kiprobaltuk-a-fifa-17-pc-s-demojat/2016/09/14

Kipróbáltuk a FIFA 17 PC-s demóját

2016. szeptember 14. Kocsis Bence PC

A tegnapi napon PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-re elérhetővé vált a FIFA 17 kipróbálható verziója és az esti órákban neki is álltunk a majd 7 GB-os PC-s demó letöltésének. A játék indítása után Marco Reus fogadott bennünket, majd a menüben találtuk magunkat. A demó verzió két játékmódot tartogat. Lehetőségünk van "Kick-Off" mérkőzés lejátszására 4 perces félidőkkel, valamint betekintést kaphatunk a Journey játékmódba is.

A Kick-Off módban összesen 12 csapat közül válogathatunk. A csapatok a Manchester United, Manchester City, Chelsea, Real Madrid, Juventus, Inter, Paris Saint-Germain, Olympique Lyon, Seattle Sounders, Bayern München, Tigres U.A.N.L. (MX) és Gamba Osaka. Stadionokból 3 közül választhatunk, melyek a CenturyLink, Stamford Bridge, Suita City Football Stadium.

A mérkőzés előtt a megszokottak szerint lehetőség van gyakorlásra és ha úgy érezzük, hogy az adott mozdulat már a kisujjunkban van, akkor kezdődhet a mérkőzés. Már a bevonulásnál látszik a Frostbite Engine jótékony hatása, a stadion káprázatos, a fények nagyon jók - főleg napsütéses játékmenetben - és a játékosok kidolgozottsága, felszerelése egy újabb szintre lépett. A mez életre kel a játékosokon és nem csak egy rájuk rajzolt textúrahalmazról beszélhetünk. A játékosok arcán a mérkőzés előre haladtával megjelennek az izzadság foltok. A lelátó is sokkal életteljesebb, hisz nem ugyanaz a 2-3 karakter más-más ruhába öltöztetve, néhány méterenként ugyanazokat a mozdulatokat utánozva jelenik meg, hanem kimondottan változatos szurkolótáborról beszélhetünk. Lejátszottunk néhány mérkőzést több csapattal, de José Mourinhót és Guardiolát leszámítva más menedzser nem került képbe, reméljük ez a teljes verzióban másképp lesz.

fifa17_demo-2016-09-14-15-45-23-87 fifa17_demo-2016-09-14-15-45-17-93
fifa17_demo-2016-09-14-15-52-49-11 fifa17_demo-2016-09-14-15-54-33-58
.

Ami az irányítást illeti, több dolog is változott. A mozdulatok természetesen még finomabbak lettek, ami még életszerűbbé teszi a játékot. A legnagyobb változás a pontrúgások terén történt. Szögleteknél, szabadrúgásoknál a játékosunkkal megzavarhatjuk a védőket, emellett a büntetőknél új célzó rendszer került bevezetésre, ami elsőre elég ijesztő volt számunkra.

A Journey mód a játék sztori módja is kipróbálható volt. A rövid próba után leszűrtük azt a következtetést, hogy a játék készítői biztosan nézték a "Góóól!" című filmet, hisz sok-sok párhuzamot találtunk a játék és az említett film között, főleg a kipróbálható verzió végén lejátszott videó után. Ez persze nem baj, hisz a Journey nagyon izgalmasnak ígérkezik. A történet főhőse Alex Hunter egy feltörekvő afro amerikai fiatal futballista, aki a Manchester United kispadján kezdi meg Premier League karrierjét. A történet szerint a csapat nehéz mérkőzést játszik a Chelsea ellen. José Murinho kinéz a kispadra és az edzőnek utasítást ad arra, hogy küldje pályára Alex Huntert (lehetőségünk lesz a teljes csapatot és Alexet, egymagát irányítani is). Három feladatunk lesz pályára lépés után. Az egyik az, hogy meggyőzzük a menedzsert, hogy a pályára születtünk (kapjunk jobb értékelést, mint az átlag). A másik feladat, hogy teljesítsünk legalább egy sikeres passzt, valamint nyerjük meg a mérkőzést. Ha már korábban játszottunk a FIFA játékokkal, akkor nem lesz nehéz teljesíteni az előírt feladatokat, de ha a mérkőzés utáni bejátszást megnézzük, akkor meglátjuk, nem is lesz olyan könnyű dolgunk...

fifa17_demo-2016-09-14-16-18-17-00

A FIFA 17 hazánkban szeptember 29-én érkezik PC-re, PS4-re és Xbox One-ra. Mi már nagyon várjuk....

Videók a Journey és Kick-off játékmódokból:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Hn5WDjziLGU[/youtube]

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=yZOqSWDTLyw[/youtube]

A játékot itt tudjátok előrendelni.

Írta: Kocsis Bence

Hasonló bejegyzések: