mit-rejt-az-nvidia-372-70-game-ready-driver/2016/08/31

Mit rejt az NVIDIA 372.70 Game Ready driver?

2016. augusztus 31. Kocsis Bence

Az NVIDIA elérhetővé tette legújabb meghajtóprogramját, a 372.70 WHQL Game Ready drivert.  Az újdonság olyan játékokhoz tartalmaz optimalizációt, mint a World of Warcraft: Legion, a Battlefield 1 nyílt béta változata, vagy a  Deus Ex: Mankind Divided. Aki az említett játékok valamelyikével próbálkozik és Geforce 400, vagy annál újabb sorozatú grafikus kártyával rendelkezik, mindenképp töltse le, komoly teljesítmény növekedést kaphat (grafikus kártyától függően természetesen). Emellett a driver a szeptember közepén érkező "steames" Quantum Break (DirectX 11 támogatással) is kap optimalizását, ami ráfér, hisz a Windows Store-on keresztül elérhető, kizárólag DirectX 12-t támogató változat katasztrófálisan futott az NVIDIA kártyákon.

A Fast Sync eddig csak a Pascal grafikus kártyákat használók kiváltsága volt. Az új meghajtóprogrammal elérhető, hogy a Maxwell videókártyákat használók is élvezhessék a Fast Sync előnyeit. A Fast Sync a bekapcsolt V-Sync-hez hasonló eredményt hozó megoldás, azaz megszűnteti a képtörés jelenséget. viszont jóval alacsonyabb késleltetést eredményez, mint amit a bekapcsolt V-Sync produkál a kikapcsolt állapothoz képest.

fastsync01

TxgUDmt

A 32 és 64 bites Windows 7, Windows 8.1 és Windows 10 operációs rendszerekkel kompatibilis 372.70 WHQL Game Ready driver letölthető az NVIDIA oldaláról.

Írta: Kocsis Bence