nem-lesz-windows-7-tamogatas-az-amd-ryzen-processzorokhoz/2017/02/09

Nem lesz Windows 7 támogatás az AMD Ryzen processzorokhoz

2017. február 09. Kocsis Bence Processzor hírek

Korábban arról lehetett hallani, hogy a Windows 7 operációs rendszerig visszamenőleg az AMD Ryzen processzorok támogatása megoldott lesz, viszon új, AMD-től származó hivatalos információk szerint a gyártó nem ad ki illesztőprogramot Windows 7 operációs rendszerhez. Ezen túlmenően a Windows 8 és 8.1 rendszerekhez sem lesz támogatás, csupán a Windows 10 operációs rendszerrel rendelkezők lesznek képesek teljes mértékben kihasználni az új AMD Ryzen processzorokat.

Bármilyen meglepő is ez a hír, azért volt előszele, ugyanis korábban a Microsoft azt hangoztatta, hogy az új Intel Kaby Lake és AMD Ryzen (Summit Ridge) processzorokat csak a Windows 10 fogja támogatni, ugyanis csak ez az operációs rendszer tudja majd kiaknázni az új hardverek minden képességét.

Ez persze nem azt jelenti, hogy a Windows 7, 8, vagy 8.1 operációs rendszerrel rendelkezőknek azonnal Windows 10-et kell vásárolni, hogy működésre bírják az új Ryzen processzorokat, de azzal számolniuk kell, hogy a processzor nem minden esetben fogja azt a teljesítményt nyújtani, mint azt egy Windows 10-es rendszeren amúgy tenné.

Írta: Kocsis Bence

Hasonló bejegyzések: