bcfa43d95802 Processzor hírek

Nem tanácsos a delid a Ryzen 7 processzoroknál?


Sok felhasználó az extra teljesítmény érdekében szinte mindent elkövet. Ez esetenként a processzor szapkájának eltávoldítását jelenti, ami általában visszaszerelés után jópár fokot hoz a konyhára, így a processzor alacsonyabb hőmérsékleten működtethető, vagy adott esetben tovább húzható az órajel.

A hírek szerint ez a megoldás a Ryzen 7 processzorok esetében nem működöképes. Der8auer, egy neves overclocker kupaktalanította az új AMD Ryzen 7 processzorokat, lehangoló sikerrel. Mielőtt sikeres lett volna a kupaktalanítás 3 Ryzen 7 processzor bánta, aminek az volt az oka, hogy a többi processzorral ellentétben a Ryzen 7 sapkája hozzá van forrasztva a chiphez, ami szétszedéskor komoly kockázatot jelent.

bc345e6356e6

A sikeres kupaktalanítás után azonban kiderült, hogy az AMD jó munkát végzett, hisz der8auer az eljárás után mindössze 2ºC-ot tudott lefaragni a processzor hőmérsékletétből, ami ezután az eljárás után nem megszokott.


 • H.Gabe

  Sziasztok. 🙂

  “konyháta” -t+r

  A jó munkát ellensúlyozandó, játékok alatt egy 120.000Ft-os processzor kb annyit tud, mint egy sok évvel ezelőtti, jelenleg 45-48.000Ft-ért kapható i5 4460.
  Még mindig nem tudom, kiknek szánták ezeket a processzorokat, de elég érdekes lett a helyzet.

  • Köszönjük a javítást! Hát igen, többet vártunk az új Ryzen 7 modellektől 🙂 A gyártó persze azt ígérte hogy optimalizálás után nem csak szintetikus tesztekben fog jól teljesíteni a Ryzen 7, hanem játékok alatt is… igen, majd ha látjuk, akkor elhisszük 🙂