ngs-trance-2-1-szolid-kulso-meno-hangzas/2013/11/25

NGS Trance 2.1 - szolid külső, menő hangzás

2013. november 25. Bibók Richárd

A mai napon egy olyan gyártó egyik kitűnő megoldását szeretnénk bemutatni, amelyet eddig hazánkban kevesen ismertek. Ez a vállalat az NGS, amely elég sokszínű palettával rendelkezik, az elektronikai eszközök terén számos megoldással jelentkezik. Mai tesztalanyunk a Trance 2.1, amely az NGS egyik legnagyszerűbb hangtechnikai megoldásai közé tartozik.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAA dobozára rápillantva már sejtheti az ember, hogy mekkora méretekkel rendelkező eszközt húzhatunk elő belőle. Felemelése során megállapíthatjuk, hogy jelentős tömeggel is rendelkezik, köszönhető ez a méreteiből és fa dobozos kivitelezésének. A doboz felirataiból tájékozódhatunk teljesítményéről, illetve egyéb tulajdonságairól.

Miután elővettük dobozából, már az első pillanatban látszott, hogy egy komolyabb eszközzel állunk szemben. Kialakítása lendületet tükröz, mégis elegáns. A mélynyomó bal oldalán található meg a kezelőfelület, mely 3 különböző aspektusból engedi meg alakítani számunkra a hangzást. Továbbá megtalálható a ki-/bekapcsoló gomb, illetve a két hangszóró bemenete, amely kisebb, hétköznapibb társaival ellentétben nem Jack csatlakozós megoldást alkalmaz. A számítógépünkkel összekötéshez egy külön kábelra van szükségünk, melynek az egyik végén egy 3,5mm-es Jack csatlakozót találunk, míg másik oldalán egy RCA csatlakozó helyezkedett el.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Összeszerelése nem igényel különösebb tudást, a két kis hangszóró esetében teljesen mindegy, melyiket melyik oldalra kötjük. Hangpróba közben érdemes alacsonyabb hangerővel kezdeni, mivel egy 100W-os eszközről beszélünk, így egy komolyabb házibuli is könnyed feladat, hiszen maximális hangereje egy nagyobb helységet is képes torzítás nélkül "bezenélni". Tesztünk során maximálisan csak a hangerőszabályzót féltávig mertük csak feltekerni, de már ekkor is féltettünk minden nagyobb hangzásra törékeny tárgyainkat, többek között az ablakokat is.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A játékok során végig képes volt visszaadni azt a hangzást ami a játék teljes átéléséhez szükséges, Battlefield 3 során a lövések szépen megdolgoztatták a mélynyomót, melynek erejét érzékelhettük is, amennyiben kezünket a közelébe helyeztük. A beszédanyagokat a legkisebb torzítás nélkül átadta, mely hasznos volt nehezebben érthető pillanatokban. Filmezés során képes házimozi hangulatot kelteni a hárommal kevesebb hangszóró ellenére is.

Összességébe véve az NGS nagyot alkotott a Trance 2.1-gyel, mely a komolyabb nevek mellett is megállja helyét, sőt, bizonyos szempontokban bőven túlszárnyalja azokat. Ára körülbelül 15000-20000 Ft, azonban Amazonról vagy más hasonló külföldi árusítótól megvásárolva jövünk ki legolcsóbban.

Írta: Bibók Richárd