olcson-premium-fulhallgato-brainwavz-omega-teszt/2017/02/15

Olcsón prémium-fülhallgató?! - Brainwavz Omega [TESZT]

2017. február 15. Tóth Ádám Perifériák

A zenei világot sok változás érte és éri évről évre, többfajta stílusirányzat és annak ágai bontakoznak ki folyamatosan, de egy dolog azonban sosem változik. Az az eszköz, amin hallgatjuk a zenét. Ezeknek az eszközöknek is több fajta ága van és azokat is többfajta kategóriába soroljuk. Most a fülhallgató ágnak a középkategóriába sorolt eszközét fogjuk kipróbálni, melyet alsókategóriásokéhoz hasonló áron árulnak. Ezt nem más cég kínálja, mint a Brainwavz.

Brainwavzról röviden

A Brainwavz Audio egy kínai cég, mely már évek óta tervez termékeket a boltok polcaira. A cég kifejezetten audioval foglalkozik leginkább, ezalatt értjük, hogy fülhallgatókkal, fejhallgatókkal, fejhallgatótartóval, In-ear fülhallgatótartóval, kábelekkel és még számtalan egyéb dologgal foglalkozik, ami az audiohoz kapcsolódik. Termékeikre az alacsony árral szemben az igencsak nagy minőség jellemző. A Brainwavz Omega In-ear fülhallgatója az egyik legtöbbet vásárolt termék a cég egész fülhallgató palettáján, nos nézzük meg, hogy miért.

Csomagolás, külső

A termék doboza igazán szokványosnak mondható, amivel semmi gond nincs. A doboza elején egy kép van a termékről, egyik oldalán a specifikációk, másik oldalán a távoli vezérlőnek a tulajdonságai, hátul pedig a tartozékok, illetve a kompatibilis eszközök vannak feltüntetve. Tehát egy átlagos, szokványos dobozról van szó, amivel gondunk nem akad. Továbbá azt megjegyezném, hogy fel van tüntetve, hogy kettő év garancia van rá, mely igazán ritka az ilyen árú fülhallgatóknál. A dobozt kinyitva találkozunk a fülhallgatóval, a fülhallgatón egy pár szilikongyűrűvel, mely a közepes méretű, továbbá egy zacskóban találunk hozzá 1-1 pár szilikongyűrűt, amik a kis (S), illetve a nagy (L) méretet jelentik. Találunk még hozzá egy csiptetőt, amivel a ruhánkhoz tudjuk csíptetni, vagy szinte akármihez, továbbá egy kis különlegességet, egy pár Complymemória-habgyűrűt a fülhallgatóra, melynek hasznaira később visszatérünk. A fülhallgató egy egyszerű fémházba került, mely letisztult, kellemes kinézetet ad a fülhallgatónak. A kábele megfelelő minőségű anyagból készült, tapintása kellemes. A fülhallgató vezetéknélküli vezérlőegysége is tapintásra minőségibb műanyagból készült, az anyaghasználatra panaszunk nem nagyon akadhat. Bizonyos megoldások is kézre esők lehetnek, hiszen a jack kábelnél egy 45°-ban elfordított megoldást találunk, így ezzel tényleg sosincs baj, hisz nem egyenes, nem is teljesen elfordított, hogy bajunk legyen vele, hanem pont „tökéletes” pozíciót kapott.

IMG_0444

Használat közben

Mikor a fülhallgatót kipróbáltam igencsak meglepődtem. Egészen idáig mindig az Apple gyári fülhallgatóját használtam, leginkább az EarPods-ot, ugyanis az kényelmes és jó dinamikatartománnyal rendelkezik, továbbá adják a telefonjaikhoz. Akárhányszor felvetült bennem, hogy mire cserélném, sosem tudtam volna egy méltó utódot választani annak a fülhallgatónak a helyére, azonban ez az egész elképzelés felborult ennek a fülhallgatónak kipróbálásakor, melyhez mai napig tartom magam. Egyszerűen jó. A magas hangok megfelelő mértékben kiemelkedők, de csak annyira, hogy tisztán halljuk minden elemét a zenének, a mély hangok is erősek, de az is csak mértékkel, hogy kellemesen csengjen mindenféle zene, amit csak hallgatni szeretnénk, lehet szó elektronikus zenéről, de akár rockról, jazzről, klasszikuszenéről. A fülhallgató kábelének anyagát eltalálták, ugyanis egyszerűen ki tudom bogozni, nem áll be egy bizonyos formára, ha a zsebemben hordom összetekerve, nem nehezíti meg a kigubancolást.

IMG_0450

Tapasztalatok huzamosabb mindennapos használat után

Immár egy hete használom a fülhallgatót minden nap, utazáskor, illetve a számítógép előtt ülve is használom és azt kell, hogy mondjam, örömmel használom. Tudni illik, hogy van egy Razer Kraken Pro fejhallgatóm, mely tényleg tökéletesen szól, ezért ha csak zenét hallgatnék, vagy már nyomja a fejem a fejhallgató, bármi gond nélkül tudom használni a fülhallgatót, nem feltétlen hiányolom mindig a fejhallgatót. A hangok szépek, nem torzít a fülhallgató nagy hangerő mellett sem, továbbá a mikrofonja is jó, többen is visszajelezték, hogy kellemes az ember hangja benne, nem recseg, nem zajos. A Comply™ memória-habgyűrű pedig egy tökéletes passzív zajszűrő. Sőt, nem csak a külvilág zajait tűnteti el, de kényelmesebb is tőle a fülhallgató hordása, sporthoz is alkalmas, hiszen tökéletesen beleilleszkedik a fülünkbe, és semmiáron nem szeretne kijönni, még egy közepes erősségű rántás esetén sem jön ki. A hangok sokkal jobban hangzanak tőle, szinte már-már majdnem tökéletes ez a technológia. Az egyetlen negatívuma, hogy nehéz tisztítani. És hiába tartjuk tisztán a fülünket napi rendszerességgel, természetes dolog, sőt, kifejezetten egészséges dolog, hogy az ember füle zsírosodik, ennek következményeképpen ezért lehet gondunk ezzel a memória-habgyűrűvel, hiszen nagyon könnyen összeszedi a szennyeződéseket, melyet nehézkes tisztítani. De ezen kívül panaszunk nem lehet rá, még a munkavédelmi fülvédőt is megszégyenítően jól szűri a zajt, jóformán, még ha zene nem is szól, de a fülünkben van a fülhallgató, a külvilág zajaira immunisak leszünk, hiszen semmit nem hallunk. Azonban ezekre a habgyűrűkre jobb, ha vigyázunk, hiszen az áruk igencsak magasan helyezkednek el, amit félig értek, félig pedig nem. Azonban biztosan megéri, főleg ha kapunk egyet a fülhallgatókhoz. Kiváló technológia, de jobb, ha nem kell újat vennünk.

IMG_0447

Összegzés

Összegezni nagyon nehéz egy fülhallgatót, hiszen ezen tesztek leginkább szubjektív élményeken alapulnak, ezért több emberrel is kipróbáltattam és a hangélmény alapján meg is kértem, hogy árban valahogy próbálják ő maguk belőni, hogy mennyibe kerülhet a fülhallgató. Kivétel nélkül bárki tízezres nagyságrendekre gondolt, sokan olyan 15.000 Forint környékére lőtte be az árát. Pedig hatalmasat tévedett mindenki, hiszen az ára két év garanciával ennek a tippnek az egyharmadát sem éri el sehol. Tulajdonképpen 4500 Forint környékén található a fülhallgató és ezért az árért kapunk egy fémházas, sok tartozékkal ellátott, strapabíró, szépen szóló fülhallgatót, melyhez még két év garancia is jár, így akármi is történjék, két évig biztosan egy nagyon jó fülhallgató lesz, mely nagyon sok árában azonos fülhallgatóról nem mondható el, bár érzéseim szerint két évnél jóval több ideig jó lesz, ha vigyázunk rá. Én ezeket összevetve az „Editor’s choice” plecsnivel illetném ezt a terméket, hiszen csak ajánlani tudom ezzel az árral.

editors

A tesztterméket a Muzix Group biztosította, melyet ezútuon is köszönünk neki. A Brainwavz márkát ők forgalmazzák, így megvásárlási lehetőséget is biztosít, ha bárkit inspirált volna ez a cikk, avagy fülhallgató vásárlása előtt áll. A fülhallgatót ITT tudjátok megvásárolni.

Írta: Tóth Ádám

Webfejlesztő, hardverteszter, legélesebb kés a fiókban