panasonic-lumix-tz60-kiveteles-minosegu-kepeken-elevenednek-meg-az-elet-legfontosabb-pillanatai/2014/02/05

Panasonic LUMIX TZ60: kivételes minőségű képeken elevenednek meg az élet legfontosabb pillanatai

2014. február 05. Teszt B-man206 Fotó, videó

Az új LUMIX TZ60 a világjárók felszerelésének elengedhetetlen része, amely ragyogó minőségű képeken örökíti meg a természet és a kultúra legmegragadóbb pillanatait.

Wiesbaden, Németország (2013. január) – A Panasonic január elején hozta forgalomba az új LUMIX TZ60 digitális kompakt fényképezőgépet. Az új készülék ideális útitárs, amely kristálytiszta, éles képeket készít gyenge fényviszonyok mellett és mozgás közben is. A karcsú, kézhez álló fényképezőgép számos lehetőséget kínál a képek utólagos módosítására, kiváló hálózati integrációjának köszönhetően megkönnyíti a képek és videók megosztását akár út közben is. A képekhez GPS adatok is társíthatók, így a barátok, családtagok a képeket nézegetve a fotós útját is nyomon követhetik a térképen.

A pillanat veled marad

A LUMIX TZ60 nagy látószögű objektíve és az erőteljes zoom gyönyörű tájképfelvételeket tesz lehetővé, a Light Speed Auto Focus és POWER O.I.S. segítségével pedig az élet tovatűnő pillanatai örökíthetők meg éles képeken, nagy részletgazdagsággal. A LUMIX TZ60 új Hybrid O.I.S+ képstabilizátorral is rendelkezik, így a készülékkel mozgás közben is lehet filmezni a képminőség romlása nélkül.

A LUMIX TZ60 elektronikus keresőjével (Electronic View Finder – EVF) olyan fotózni, mintha profi fotóművészek lennénk. A biztos tartásból adódóan még a legnagyobb nagyítás mellett is bemozdulásmentes, pontosan fókuszált és exponált képek készíthetők. Ez a funkció akkor a leghasznosabb, ha mozgásban lévő személyt/élőlényt vagy távoli objektumot fotózunk erős napfényben, amikor a készülék LCD-kijelzőjén nehezen látható a kép.

Fejezd ki magadat képekben!

A Creative Control és a Creative Retouch funkciók segítségével a fotókat és videókat az egyéni ízlésnek megfelelően módosítani lehet akár a felvétel közben, vagy azt követően. 15 fotóeffektus – például Expressive, Retro, Sepia és Soft Focus – áll rendelkezésre a felvételek kreatív átalakításához.

A TZ60 a LUMIX TZ sorozat első olyan készüléke, amely RAW formátumú felvételi módot is kínál. Ebben a formátumban a képélesség még tovább fokozható és utólagos szerkesztéssel ennél is látványosabb eredmények érhetők el, ami a képminőséget illeti.

A készülékkel többféle, az adott helyzethez igazodó felvételi módban lehet fotózni – így például a Food Detection mód arra szolgál, hogy egy ínycsiklandó, egzotikus vacsora fogásait örökítsünk meg, az Intelligent Handheld Nightshot pedig állvány használata nélkül is lehetővé teszi zajmentes képek fotózását félhomályban.

Oszd meg az élményeidet!

A fényképek és videók a beépített Wi-Fi kapcsolatnak köszönhetően bárhol megoszthatók. Az ehhez társuló NFC és GPS ezek megosztásával egy időben a helyadatok továbbításáról is gondoskodik, így a barátok, rokonok a fotós utazását nemcsak a képeken keresztül, hanem a térképen is nyomon követhetik. Okostelefonhoz vagy tablethez csatlakoztatva a LUMIX TZ60 távolról is vezérelhető, így például olyan alanyokról is készülhetnek képek, amelyek/akik megriadnának a fotós közelségétől, arról nem beszélve, hogy a TZ60 tulajdonosa soha nem marad le a csoportképekről.

A LUMIX TZ60 főbb jellemzői:

  • 30x optikai zoom
  • 24mm-es széles látószögű LEICA objektív
  • 18.1MP MOS szenzor
  • Full HD Video 1920 x 1080 60p (NTSC), 50p (PAL)
  • POWER O.I.S és HYBRID O.I.S.+
  • Wi-Fi, NFC, GPS

Írta: Teszt B-man206

Hasonló bejegyzések: