periferia-es-kiegeszitok-a-hosszu-hetvegen/2013/08/20

Periféria és kiegészítők a hosszú hétvégén

2013. augusztus 20. Kocsis Bence

Egy vérbeli játékos nem csak azzal törődik, hogy a lehető legerősebb hardverekkel rendelkezzen, hanem az is fontos számára, hogy a háza táján milyen perifériák, kiegészítők könnyítik meg a "létezését". Mai tesztünkben egy billentyűzet és egy egérpad család járt nálunk, melyeket a FPO Hungary juttatott el szerkesztőségünkbe.

Az Ozone főként perifériákat és kiegészítőket gyártó cég. Korábban már bemutattunk tőlük egy kiváló minőségű fejhallgatót és egy nagytudású egeret. Most 3 egérpad járt nálunk melyek a "ROCK" nevet viselik.

ozone8

A "ROCK" családba tartozó egérpadok 3 színösszeállításban választhatók. A fekete főszín fehér, kék, illetve zöld színnel variálható, ami nagyon vonzó külsőt kölcsönöz az egérpadoknak. Méretük az ésszerűség határain belül hatalmas, nem takarják be az egész számítógépasztalt, mégis kellő helyet biztosítanak az egér akadálymentes mozgásának, melynek köszönhetően nekünk tényleg csak a játékra kell koncentrálnunk.

ozone1 ozone2
ozone7 ozone5

A 400 x 320 x 3 mm-es méretekkel ellátott egérpad gumírozott alsó résszel lett ellátva, ami megakadályozza, hogy akár csak egy mm-t is arrébb csusszanjon használat közben. A mikro textúrás felső szövetnek köszönhetően mind a lézeres, mind az optikai egerek jól érzik magukat munka, illetve játék közben egyaránt.

ozone4

Az Ozone Rock Green / Blue / White egérpadok nagyjából 2500 forint környékén szerezhetők be.

Billentyűzetekből manapság nagy a kínálat, hisz az egyszerű modellektől a neves gyártók által készített méregdrága csoda billentyűzetekig mindent megtalálunk a virtuális boltok polcain. A Revoltec egy olyan billentyűzetet készített, mely minden tulajdonságában szeretné a vásárlók igényeit kielégíteni, de mindezt megfizethető áron. Ez a modell a Revoltec LightBoard XL3, mely egy háttérvilágítással ellátott billentyűzet.

revoltec_05 revoltec_07

A LightBoard XL3 egy lapos kialakítású billentyűzet, mely az alján elhelyezett fülekkel természetesen a használója felé pár fokban megdönthető. A félmagas gombok alig emelkednek ki a billentyűzetből, ami megkönnyíti a használatot, hisz ujjunk nem akad el a billentyűk pásztázása közben. Bár a billentyűzet alján találunk két szivacsos tapadókorongot, ha a két említett füllel megemeljük a klaviatúra hátsó részét, akkor hajlamos lesz csúszkálni használat közben.

revoltec_01

A LightBoard XL3 egy 104 gombos, 7 gyors gombbal ellátott magyar kiosztású billentyűzet. Az F billentyűk felett összesen 8 gombot találunk, melyek multimédiás funkciókat látnak el, illetve internetezéskor lehetnek hasznosak. Sajnos a háttérvilágítással ellátott billentyűzeteknek megvan az a hátránya, hogy az átlátszó karakterek miatt csak teljes nappali fényben használható világítás nélkül. Nappali fényben a kevésbé erőteljes vörös, míg sötétben az intenzívebb kék színű világítás használata a javasolt. Jelenleg egy Modecom típusú hasonló modellt nyüstölünk, sajnos mindkettőből hiányzik egy zöld világítás, mely még többet dobna az összképen.

revoltec_04

revoltec_02 revoltec_03

A lapos kialakítású billentyűk a 2 darab enter, a jobb Shift és a "+", valamint space karaktereknél kisebb problémákat okozhatnak, hisz ha nem középen ütjük le őket akkor beakadhatnak, de erre csak annyit tudok mondani, hogy jól kell célozni.

Alapvetően egy jól sikerült billentyűzet lett a  LightBoard XL3, hisz könnyen használható, a világításnak köszönhetően akár éjszakázhatunk is a gép előtt. Ha az 5400 forintos árát nézzük, mindenképp érdemes egy példány beszerzése.

4459855_20130215083108

 

00442413-photo-logo-revoltec-gaming

FPO

Írta: Kocsis Bence