raidsonic-icy-box-usb-s-eszkozok-jartak-nalunk/2016/01/31

RAIDSONIC ICY BOX USB-s eszközök jártak nálunk

2016. január 31. Kocsis Bence

Az USB-s csatolófelületet egyre gyakrabban és akár egy időben több téren is használjuk a mindennapokban. Legyen szó telefonok, táblagépek, vagy digitális fényképezőgépek töltéséről, vagy adatok mozgatásáról, a Raidsonic termékei minden téren fel lettek készítve a felhasználók elvárásainak kielégítésére. Most bemutatunk néhány eszközt, amely hasznos lehet a mindennapokban, legyen szó nyaralásról, vagy az otthoni, illetve irodai munka megkönnyítéséről.

Icy Box IB-CH501:

Az Icy Box IB-CH501 egy intelligens gyors töltő, mely 5 eszköz egyidejű töltését teszi lehetővé. A töltés sebessége akár 2,4A / port is lehet a töltendő eszköztől függően és a maximális töltési sebesség 8A lehet az összes portot tekintve. Az 5 darab USB port lehetőséget ad arra, hogy nem kell eszközeinket sorba raknunk, hogy sorra kerüljenek a töltésnél, hanem egyidejűleg telefont, tabletet, vagy akár okosórát is feltölthetünk. A beépített intelligens chipnek köszönhetően az eszköz a legkülönfélébb márkájú készülékek töltésénél alkalmazható. Az IB-CH501 használatával eszközeink töltés közben maximális biztonságot élveznek a beépített túlfeszültség védelemnek és rövidzárlat elleni védelemnek köszönhetően.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
.  

Az IB-CH501 töltő nem egy méretes darab, így akár magunkkal is vihetjük bárhová, nem lesz terhünkre. A külsőt tekintve nem egy egyszerű fekete, műanyag borításról beszélhetünk, hanem egy matt bevonatról, amit csak az Icy Box feliratot és logót tartalmazó műanyag sáv szakít meg. Az 5 darab USB port felett egy visszajelző LED-et találunk, mely azt hivatott jelezni kék fénnyel, hogy a töltő csatlakoztatva van a hálózathoz.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
.  

Aki otthon nem szeretné konnektorok armadáját bevetni eszközei töltéséhez, vagy nyaraláskor sem szeretné otthon hagyni telefonját, táblagépét, annak mindenképp hasznos kiegészítő lehet az Icy Box CH501, melyet 8500 forint körüli áron tudunk beszerezni.

Icy Box IB-AC6701:

Bizonyára sokan szenvednek azzal a problémával, hogy számítógépházukon, vagy alaplapjuk hátoldali I/O paneljén nincs elegendő számú nagy sebességű USB 3.0 port, így az eszközöket csak felváltva tudják használni. Erre a célra kiváló megoldások az USB HUB-ok, melyekből már rengeteg típus áll rendelkezésre a piacon. Ilyen USB HUB megoldás az Icy Box IB-AC6701, mely használatával egy USB 3.0 porból egyszerre 7-et varázsolhatunk.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Az IB-AC6701 háza alumínium, ami sokkal komolyabb kinézetet kölcsönöz az eszköznek, mint ha műanyag borítást kapott volna. A 18,5 cm hosszú HUB anyaghasználata mellett a formavilága is jó el lett találva. A magasabb elülső - portokat tartalmazó - rész hátrafelé folyamatosan keskenyedik. Az Icy Box felirat és a logó ebben az esetben is helyet kapott a borításon. Sajnos sok HUB-hoz hasonlóan ezúttal sem kapunk csúszásmentes alsó felületet, ami azért is problémás, mivel az USB 3.0 kábelek köztudottan vastagabbak, merevebbek, így azok könnyen arrébb taszítják a HUB-ot. Úgy gondolom, még egy gyengesége az IB-AC6701-nek, hogy a kábel mindössze 30 cm hosszú, ami mindössze arra elég, hogy a számítógépház tetejére tegyük az elosztót.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
.  

A nagy áramfelvételű külső eszközök, mit pl. a merevlemezek használata esetén a HUB-hoz mellékelt adapter használhatjuk. Az eszközön találunk egy LED indikátor, melynek segítségével láthatjuk, hogy az áram alatt van-e. Az Icy Box AC6701 valamivel 10 ezer forint alatt már beszerezhető.

Icy Box IB-PBa5000:

Az Icy Box IB-PBa5000 egy összetett eszköz, hisz amellett, hogy egy 5000 mAh kapacitású Power Bank, más funkciókkal is rendelkezik. Természetesen a legfontosabb és elsődleges funkció  a mobil eszközök töltése. Ha útközben vagyunk és nálunk van az IB-PBa5000, akkor feltölthetjük lemerült telefonunkat, táblagépünket és fényképezőgépünket.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A Power Bank további funkciói közé tartozik a LED háttérvilágítású kijelző, melyre órát, dátumot, °C hőmérsékletet varázsolhatunk, emellett ébresztő funkcióval is rendelkezik. Az eszköz felső részén találjuk a bekapcsoló gombot, mellyel a töltés funkciót működésre tudjuk bírni, emellett a Set, és +- gombokkal a dátum, időbeállítást is elvégezhetjük. A tápellátást biztosító USB cxsatlakozó mellett egy 4 LED-ből álló sort találunk, melyek a töltöttségi szintet hivatottak mutatni. A Power Bank tartozéka az USB kábel, melyet számítógéphez csatlakoztatva tudunk feltölteni, villamos hálózatra csatlakoztatásra sajnos nincs lehetőség.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
.  

A Power Bank kimondottan helytakarékos megoldás, bárhová magunkkal vihetjük és nem utolsó sorban egy praktikus, mutatós modellről beszélhetünk. Sajnos a fényes előlapja és a hátlapja tapintásra foltot hagy, de ez cseppet sem von le érdemeiből. Az Icy Box IB-PBa5000 12 ezer forintos áron szerezhető be.

Icy Box IB-AC6110:

Az Icy Box IB-AC6110 a már említett IB-AC6701-nél egy komolyabb, 10 darab USB 3.0 porttal ellátott eszköz, mely mobileszközök töltésére és adatmozgatásra egyaránt alkalmas.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Az USB HUB háza elég súlyos, masszív fémház, így egy strapabíró megoldásról beszélhetünk, melyben az USB csatlakozók stabilan lettek beépítve, így miniden bizonnyal évekig ki fogja szolgálni a gazdását. A mellékelt adapterről is ugyanezt elmondhatjuk, hisz nem egy műanyag recsegő-ropogó házról van szó, nem kell attól félnünk, hogy ha a földön tárolva rálépünk, akkor használhatatlanná válik. A már említett strapabíró alumínium ház nem csak a tartósságról gondoskodik, hanem arról is, hogy a keletkezett hőt hatékonyabban tudja leadni, ami egy ilyen eszköznél természetes velejárója a működésnek.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
.  

A mellékelt USB kábel, az adapter konnektor felőli és a HUB felőli kábele is elég hosszú, így nem lesznek olyan problémáink, hogy bármit a levegőben kellene lógatni, hogy a töltés funkciót, vagy az adatkapcsolat funkciót használni tudjuk. A HUB-ban elhelyezett aktív chipset minden, rá csatlakoztatott eszközzel kommunikál, annak érdekében hogy a megfelelő mennyiségű áramot kapja. Ilyen módon a HUB ügyel arra, hogy minden csatlakoztatott eszköz optimálisan működjön. Természetesen minden médiaeszköz, külső HDD Plug & Play módon csatlakoztatható, azaz nincs szükség szoftver telepítésre, számítógép újraindításra.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
.  

Az elektromos hálózathoz való csatlakozást a zöld LED jelzi, így megbizonyosodhatunk róla, hogy a rá csatlakoztatott eszköz valóban töltés alatt áll-e. Minden USB port mellett helyet kapott egy kék LED, mely akkor világít, ha aktív kapcsolat van a porta között eszköz és a HUB-ra csatlakoztatott számítógép, notebook között.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
.  

Az Icy Box IB-AC6110 20 ezer forintos áron szerezhető be.

raidsonic_banner

Írta: Kocsis Bence