rindie-kings-of-kung-fu-teszt/2015/08/06

Rindie - Kings of Kung Fu teszt

2015. augusztus 06. Teszt Clarence

Nem titok, hogy hatalmas Mortal Kombat rajongó vagyok, ahogy az sem, hogy mindenféle verekedős játékot szívesen kipróbálok, amely valami kis színt próbál csempészni az eléggé egyvonalú stílusba.

[caption id="attachment_58806" align="aligncenter" width="610"]Micsoda izgalmas küzdelem Micsoda izgalmas küzdelem[/caption]

Így jutottam el tehát a Kings of Kung Fu című játékig. A várt újítások és forradalmi ötletek sajnos elmaradtak a játékból és ez azért rányomja az értékelésemre is a bélyegét, de mégis van valami benne, amely miatt érdemesnek tartom cikket írni róla.

[caption id="attachment_58807" align="aligncenter" width="610"]A meccs annyira izgalmas, hogy nézőnek csak egy macska jött el. A meccs annyira izgalmas, hogy nézőnek csak egy macska jött el.[/caption] Aki Bruce Lee vagy akár Jackey Chan, annak ez a játék maga lesz a kánaán. Igazi 70-es, 80-as évekbeli filmes hangulat árad a játékból. A harcok folyamán ráadásul nem rugaszkodhatunk el a valóságtól, nincsenek látványos kivégzések vagy combók, itt csak a kőkemény valóság van. Nem titkolt célja is a játéknak, hogy valóságos harcot szimuláljon. Minden mozdulat, amit előhívhatunk kivitelezhető mindenféle filmes trükk vagy speciális effekt nélkül. Szóval a harc része nagyon jól eltalált, bár azért akadnak hibák. Számomra picit nehézkes az irányítás, kontroller nélkül például muszáj átállítani a billentyűket, mert lehetetlen kitekert kezekkel játszani. Ugyanakkor a valósághűség miatt a karakterek közötti különbség kevésbé jelentős. Mindegyik kung fu bajnok és egyedi a stílusa, de azért nagyjából mégis ugyanazt hajtjuk velük végre. A pénzünkért persze kapunk achievementeket is, amelynek szerintem egy indie játéknál is alapvetőnek kellene lennie, de ennek ellenére mégsem találkozhatunk vele nagyon sok próbálkozásnál. Itt van, bár ahhoz, hogy mindegyiket megszerezzük nem árt, ha felkötjük a nadrágunkat :) [caption id="attachment_58805" align="aligncenter" width="600"]Téli pálya is dukál a játékhoz. Téli pálya is dukál a játékhoz.[/caption]

Összevetve az eddigieket a játék kitűnő szórakozást jelent, főleg, ha barátainkkal játsszuk, mert picit az ember ki tud lépni a megszokott Mortal Kombat vagy Street Fighter féle legkevésbé sem reális harcokból és úgy szórakozhatnak, hogy nem rugaszkodnak el a realitás talajától. 10 eurós ár pedig azt gondolom, hogy nem vészes érte, sőt jól beárazták.

Írta: Teszt Clarence