samsung-kaphato-a-galaxy-s4-galaxy-tab3-7-0-bemutato/2013/04/30

Samsung: Kapható a Galaxy S4, Galaxy Tab3 7.0 bemutató

2013. április 30. Kocsis Bence

Már hazánkban is kapható a Samsung csúcskészüléke, a GALAXY S 4, amelyet a felhasználók számára igazán fontos szempontok figyelembe vételével alkottak meg. A Samsung GALAXY S 4 mától az összes hazai mobilszolgáltatónál és számos kártyafüggetlen értékesítési ponton – többek között az Allee Bevásárlóközpontban található Samsung Experience Store-ban is – elérhető fátyol fekete és zúzmara fehér színben.

A Full HD Super AMOLED technológiájú, 5 hüvelykes képátlójú, 441 ppi képpont-sűrűségű kijelző a lehető legjobb képminőséget nyújtja. A Samsung GALAXY S 4 strapabíró útitársa lesz a felhasználóknak a Corning új Gorilla Glass 3 kijelzőjének köszönhetően.

A 13 megapixeles hátlapi kamerával felszerelt GALAXY S 4 „Dual Camera” képessége révén az előlapi és a hátlapi kamera egyszerre tud fotózni, az elkészült felvételek pedig egyszerűen, így a végeredmény magában foglalja a témát és a környezetét is. Hasonlóan különleges a „Dráma kép” funkció, amellyel mozgó témáról gyönyörű fázis fotók készíthetők egyszerűen, vagy a „Hangos kép”, amely megőrzi a kép készítésekor hallható környezeti zenét és hangokat is, tökéletesen visszaidézve így a fotó készítésének körülményeit.

w_galaxy_s_4_product_image__7_ t_galaxy_s_4_product_image__5_

Valódi kapcsolatok

A „Group Play” lehetővé teszi, hogy a felhasználók közvetlenül, Wi-Fi hozzáférési pont igénybe vétele nélkül összekapcsolódjanak a közelükben levők telefonjaival azért, hogy megosszanak vagy közösen hozzanak létre tartalmakat, illetve játsszanak egymással. A „Share Music” révén pedig egyazon szám játszható le több telefonon egyszerre.

A GALAXY S 4 világszerte támogatja a leggyorsabb mobilinternetes szabványokat, azaz a HSPA+ 42 Mbps és a 4G LTE hálózatokat.

Könnyebb mindennapok

A GALAXY S 4 arcokat, hangokat és mozdulatokat érzékelő funkciókat tartalmaz. A „Intelligens szünet” azt jelenti, hogy az éppen nézett videó megáll, ha a felhasználó leveszi a szemét, majd folytatódik, ha újra odafigyel. A „Intelligens görgetés” segítségével a böngésző vagy az éppen olvasott levél görgethető a kijelző érintése nélkül, egyszerűen a szem vagy a csukló mozgatásával.

Az „Rámutatás” segítségével bele lehet nézni egy e-mailbe, képbe vagy videóba, anélkül, hogy meg kellene nyitni azt – ehhez csupán az ujját kell az adott tartalom fölé tartania a felhasználónak. Az érintés nélküli mozdulatok pedig lehetővé teszik a zeneszám váltását, a weboldal görgetését vagy egy hívás fogadását csupán egy legyintéssel. Az „Optical Reader” képes automatikusan felismerni szöveget, névjegyet vagy egy QR-kódot, és fordítást, tárcsázást vagy keresést hajt végre a felhasználó kívánsága szerint.

A „Samsung WatchON” révén a GALAXY S 4 a TV-t, a set-top boxot, a DVD lejátszót vagy a légkondicionálót is kezelni képes távirányítóvá alakítható át.

Egészségesebb élet

A GALAXY S 4 „S Health” alkalmazása a különböző beépített érzékelők segítségével a felhasználók egészségügyi állapotát is figyelemmel kíséri. Ezt étkezési napló, edzésnapló és alvásnapló egészíti ki, így a telefon valóban gondoskodik arról, hogy tulajdonosa minél fittebb maradjon.

A szemek kímélése érdekében a „Samsung Adapt Display” a képernyőt, a hallás megóvására a „Samsung Adapt Sound” pedig a hangerőt optimalizálja.

GALAXY Tab3 7.0:

A Samsung GALAXY Tab3 7.0 még könnyebben hordozható, mint elődje, miközben teljesítménye tovább növekedett.

•    Könnyű hordozhatóság: Kompakt, vékony és stílusos, egy kézzel is könnyen tartható készülék, amely ideális eszköz lehet az olvasáshoz, szórakozáshoz menet közben is. •    Kiváló multimédiás teljesítmény: a készülék 1,2 GHz-es kétmagos processzora gyorsabb letöltést, megosztást, internetezést és a videók, alkalmazások, játékok még jobb futtatását teszi lehetővé. A 8 vagy 16 GB belső tárhellyel felszerelt táblagép akár 64 GB-os memóriakártyával bővíthető, így bőven van hely a fotók, zenék, alkalmazások, videók tárolására. •    Kellemesebb felhasználói élmény: a készülék 1,3MP-es előlapi és 3MP-es hátoldali kamerájával még jobb minőségben örökíthetők meg életünk pillanatai. Az újdonság Android 4.1.2 (Jelly Bean) operációs rendszerrel érkezik.
galaxy_tab3_1 galaxy_tab3_2

A GALAXY Tab3 7.0 táblagép Magyarországon a második negyedév végétől lesz elérhető.

Specifikáció:

galaxy tab3

forrás: Samsung sajtóközlemény

Írta: Kocsis Bence