smailo-web-energy-7-tablet-teszt/2013/09/19

Smailo Web Energy 7 tablet teszt

2013. szeptember 19. Kocsis Bence

Magyarországon a SMAILO márkanév a navigációs területről lehet ismerős. Évek óta forgalmazza hazánkban GPS-es navigációs rendszereit és autórádióit az AROBS Pannonia Software Kft., SMAILO márkanéven.

A GPS-es  navigációk forgalmazása mellet alapkövetelménnyé vált, hogy a cég felvegye portfoliojába a tabletek forgalmazását is. Meg is érkezett az első példány, Smailo WEB ENERGY 7 néven.

A SMAILO WEB ENERGY 7, egy 7 colos kijelzővel rendelkező, Android 4.0.4 Ice Cream Sandwichet futattó tablet. Fekete mellet, fehér színben is elérhető.

tablet_01 tablet_02

A dobozt kinyitva a tablet fogad, becsomagolva. A készüléket kiemelve, az alatta kialakított rekeszben a töltőt, USB adatkábelt és az USB-s OTG kábelt találjuk. Magyar nyelvű felhasználói útmutató is került a dobozba, amely segítségével, az Android rendszerrel éppen most ismerkedők is útmutatást találnak a különböző beállításokkal kapcsolatosan.

tablet_04

sailo_1_box

A készülék ergonumikos kialakitású, a hátulján a az oldalsó csatlakozási helyeknél enyhén magasabb, így kézben fogva, állított és fektetet módban is kényelmes, biztos fogást ad. Fekvő helyzetben tartva a tablet , a felső rész oldalán kapott helyett a micro USB és az akkumulátor töltő csatlakozója, illetve a bekapcsoló gomb is itt található. A 3.5mm sztereó fülhalgató csatlakozó és a MicroSD kártya hely a készülék oldalán kapott helyet, a hangerőszabályozóval együtt.A kijelző felett található az előlapi kamera, amely 0.3MP megapixeles és 640x480 felbontású képeket készithetünk segítségével.

A tabletet be kapcsolva, a 7” kapacitív 5 pontos multitouch érintőképernyő életre kel, melynek TN+filmes paneljának felbontása, 800x480 pixel. Az Androidos táblagépünkön, a 4.0.4. verzió számú Ice Cream Sandwich rendszer fut. Az Allwinner A13 Cortex A8 1.2 Ghz egy magos processzor mellet egy MALI-400 MP grafikai processzor dolgozik, 512MB belső memóriával. A háttértár, 8 GB méretű, amellyel előreláthatólag jó ideig nem kell a MicroSD kártya helyet igénybe venni. A beépített WI-FI modullal gyorsan és egyszerűen csatlakozhatunk a vezetéknélküli hálózatokhoz.

tablet_03 DSCF4853

A SMAILO WEB ENERGY 7 tabletre előretelepítve megtalálható az ALDIKO, egy e-book olvasó program, mely segítségével elektronikus könyveinket olvashatjuk, illetve az online áruházból bövithetjük is gyűjteményünket.A teljes verziós Documents To Go programmal  szerkeszthetjük Word, Excel és Powerpoint fájlainkat. A szokásos előretelepített programokon  kivül még Facebook, Skype, YouTube , World Newspapers kliens , illetve Flash player is szerepel a programok között. Természetesen, a megszokot modulok, widgetek is megtalálhatóak.

A SMAILO WEB ENERGY 7 tablet mindennapos használatra ajánlható. Gyorsan elérhetjük Facebook fiókunkat, e-mail fiokunkat. Az Office dokumentumainkat szerkeszthetjük, frissithetjük. A beépített kamera és mikorofon a napi kapcsolattartást segíti barátainnkal, ismerőseinnkel.

A tabletben egy 3000 mAh akumullátor kapott helyet, ez 3-4 órás ideig tudja megfelelő energiával lellátni a készüléket.

Tesztek: Antutu 2950 Pont tablet_05 Qadrant standard:1875 pont
Kijelző 5 pontos 7"-es TN+ kapacítiv érintőkijelző
Felbontás 800*480
SOC Allwinner A13 Cortex A8 processzor
Memória 1 Gb DDR3
Beépített tárhely 8 Gb
Bővithetőség Micro SD memóriakártya olvasó (max. 32 Gb-os méretig)
Wi-Fi IEEE 802.11 b/g/n
Érzékelők Gyorsulásmérő
Kamera Előlapi .3 Mp
Támogatott videófájlok AVI (H.264, DIVX, XVID, rm, rmvb, MKV, WMV, MOV,MP4, MPEG, MPG, FLV. HD 1080P max.)
Támogatott zenefájlok MP3, WMA, MP2, OGG, AAC, M4A, MA4, FLAC, APE, 3GP, WAV
Csatlakozók 3.5mm sztereó fülhalgató csatlakozó ,Micro SD kártyaolvasó, Micro USB,DC-IN Jack

Összegségében a Smailo WEB ENERGY 7 tablet a mindennapi használatban tehet megfelelő társunk, illetve a fiatalabb korosztály első tabletjének válhat be.

A tesztalanyt a Smailo tabletek magyarországi forgalmazója, a Arobs Pannonia Software Kft. biztosította.

samailo 7

Írta: Kocsis Bence