sokszinu-hangulatot-vett-a-corsair/2016/09/05

Sokszínű hangulatot vett a Corsair

2016. szeptember 05. Ficsor Tamás Periféria hírek

Nem kis túlzás, ha azt mondom, hogy az RGB színtér lassan mániákus alkalmazását éljük manapság, hisz szinten már minden eszközben megtaláljuk. E technológia pedig a Corsair nagy fokúan tudja felhasználni. Nem csoda, hisz az első RGB megvilágítású billentyűzet is az ő nevükhöz fűződik. Nézzük sorjában az újonnan bejelentett kínálatot.

gallery_full_5

Ha már rendelkezünk RGB fénnyel rendelkező egérrel, mint a Corsair Scimitar vagy az M65 Pro, akkor itt az ideje, hogy beújítsunk egy ugyan olyan technológiával megáldott egérpadot. Joggal mondhatjuk, hogy az MM800 RGB POLARIS egér pad egy Razer Firefly koppintás, de ki ne csinálna ilyet. Egyébként is a Corsair-nél már csak ebből a terméktípusból hiányzott az RGB. De miért is jó ez? Hát a fények miatt. Az egérpad CUE kompatibilis, így a többi eszközünkkel egy szinkronba tudjuk hozni világítás mód terén. A felülete optikai és lézer szenzoros egérhez egyaránt megfelelő, vagyis a rajta található USB portba is csatlakoztatható egérrel a gyors és pontos követés biztosítva van.

gallery_full_8 (1)

A ventilátorokból sem hagyták ki a fény effekteket. A gyártó két új 120 mm-es ventit dobott a piacra HD120 RGB és SP120 RGB néven. Az SP120 a pénztárca barátabb megoldás, melyben csak 4 darab RGB LED diódát helyeztek, valamint a keret is fekete maradt. A HD120-ban 12 darab RGB LED található, valamint a keret is áttetsző, valamint PWM vezérlésű. Mindkét ventilátor vezérlővel is megvásárolható.

gallery_full_8

Természetesen a gyártó új PC házzal is előrukkolt, jobban mondva az egyik típus egy továbbfejlesztésével. A Crystal szériát képviselő 460X RGB-ben már az újdonsült SP120 RGB ventilátor található, abból is elől 3 db. Ráadásul a ventilátorokhoz vásárolható vezérlő az I/O panelbe került beépítésre, így nem kell külön kontrollert vásárolni. A ház többi része azonban nem igazán változott a 460X-hez képest. Megkapjuk a edzett üveg oldal és előlapot, a segédeszköz nélküli szerehetőséget. Kompakt mérete ellenére nagy fokú vízhűtés kompatibilitása, valamint ATX méretű alaplapokat is befogad.

gallery_full_1

A 460X ház mellett a Corsair billentyűzetet is upgrade-elt. A K70 LUX szériás perifériák több féle testreszabhatóságot kínál, így a nonRGB-s K70 LUX is CUE támogatottságot kapott. Nem mellesleg elérhetővé vált a CUE 2 szoftver, mely felhasználóbarátabb külsőt kapott, illetve részletesebb beállításokat tesz lehetővé.

MM800 RGB Polaris Mouse Pad: 70$

SP120 RGB+Controller: 40$

HD120 RGB+Controller: 50$

Crystal 460X RGB: 140$

[youtube]

[/youtube].

[youtube]

[/youtube].

[youtube]

[/youtube]

Írta: Ficsor Tamás

Hasonló bejegyzések: