terhatas-ozone-modra-blast-oceloteworld-teszt/2015/03/16

Térhatás Ozone módra - Blast OceloteWorld [teszt]

2015. március 16. Fenes Kristóf

Az Ozone egyik legújabb terméke járt nálunk, ez pedig az Ozone BLAST OceloteWorld virtuális 7.1-es fejhallgatója lenne. A tesztben szereplő terméket ezúton is köszönjük az Ozone Magyarországi disztribútorának, az FPO Hungary-nak.

kep1

OZONE BLAST OCELOTEWORLD:

Elsőször is egy-két általános információ a fejesről. A gyártó a headsetet virtuális 7.1-es hangzással látta el, hogy ezáltal fokozza a játékélményt és a térhangzást. A 7.1-es BLAST-nak több testvére is létezik, ilyen az ST (sztereó) és a 4hx, az utóbbit xbox-hoz és ps-hez is használható. Az OceloteWorld fejhallgatót két különböző színben lehet beszerezni, fekete-narancs és naracs-fekete színekben, amelyet „Ocelote” játékos tervezett nekünk.

Dizájn, doboz és a mellékelt eszközök:

doboz2 doboz1

A BLAST OceloteWorld, ahogy már említettem Ocelote játékos segítségével jött létre, hogy tökéletes legyen a gamerek számára és megállja a helyét a professzionális E-Sport játékokban. A fejes minőségi alapanyagokból készül, ami azonnal feltűnik, mikor kibontjuk a dobozt. A fejpánt könnyű és erős fémből készült, amely rendkívül jó tartóssággal bír, miközben könnyen állítható minden fejmérethez. A fülpárnákat puha bőrből csinálták, amiket memória habbal láttak el, hogy tökéletesen illeszkedjenek a fülre bármilyen szituációban. A fejhallgatón LEDek is kaptak helyet, amik narancssárga színben tudnak világítani. A LEDek a két hangszóró mögött helyezkednek el, amik feldobják a már jól kinéző headset kinézetét. Illetve a mikrofonba is beépített a gyártó LEDet, aminek a színe változni tud, azáltal, hogy, ha a mikrofon alap helyzetben (felhajtva) van akkor automatikusan kikapcsol a mikrofon, ha viszont lehajtjuk bekapcsolódik. Mindkét esetben a LEDes világítás tájékoztatni fog minket a mikrofon állapotáról. A fejhallgató összecsukható, ezáltal könnyebb a tárolása és a szállítása. A hangerőszabályzón találunk egy némítás gombot és egy hangerő fel/le kapcsolót.

hang1

Mivel virtuális 7.1-es fejhallgatóval van dolgunk, ezért a csatlakozó típusa USB, amivel, sokkal jobb hangzást érünk el, mint egy JACK-el.

A dobozát is nagyon szépen kidolgozta az Ozone. Kicsomagolása nagyon egyszerű volt, csak pár rögzítő drót fogta az egész fejest. Csomagunkhoz egy használati útmutatót kapunk csak. A drivert internetről kell leszednünk, így azonnal a legújabb drivert szerezzük be.

fejes3

Technikai adatok:

  • Új virtuális 7.1-es hangzás
  • Le/fel hajtható mikrofon
  • Ozone BLAST driver
  • Zárt fülpárna, amik puha bőrből készültek, memória habbal
  • PS4 & PC kompatibilis

Fejhallgató:

  • Reagálási frekvencia: 20~20kHz
  • Impedencia: 50 Ohm
  • Érzékenység: 119 +/- 3DB
  • Csatlakozó: USB
  • Kábel hossz: 3 méter
  • Hozzávetőleges súly: 306g

Mikrofon:

  • Reagálási frekvencia: 100 ~10,000 Hz
  • Érzékenység: -42 +/- 3 dB

Felhasználói élmények:

A hangzással kezdeném. A headsetbe csak sztereó hangszórók lettek beépítve, amik jó hangot adnak és a hangzást még megfűszerezi a 7.1-es virtuális hanghatások. Azt tudni kell a fejhallgatót játékra tervezték, de zenehallgatás terén jobban teljesít! Mikor először próbáltam ki a fejest Counter-Strike Global Offensive játékba, meg kell mondanom nem voltam lenyűgözve. A mély és magas hangok nagyon egy helyen hallatszódnak, amik megzavarják a játékban a tiszta hangzást. Igaz ez a fejes nem egy Steelseries Siberia, vagy Razer Kraken. FPS játékok terén nem volt tökéletes, de a másik játékban a LOL-ban már eléggé jól teljesített a fejhallgató, tiszta hangzás, jó erős basszussal. Kényelmessége is meglepő, mivel egy közepes méretű fejesről van szó. Órákon át viselhető anélkül, hogy bárhol is nyomná a fejünket. Másik dolog, hogy a mikrofonja tiszta hangot ad vissza, nem zúg, nem visszhangzik, és bárhol megállja a helyét Skype-tól kezdve a Teamspeak 3-ig. A driverében nagyon sok minden beállítható, ami eléggé sok plusz pont.

driver1

A driverben szinte mindent testre tudunk szabni. Hangzással kezdve a mikrofontorzításig bezárólag tényleg minden beállítható. Itt könnyen ki be kapcsolható a virtuális 7.1-es hangzás is. Minden beállítási lehetőség jól elvan különítve a driverben. Személy szerint azt kell mondanom, minden megtalálható a driverben és minden beállítás könnyen használható.

Összegzés:

Az Ozone BLAST OceloteWorld egy igazi gamer fejhallgató, bár még nem a legtökéletesebb hangzással rendelkezik, de az Ozone jó úton halad. A hangzást, ha nem nézzük, akkor rengeteg pozitívummal rendelkezik a fejes. A kényelemtől kezdve a minőségi driverig. Negatívum a mély és a magas hangok elkülönítése nem tökéletes, de ezen is tudunk a driverben egy kicsit segíteni. Ajánlott végfelhasználói ár: kb 24 000Ft. A fejhallgatót a közepes ára miatt és a kis negatívum miatt, csak tetszett kategóriába tudjuk besorolni.

tetszett_s

FPO ozone-logo

Írta: Fenes Kristóf