Trónok Harca – 7×02


Wow, nem semmi finálét kapott a mostani epizód. De ne szaladjunk ennyire előre…

Az első epizód jól vezette fel, hogy kinek mekkora ereje van és, hogy mik a tervei a karaktereknek a továbbiakban, de nem történt benne semmi lényeges, most viszont már van miről beszélni.

Ez a rész lényegében arról szólt, hogy emberek győzködték a másikat. Varys meggyőzte Daenerys-t arról, hogy lojális hozzá, Jon meggyőzte Északot arról, hogy szövetségre kell lépnie a sárkánykirálynővel, Melisandra meggyőzte a sárkánykirálynőt arról, hogy szövetségre kell lépnie Jon-nal. Egyelőre minden a vártak szerint alakul és úgy tűnik a széria eddigi legnagyobb találkozása fog bekövetkezni a harmadik részben Jon és Dany közt.

Jó látni, hogy a sorozat nem hanyagolja a többi, kevésbé lényeges szereplőt sem. Grey Worm és Missandei között végre elkezdődött valami, reméljük nem csak azért, hogy később a szemünk láttára véres módon véget is érjen kapcsolatuk.

Szintén ugyanez érvényes Jorah-ra is, akit Sam minden áron próbál megmenteni és valószínűleg meg is fog, mert ha nem sikerülne nem pazarolnák az időt erre a történetszálra az írók. Arra mindenesetre több esélyt látok, hogy Jorah harcban, és nem betegség által fog meghalni.

Kisujjal kapcsolatban egyre jobban aggódok. Biztos vagyok benne, hogy nagy port fog még kavarni, főleg most, hogy Jon menni készül. Ahogyan Euron keresztbe tett Daenerys-éknek Délen, úgy fog Kisujj a Starkoknak Északon. Én legalábbis valami ilyesmit sejtek. És ha már Euron…

Az utolsó jelenetben sokak kedvencévé vált ez a karakter, amit abszolút megértek. A sorozat eddigi legbadassebb belépője után a hatalmas fejszéjével kb. egy tucat embert levágott, megölt egy (kettő?) sandsnake-et, majd Yarát is felülmúlta. Eddig én úgy voltam vele, hogy egy tipikus bunkó karakter, aki imádja jártatni a száját, de most kiderült, hogy máshoz is ért. A harchoz.

Ez a rész számtalan jó jelenetet tartalmazott (pl. Arya és a farkasok), volt visszatérő karakter is (Hot Pie) és pár igen kreatív vágást is láthattunk. Úgy tűnik ezúttal nem kell egy fél évadot várnunk arra, hogy beinduljanak az események.

Final Thoughts

"Touch my sister and I'll kill you myself."

Overall Score 4.5