Trónok Harca – 7×03


Folytatódik a Trónok Harca, a mostani 3. epizód számtalan meglepetést tartogatott számunkra.

Mielőtt elkezdődött volna a hetedik évad mindenki azon filózott, hogy hogyan lesz képes Cersei felvenni a verseny Daenerys ellen. A fiatal Targeryen egy hatalmas flottával és tengernyi szövetségessel indult meg Westeros felé, Cersei pedig alighanem szövetséges nélkül maradt és egy meggyengült birodalmat kellett igazgatnia, nem beszélve arról, hogy a Starkok immáron teljesen irányításuk alá vonták Északot.

Most a harmadik rész végére eljutottunk oda, hogy a Lannisterek állnak nyerésre. Hiába volt Dany-nek több katonája, egy háborúba tapasztalt hadvezérek is kellenek, ebben pedig hiányt szenvedett. Királyvárnak ott van Jamie, Randyll Tarly vagy Euron Greyjoy, akiknél jobbakat aligha lehetne találni, a másik oldalon azonban egyedül Yara Greyjoy volt az, aki némileg tapasztalt hadvezérnek mondhatta magát. Most látszódik meg az, mennyire erős szövetségeseket vesztett el Dany Jorah Mormont és Berristen Selmy személyében.

Euron Greyjoy gondoskodott a dorne-i, a Tyrell és a Greyjoy ház lázadóiról Jamie pedig a jelek szerint a Makulátlanok hadserege ellen aratott győzelmet – vagy legalábbis nagyon úgy tűnik, hogy győzelmet fog, mert Szürke Féreg és csapatai sikeresen belesétáltak a csapdába. Azt mondjuk én nem igazán értettem miért olyan fontos Caster-hegy elfoglalása, persze egy jelentős helyet foglal el a térképen, de valóban volt olyan fontos, hogy ne Királyvárra terelődjön minden erőforrás?

Nem csak Jonék találkozása volt az egyetlen, hat évad bojongás után Bran is visszatért Deresbe, ahol Sansa üdvözölte. Bran szerepe egyelőre nem teljesen világos számomra, nyilvánvaló, hogy neki kell elárulnia Jonnak, hogy ki is ő valójában, de remélhetőleg ezen kívül más tervük is van vele az íróknak.

A mostani epizód a bosszúállásról is szólt, Cersei egy meglehetősen kemény módszert talált ki arra, hogyan bosszulja meg lánya halálát, számomra az epizód egyik legerősebb jelenete volt az a bizonyos rész. Nem csak Dorne, de a Tyrell ház is elnyerte méltó büntetését, Lady Olennának szintén méreg általi halál jutott.

Bár Daenerys-nek még megvan a legerősebb ütőkártyája, a sárkányok, egyre inkább úgy tűnik, hogy feltétlenül szüksége lesz a Starkok támogatására. Az erőviszonyok hamarabb megfordultak, mint gondoltuk volna, ez pedig egy igen fordulatos fináléhoz vezethet minket.

Final Thoughts

"I was born to rule the Seven Kingdoms, and I will!"

Overall Score 4.5