trust-curve-vezetek-nelkuli-billentyuzet-eger-szett-teszt/2013/03/21

TRUST Curve vezeték nélküli billentyűzet + egér szett - teszt

2013. március 21. Teszt delmaster

Az elmúlt időszakban megugrott, Android TV média lejátszók bemutatásával eljött az idő, hogy bemutassunk egy szuper, vezeték nélküli billentyűzet + egér szettet, mely tökéletesen használható ezen készülékekhez is. A TRUST rendelkezésünkre bocsájtotta, Curve Wireless Keyboard & Mouse névre hallgató termékét, melyet most be is mutatunk!

TRUST Curve Wireless Keyboard & Mouse

[caption id="attachment_24390" align="aligncenter" width="300"]DSC_1285 Csomag tartalma[/caption]

A csomag tartalmaz egy ízléses, vezeték nélküli, ergonomikus billentyűzetet, illetve egy lekerekített formával, fém hatású tapintással rendelkező egeret, egy USB-vevőt és a hozzá tartozó 2 x 2 AAA típusú alkáli elemet. A billentyűzet nem a klasszikus megjelenésű, rengeteg eltérés figyelhető rajta; például a kialakítása, ami hajlított, s rendkívül jól igazodik a csuklóhoz még akkor is, ha a billentyűzet nem asztalon fekszik, hanem az ölünkben. A billentyűzet kiosztása ennek a típusnak angol, nem található meg rajta ékezetes betű (csak ilyen tesztpéldány volt készleten, de lehet kapni magyar kiosztásút is).

DSC_1289 DSC_1290

A billentyűzeten találunk multimédiás billentyűkombinációt is, amivel könnyedén tudjuk vezérelni pl. a videó lejátszót, képnézegetőt, de elő tudjuk hívni egy gombnyomással a hangerő beállítást, email fiókot, zenelejátszót vagy akár a böngészőt, a kedvencekkel együtt. Ezek a funkciók akkor lehetnek főként hasznosak, ha egyszerre több dolgot is csinálunk a számítógépen, vagy egyéb rendszeren.

[caption id="attachment_24398" align="aligncenter" width="300"]DSC_1299 Multimédiás gombok[/caption]

Az egér egy nagyon precízen kidolgozott formát képvisel, barna-fekete-szürke szín fedi egymást. A felső réteg, csiszolt fémhatást kelt első ránézésre, de használat során egyből kiderül, hogy csak műanyag. De nem is baj, mert nagyon kicsi a súlya, és nem is gamer célra találták ki.

DSC_1297

DSC_1298 DSC_1304

A lézer egér 8m távolságig használható, amit egy parányi méretű, 2.4 GHz frekvenciájú, USB vevő tesz lehetővé. Kisebb a TRUST Bluetooth 4.0 adapternél is. A vevőt tetszőlegesen az egér aljában, vagy a billentyűzetben kialakított helyen is tárolhatjuk. Plug & Play eszköz, tehát nem szükséges driver hozzá, automatikusan felismerni bármilyen operációs rendszer. Mi pont ezt használtuk ki, és a korábban említett Android eszközökkel is kipróbáltuk!

DSC_1333

A JYNXBOX Android HD kapásból felismerte, és a képernyőn máris megjelent a kurzor, semmilyen szoftvert nem kellett telepíteni a használatához. A mi példányunk - mint említettem -, nem tud ékezetes betűket írni még akkor sem, ha ALT billentyűkódot használunk, valamint az Android magyar nyelvre állítása sem eredményez megoldást ez ügyben. Az androidon futtatható játékok is játszhatók a billentyűzettel, így nem hátrány már a nem érintőképernyős felület az eszközön.

Legnagyobb előnye, hogy slim kivitele miatt könnyedén hordozható utazás során is: kis helyen elfér; nem kell a tárolással sem bajlódni. A billentyűzeten és egéren egyaránt van egy bekapcsoló gomb, amit célszerű mindig kikapcsolni, amikor nem használjuk a perifériát, mert ezzel is az elem élettartamát növeljük. A billentyűzet bekapcsoló gombja - a mi példányunkon - kicsit mogorva, elsőre nem is sikerült bekapcsolni, mert a csúszka végén érintkezett csak a gomb, de többszöri ki- és bekapcsolást követően bejárattuk, s a későbbiekben ez a probléma már nem jelentkezett!

DSC_1301

Mindezek összességére azt tudom mondani, hogy a szett megállta a helyét az Android boxon, amihez kimondottan ajánljuk. Szép, precízen kidolgozott forma, nagy mértékben villantja a fiatalságot, és rendkívül jól mutat bármilyen elektronikai kütyühöz csatlakoztatva. Az ára 10-12 ezer Ft körül mozog ennek a verziónak, de hazánkban nem igen kapni ezt a típust, mert ez angol, 18091 termék kódú változat a magyar, azt érdemes megvásárolni.

rendszeriajanlott

TRUST Curve Wireless Keyboard & Mouse

Köszönjük a terméket a TRUST-nak, hogy a rendelkezésünkre bocsájtotta!

Trust-logo-3704443296-seeklogo.com

Írta: Teszt delmaster