trust-gxt-40-teszt/2013/02/04

Trust GXT 40 Teszt

2013. február 04. Teszt kolaka Hangeszközök

Ezen a héten nálam járt a Trust új gamer headsetje a GXT 40.  Mondhatom, ez az egyik legjobb középkategóriás headset a piacon. További részletek és a teszt a "Bővebben" után.

 

Ha valaki igazán jó stereo fülest keres középkategóriában annak bizony nincs könnyű dolga.  A boltok polcai telis-tele vannak headsetekkel, de korántsem biztos hogy azok megbízhatóak és minőségiek. Ennek a kategóriának a mai versenyzője az új Trust GXT 40 Gaming Headset.

 

Csomagolás:

A GXT a hazai boltok polcára egy ízléses fekete dobozban érkezett melyen szép  mutatja a terméket. A doboz jobb alsó sarka áttetsző műanyag melyen keresztül megcsodálhatjuk a terméket. A doboz fedele nyitható, a belsejében több információt találhatunk a headsetről. Kibontva a csomagot elénk tárul a füles jól becsomagolva és rögzítve. A kiegészítők szintén jól be vannak csomagolva külön külön.

Dizájn:

A dobozból kiszedve elénk tárul a csoda. A füles szép igényes dizájnt kapott igazi gamer headsethez méltót. A hangszórók nagyok, az egész fület kényelmesen befedik. A párnák műbőrből készültek és puhák így egy hosszabb lan party esetén sem okoz kellemetlenséget viselőjének. A hangfalak hátulja javarészt fekete-szürke egy kis piros csíkkal a szélén és egy kicsi GXT 40 felirattal. A hangszóró (külső) közepén található még egy kicsi piros nyílás, ami  szellőztetési funkciót lát el. A hangfalak mozgathatóak pár fokkal jobbra és balra illetve felfele is a könnyebb szállítás érdekében. A fejpánt szép fekete színű, több magasságba is állítható. A fejpánt szintén műanyag és műbőr kombináció. A fülhallgató bal hangszórójában található egy jack a mikrofonnak. A Trust 2 mikrofont is ad, egy hosszabbat a játékhoz és egy kicsi rövidet telefonokhoz és tabletekhez. A hangszóró kábele 1 m hosszú, de jár hozzá egy hosszabbító mellyel ez a mértet 2,5 m-re növelhető.

Mellékelt extrák:

A GXT 40 mellé még kapunk egy nagy műbőrből készült hordozótáskát is. A táska szép, fekete színű és nagyon tágas így a fejhallgató tökéletesen belefér. Tökéletesen alkalmas a szállításra.

Felhasználói élmény:

Ezen a téren sincs mire panaszkodni, a GXT 40 valami elképesztő strero hangokat produkál játék közben. A fegyverek, a robbanások és egyéb hangok nagyon szépek és tiszták szinte már valósághűek. A környezetben történő dolgok szépen tisztán hallhatóak így ha résen vagyunk lefülelhetjük a mögöttünk lopakodókat is. Mint már fentebb említettem a hangszóró nagy és egész fület befedő így  nagyon  kényelmessé válik a viselete és 5 óra után sem kényelmetlen, ráadásul rendkívül jól hangszigetelt. Hangerő tekintetében is minden rendben, a fejhallgató rendelkezik egy beépített szabályzóval is így bármikor kedvünkre állíthatjuk az erősségét. A dizájn nekem tetszett teljesen szép, igazi gamer fejhallgató.

Konklúzió:

Sok pozitívum ellenére azért akad hiba itt is. Az egyetlen gond GXT-40-el az hogy a zene nem éppen az erőssége. Lévén gamer fejhallgató ez elnézhető de senki se várjon tőle lenyűgöző stúdió hangzást. Más nagy negatívumot kiemelni nem tudok.

Összegzés:

Kiváló választás mindenkinek aki egy jó gamer fülhallgatót keres. Maximálisan elégedett vagyok vele. Stereo kategóriában tökéletes választás.

A terméket a Trust bocsátotta tesztelésre. Ezúton is köszönjük nekik!

Írta: Teszt kolaka

Hasonló bejegyzések: