tw64-smart-bracelet-okoskarkoto-teszt/2015/09/27

TW64 SMART Bracelet okoskarkötő – teszt

2015. szeptember 27. Teszt delmaster

A www.tinydeal.com jóvoltából érkezett egy okoskarkötő szerkesztőségünkbe, melyet más néven FitBit klónnak is neveznek. Kialakítása, megjelenése tökéletesen megegyezik az eredetivel, viszont az ára sokkal kedvezőbb. Cikkünkből alaposan megismerhetitek ezt az eszközt!

TW64 SMART BRACELET WRISTBAND BLUETOOTH 4.0

.

DSC_2975 DSC_2976

.

Fehér, bliszteres csomagolásban található ez a termék, melynek a hátoldalán angol nyelven olvasható a legfontosabb jellemzői. Kibontva máris megpillanthatjuk a kör alakban, oldalán fekvő karkötőt, mely alatt egy fura szerkezetű USB kábel helyezkedik el. A dobozban még egy kínai/angol nyelvű kezelési útmutatót is kapunk.

DSC_2978

Az okoskarkötő mérete csupán 20 x 18 x 10 mm, míg a szíj 242 x 20 mm. Anyaga gumi, mely a teljes felületet beborítja, ezáltal IP67 vízállóságra képes, ami azt jelenti, hogy 30 méterig garantáltan vízálló. A szíj végén bújtatós fémpánt van, mely két ponton is rögzíti a megfelelő szíjméretet hordás közben. A borítás felső részén a szürke árnyalatú, - nem érintőképernyős -, szintetikus OLED kijelzőt pillanthatjuk meg, mely a karkötő egyetlen olyan egysége, ami vizuális információt juttat a felhasználó számára. A kijelző nem rendelkezik háttérfénnyel, viszont nincs is szüksége rá, mert a fehér pixelek minden körülmény között tökéletesen olvashatóak (erős napfény, sötét …stb.). Az okoskarkötő bal oldalán egy süllyesztett, fizikális gombot is találunk, mely az információkijelzést teszi lehetővé. Ezt a gombot is gumiborítás öleli körül annak érdekében, hogy ne juthasson víz az elektronikára.

.

DSC_2991 DSC_2982 DSC_2992

.

DSC_2986 DSC_2987

.

Beépített 40mAh Li-Polymer akkumulátora 4 nap üzemidőt, illetve 14 nap készenléti időt tesz lehetővé. A töltéshez a mellékelt USB-kábelt kell rácsíptetni a karkötőre úgy, hogy a három érintkező saru megfelelően csatlakozzon az eszköz hátoldalán található 3 pöttyhöz. Beépített memóriája 7 teljes napi információt képes tárolni, melyet az okostelefonnal szinkronizálhatunk.

.

DSC_2994 DSC_2996

.

A karkötőt első használat előtt fel kell tölteni teljesen, mely kb. 1 órát vesz igénybe. Ezt követően az okostelefonra le kell tölteni a Google Play áruházból a VeryFit 1.2.5 alkalmazást, amit elindítunk (Fontos megjegyezni, hogy Android 4.3+ op.rendszerrel kompatibilis csak, ne is próbálkozzunk a 4.2 vagy ez alatti Android rendszerrel). A „pair” feliratra kattintva elkezdi megkeresni a karkötőt, mely folyamatosan Bluetooth kapcsolatban van. Megtalálást követően a két eszköz összekapcsolódik, és máris elkezdődik az automatikus szinkronizáció. Érdekessége az okoskarkötőnek, hogy semmilyen funkció nem állítható be rajta (még az aktuális idő sem), ugyanis a telefon óráját állítja be magának.

DSC_3034

A VeryFit applikációval tudjuk a karkötőt beállítani, illetve kiolvasni azon információkat, melyet az az intelligens eszköz hoz a tudomásunkra. Néhány pillanatfelvétellel szeretném bemutatni a főbb funkciókat:

.

DSC_3017 DSC_3018
DSC_3021 DSC_3024

.

A TW64 karperecen az alábbi funkciók érhetőek el a gomb rövid megnyomása után: óra, lépésszámláló, kalória-kijelzés, illetve a megtett út. Ha hosszan megnyomjuk a fizikális gombot, akkor éjszakai módra kapcsol, melyet egy hosszú, vibrációs jelzés nyugtáz, illetve a kijelzőn elindul egy számláló egy alul futó csíkkal. Ez a funkció figyeli az alvásunkat: mély- és éber alvás. Kilépni ugyancsak a gomb hosszú megnyomásával lehet. Ezt követően a telefonnal szinkronizálva kielemezhető, hogy milyen volt az álmunk, mikor aludtunk a legmélyebben.

.

DSC_2999 DSC_3000 DSC_3005

.

DSC_3007 DSC_3004

.

Van még két olyan alapfunkciója, mely csak a VeryFit programból érhető el: ébresztés/riasztás funkció, illetve a hívásjelző. Ez utóbbi nem mást jelent, mint a beérkező híváskor folyamatos rezgésbe kezd, így elkerülhető az a szituáció, mikor nem hallottuk meg a zsebünkben a csengést vagy éppenséggel nem éreztük volna a nadrágzseb rezgését.

Összességében egy erős túlzással elmondhatjuk, hogy ez a karkötő egy „egészség-figyelő” eszköz, ugyanis az alvásunk mellett a kalóriaégetés, illetve a lépésszámlálás mellett a megtett utat is tudomásunkra hozza. Kényelmes viselete az egész napos hordást is lehetővé teszi, sőt még munka közben sem zavaró, legyen az koszos, vizes vagy fizikai munkát végző közeg. Diszkrét megjelenése pedig rendkívül menő, még egy lakodalmi tánc során sem feltűnő, de ugyanakkor nagyon hasznos az egy gombnyomással megjelenő pontos idő. A lépésszámlálás a háttérben működik; amikor aktív a kijelzés, akkor a következő frissítés után láthatjuk a pontos értékeket.

DSC_3116

A TW64 okoskarkötő a www.tinydeal.com oldalon vásárolható meg 9.99$ áron, míg hazai forgalmazóknál viszont 10.990 Ft-ot is elkérnek a termékért. A Rendszerigény.hu csapatánál jól szerepelt, így aki rendkívül kedvező áron szeretne egy szuper, de ugyanakkor diszkrét okoskartötőt vásárolni, azoknak jó választás lehet!

tetszett

Köszönjük a Tinydeal-nek, hogy a terméket a rendelkezésünkre bocsájtotta!

tinydeal

Írta: Teszt delmaster