uj-gephazak-a-deepcool-tol/2015/01/06

Új gépházak a Deepcool-tól

2015. január 06. Gosztonyi Adorján

Pentower:

Összetétele csupán néhány bak, panelek és az alumínium héj. Elsőre ugyan ez elég kevésnek hangzik, viszont dizájnban nagyon ott van a Deepcool Pentower-e. Maga a ház egy ötszögletű prizmára hasonlít. Egyik sarokba kerül az alaplap, vele szembe a videókártya. Mindez köszönhetően egy PCI-E extendernek. Nagyon egyszerű. A fennmaradó helyekre pedig HDD-t pakolhatunk (1x3,5-öst, 2x2,5 merevlemezt), valamint egy optikai meghajtót, ennek a helye átalakítható plusz egy 2,5-ös merevlemez slottá, a kábelcsatorna középen kapott helyet. Szellőzése pedig kiváló, annak ellenére, hogy a függőlegesen kell felhelyezni a hűtőt.

pentower

Tristellar:

Három független kabint jelent jelen esetben, amibe pc-nk legjobban melegedő alkatrészei kerülnek. Az alaplapnak kijelölt hely, az ITX lapokat támogatja, 2x3,5-es merevlemezt vagy egy 120mm-es folyadékhűtést (miután eltávolítottuk a meghajtó helyet) vagy kisprofilú CPU hűtést. A videókártyának kijelöl hely maximum 320mm-es grafikus kártyát képes befogadni, ami egy PCI-E hosszabbító segítségével csatlakozik az alaplapra. E mögött található három 2,5-es hely merevlemezeknek. Az utolsó kabinba egy 180mm-es ATX tápegység simán befér, valamint 2x3,5-ös merevlemez és egy optikai meghajtó.

tristellar

A három kabin egy alumínium csőhöz kapcsolódik, aminek a végre kerül a bekapcsoló gomb. A tetejére kerültek az I/O portok, a könnyebb elérhetőség miatt, 2xUSB 3.0 és egy jack aljzat.

deepcool_logo

Írta: Gosztonyi Adorján