ujabb-fantasztikus-termekek-erkeztek-easysmart/2013/09/11

Újabb fantasztikus termékek érkeztek az EasySmart-tól

2013. szeptember 11. Teszt delmaster

Az MK814 négymagos Android stick sikere után az EasySmart újabb termékeket küldött szerkesztőségünkbe, hogy bemutathassuk azokat. Egészen pontosan kaptunk egy 4 GB-os, SDHC memóriakártyát, mely képes önállóan, vezeték nélkül továbbítani az adatot, továbbá egy mini WiFi routert és egy HDMI alapú, vezeték nélküli médiaátjátszót. Olvassátok el cikkünket, amiből mindent megtudhattok!

DSC_5191   PQI AIR PEN EXPRESS DSC_5200

Az Air Pen Express nem más, mint a világ legkisebb, hordozható WiFi routere a maga 34gr össztömegével. Ezt a terméket főként azok számára találták ki, akik nagyon sokat vannak úton, s a mobileszközeit szeretnék olyan helyen is használni, ahol nem elérhető WiFi-hálózat vagy Hotspot. Az eszköz működése nagyon egyszerű: csatlakoztatni kell az Air Pen-t a számítógép vagy AC adapter szabvány USB portjához, majd az Ethernet kábelt pedig az Air Pen RJ45 csatlakozójához. Ezt követően már megjelenik a WiFi-hálózatok listájában az "Air Pen Express" hálózat, melyhez csatlakozva máris elérhetjük a router beállítások felületét, a böngésző címsorába írt 192.168.200.1 azonosítóval.

DSC_5201 DSC_5202

Az Air Pen Express-en találunk három visszajelző LED-et, melyek közül a piros a bekapcsolt állapotra utal, a WAN port zöld LED-je a bejövő internet jelet, míg a WiFi zöld LED-je pedig az immár vezeték nélkül elérhető hálózatot jelzi vissza. Továbbá az eszköz kapott egy Reset gombot is, amivel egy gombnyomással visszaállíthatjuk a gyári állapotba.

DSC_5218 DSC_5293

Hasonlóan az asztali routerhez az Air Pen Express is rendelkezik azon biztonsági elemekkel (WEP/WPA/WPA2 mód) és beállítási lehetőségekkel, mellyel az eszköz használata biztonságban történhet. Rendkívül hasznos termék, hiszen ha vezetékes internettel rendelkezik az adott csatlakozási pont, akkor könnyedén létrehozhatunk egy saját, vezeték nélküli hálózatot ennek segítségével, vagy akár egy mini Hotspot-ot az adott lefedettségi körön belül. Biztonságosan tárolhatjuk a hálózati jelszavakat, illetve az internetbeállításokat az eszközön. Mobilitása pedig leegyszerűsíti a vezeték nélküli eszközök folyamatos kommunikációját. Bármely szabvány USB csatlakozóról üzemeltethető.

EZ-SHARE SDHC 4GB WIFI CLASS4 MEMÓRIAKÁRTYA

DSC_5204 DSC_5205

Az SD kártyák megjelenésével számos lehetőség nyílt a digitális adattárolás és adathordozás terén, hiszen a kis méretű memóriakártyán elég nagy "dolgok" tárolhatók. Korábban fénykép, majd zene- és videó fájlok tárolására fejlesztették ki ezeket a kártyákat, de a technika fejlődésével ma már HD-filmeket is nézhetünk közvetlen a kártyáról. Az adatfájlok mozgatásához viszont kábelre van szükség: a számítógépet USB kábel segítségével kötjük össze a digitális adathordozóval, így a két eszköz között kapcsolat jön létre. De ennek most vége, mert új világ tárul elénk: megalkották a WIFI hálozaton való, önálló megosztással rendelkező SDHC memóriakártyát, vagyis az EZ-SHARE WIFI SD memóriakártyát.

DSC_5232 DSC_5233

Ez az SD kártya más mint a többi. Nem csak 4 GB tárolási kapacitással rendelkezik, hanem találunk a kártya alján egy kapcsolót, amivel aktiválni tudjuk a megosztást. Nem kell kivenni a kártyát, hogy kártyaolvasóba tegyük vagy USB-kábelen letöltsük az adatokat; elegendő ezt a kapcsolót eltolni, s máris - közvetlenül az adathozdozóról - el tudjuk érni a fájlokat bármilyen, WiFi hálozaton kommunikáló eszközzel, ami lehet tablet, notebook, Android stick, de akár okostelefon is.

DSC_5239

Kétféleképpen lehetséges az adatok kinyerése vezeték nélkül: "ez Share" nevű android alkalmazás segítségével (amit Google Playről lehet letölteni) vagy a böngésző címsorába begépelt "ez" szócskával, aminek hatására bejön a grafikus felület és máris böngészhetünk adataink között. Fontos, hogy csak mappából látja a fájlokat, a kártya gyökérmappájából nem. Illetve az is lényeges információ, hogy csak fotót és videót tud kezelni a megosztó felület, ha zene vagy más típusú fájl van az adattárolón, akkor azzal nem tud mit kezdeni.

DSC_5309

A kártyáról való kommunikációt védelemmel látták el: csak akkor működik az adatátvitel, ha előtte a kapcsolódáshoz szükséges jelszót helyesen bevittük. Ez meggátolja az illetéktelen hozzáférést!

WIFI DISPLAY DONGLE HDMI STICK

DSC_5194

Már számos Android alapú sticket mutattunk be, így sokak számára ismerős lehet ez a termék, mely nem más, mint egy médiaátjátszó. Nem rendelkezik operációs rendszerrel (nincs rajta android), mindössze egy saját, grafikus megjelenése van multifunkciós üzemmóddal. Biztosan jártak már többen úgy, hogy nem volt megfelelő hosszúságú HDMI kábel a lakásban, így nem tudtuk összekötni a TV-t a számítógéppel. Ekkor jött volna jól ez az eszköz, ami tulajdonképpen ezt is helyettesíti egy kicsit átvitt értelemben: videót, zenét és fotókat játszhatunk le közvetlenül a TV képernyőn anélkül, hogy behálóznánk a szobát mindenféle kábellel. Egy tablet vagy okostelefon segítségével máris átjátszhatunk médiafájlokat az eszközre.

DSC_5208 DSC_5209
DSC_5211 DSC_5213

A készülékházon feltűnik egyből a nagy méretű hűtőborda, mely kicsit kiemelkedik. Rengeteg szellőzőnyílást alakítottak ki annak érdekében, hogy a hő el tudjon távozni. A stick alsó részén helyezkedik el a mini USB csatlakozó, valamint az állapotjelző zöld és sárga LED. A burkolaton oldalán találunk két gombot, melyen az R és M/F feliratok találhatók. Az R a Reset funkciót látja el, míg az M/F gombbal az adatkapcsolat módját állíthatjuk be, illetve 5 mp-ig történő nyomás esetén Factory Resetet (gyári visszaállítást) csinál. Van lehetőség Miracast PBC és Miracast PIN, valamint DLNA szerverként kapcsolódni a stickhez. Android eszközről a legegyszerűbben a Joylink vagy Miracast alkalmazásokkal lehetséges, ami egy gombnyomással átjátssza a TV képernyőjére a videó, hang vagy fotó anyagot.

DSC_5313 DSC_5333

Működése nagyon egyszerű: a sticket áram alá kell helyezni a mellékelt USB kábellel - akár közvetlen a TV USB csatlakozójáról, akár a mellékelt adapter segítségével -, s máris megjelenik a képernyőn az eszköz menüje. Egyből láthatjuk a generált SSID nevet és az ehhez tartozó IP címet. A stick  létrehoz egy saját WiFi hálózatot, melyre aztán csatlakozhatunk, így tudjuk összekötni az eszközöket. Alapesetben az eszköz nem kapcsolódik az internethez, de megadhatjuk az interneteléréssel rendelkező WiFi hálózatunkat, amivel oda-vissza kommunikál, azaz az internettel is összeköttetésbe kerül. Ez utóbbira azért lehet szükség, mert az online frissítéseket innen tudja elvégezni a legegyszerűbben.

DSC_5329 DSC_5322

DSC_5338

Rendelkezik továbbá távvezérléssel is a stick: az IP-t begépelve, majd a remote szót mögé írva elérünk egy távirányító felületet, mely segítségével a stick lelkében tudunk turkálni; be tudjuk állítani a lejátszás módját, felbontást és egyéb finomhangolásokat érhetünk el. Távirányíthatóvá válik az egész eszköz, bár szinte semmit nem kell rajta beállítani, hiszen a stick alapesetben működésre kész.

[caption id="attachment_28633" align="aligncenter" width="180"]tetszett PQI AIR PEN EXPRESS[/caption] [caption id="attachment_28672" align="aligncenter" width="180"]ajanlott EZ-SHARE SDHC 4GB WIFI CLASS4[/caption] [caption id="attachment_28633" align="aligncenter" width="180"]tetszett WIFI DISPLAY DONGLE HDMI[/caption]

Köszönjük az Easysmart Technology Development Co. LTD.-nek, hogy a termékeket rendelkezésünkre bocsájtotta!

logo

Írta: Teszt delmaster