Újdonságok a SilverStone műhelyéből


A SilverStone bejelentette rvz03w számítógépházát, mely a mini ITX / mini DTX rendszerek számára lett készítve. A ház kis méretei ellenére széleskörű kompatibilitással és kiváló hűtéssel rendelkezik.

A felhasználók a házba összesen 4 darab 2,5 hüvelykes merevlemezt építhetnek. A gyári processzorhűtő mellett lehetőség van 83 mm magasságú (alacsony profilú) hűtő beszerelésére. Tápegységből normál, ATX modellt használhatunk és a grafikus kártya orientáltsága miatt 330 mm hossz az engedélyezett.

Ami a hűtést illeti, két darab 1500 RPM-en (maximálisan) pörgő 120 mm-es ventilátort kapunk, emellett egy további 120 mm-es modell is beszerelhető.

A ház előlapi panelje több okból is érdekes. A vásárlók két darab USB 3.0 portot kapnak, emellett két 3,5 mm-es Jack csatlakozó is elhelyezésre került. Az előlapi panelen kialakításra került egy átlátszó burkolat, mely alól RGB világítás szűrődik ki.A SilverStone RVZ03W 100 euró körüli áron szerezhető be.

 

A gyártó piacra dobott egy külső, USB 3.1 Gen2 interfésszel ellátott M.2 SSD házat is. Az alumínium ház alá 2260 és 2280 típusú modulokat tudnak a vásárlók beszerelni. Az USB csatlakozó egy pecek segítségével visszahúzható, így a ház tárolása és szállítása is biztonságos. Ami a maximális átviteli sebességet illeti, az USB porton keresztül 10 Gb/s-ról beszélhetünk. Természetesen a valós sebességet a beszerelt M.2 modul is befolyásolja és az is, hogy milyen sebességű eszközhöz csatlakozunk. A SilverStone MS09 29 eurós áron kerül a boltok polcaira.

A SilverStone ecm22 egy M.2 modul – PCI Express x4 adapter, melynek segítségével két darab M.2 SSD-t csatlakoztathatunk az alaplapra. A bővítőkártyán két nagy méretű fémlemez került elhelyezésre, ami jótékony hatással van a csatlakoztatott modulok hőmérsékletére. További hűtés céljából vásárolható a gyártó palettájáról egy hőátadó réteg is. A SilverStone ECM22 25 eurós áron szerezhető be.

.