usb-legfrissito-ionizator-teszt/2014/08/19

USB légfrissítő, ionizátor - teszt

2014. augusztus 19. Teszt delmaster

A Conrad.hu áruház jóvoltából hozzájutottunk egy USB Ionizátorhoz, mely egy olyan fantasztikus eszköz, amivel a környezetünk levegőjét tudjuk tisztítani, illetve a szagokat semlegesíteni. Hogy miről is beszélünk pontosan, az kiderül cikkünkből!

USB AIR PURIFIER (IONIZER)

DSC_0752 DSC_0753

.

Aki sokat ül a számítógépnél, s ritkán szellőztet, az sokszor tapasztalhatja, hogy néha "állott szag" érezhető körülöttünk, mely elég kínos, ha egy másik személy lép be a szobába. De nem csak otthon: az autó utasterében is érezhetők kellemetlen szagok (cigaretta füst, üléshuzat- műszerfal szaga ...stb.), melyet egyszerű autóillatosítóval próbálunk elfedni. Az USB Ionizátorral ezek a szagok teljes mértékben semlegesíthetők!

DSC_0754

A Conrad.hu saját márkalogóval ellátott terméke, mely kis méretű papírdobozban kapható. A csomagolást eltávolítva megpillanthatjuk a terméket, illetve a használati leírását, mely sajnos magyar nyelven nem érhető el, azonban ha ellátogatunk a termék weboldalára, onnan letölthetjük a honosított verziót.

DSC_0768 DSC_0770
DSC_0771 DSC_0772

.

A termék 89.5 x 21.5 x 21.5 mm méretű, s mindössze csupán 22g súlyú, s kinézete egy nagyobb méretű pendrive-ra hasonlít. A készülékház szürke-ezüst színű műanyagból készült, melyre egy fehér színű pánt kapcsolódik, melynek forgórészénél egy zöld LED is található. Ez utóbbi jelzi az eszköz működését. A szabvány USB csatlakozón felül az ellenkező oldalon helyet kapott még egy nyakbaakasztó számára kialakított furat, mellette pedig az eszköz legfontosabb része: az ionkibocsájtó "lyuk", ami engem picit a klasszikus, benzines öngyújtóra emlékeztet, mivel ebből a részből egy fekete színű, "kanócszerű" anyag lóg ki.

DSC_0759 DSC_0767

.

DSC_0777

A beüzemeléséhez csupán csatlakoztatni kell a számítógép/notebook USB portjára, AC adapterhez vagy autóban egy szivargyújtós USB csatlakozóhoz, s máris működésbe lép az ionizátor. Hogyan is tisztítja a levegőt? Nagy mennyiségben negatív töltésű ionokat bocsájt a levegőbe, melyek megkötik a pozitív ionokat (mint pl. virágpor, füst), s ezekkel elegyedve semlegessé válik, tömegük megnő, s egyszerűen lehullanak a földre. Nagy intenzitással történik ez a folyamat, így hosszabb használat során az ionkibocsájtó lyuk eltömődhet porral, így időnként tisztítani kell ezt a területet, azonban más karbantartást nem igényel az eszköz. Óvnunk kell a magas hőmérséklettől és a mechanikai nyomástól, illetve a víztől és vegyszerektől.

DSC_0789 DSC_0803 DSC_0818

.

TECHNIKAI ADATOK

Anion sűrűség: 1.000.000 ion/cm3
Tápfeszültség: 5 V
Teljesítményfelvétel: <2,5W
Max. áramfelvétel: 24 mA
Üzemi páratartalom: 30 - 95%
Üzemi hőmérséklet: 0°C - +40°C
Méret: 89.5 x 21.5 x 21.5 mm
Súly: 22 g
 .

S hogy látványosan is prezentáljuk, mennyire szuper kis eszközről van szó, bevetettük első ízben egy füsttel teli közegben (füstölővel teli, zárt pohár), majd megpróbáltuk az autóillatosítót semlegesíteni, valamint az autó motorterében megszorult kipufogófüst eltávolítására. (Kipufogófüst szivárgott a kipufogócső leömlőjénél egy elhasználódott tömítés miatt, s a csere után a motorháztető kárpitja még mindig bűzölgött).

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=9Hyu0IbyVrQ[/youtube]

Elmondhatjuk, hogy az eredmény magáért beszél. Látványosan eltávolítja a füstöt és kiveszi a szagokat az autó utasteréből is. Allergiások figyelem! Az autóba rengeteg virágpor kerül a szellőzőn keresztül, s sokan tüsszögünk vezetés közben, de ennek most vége, mert az ionizátor megköti a virágport, semlegesíti, s nem okoz allergiás rohamokat.

ÖSSZEGZÉS

Az USB Ionizátor megfelel annak a célnak, melyre a gyártók szánták. Tökéletesen "megfogja" a szagokat, s rövid időn belül eltávolítja azokat. Egy átlagos méretű szobát is képes picivel több idő alatt megtisztítani. Ez jó hír a gamereknek, akik a "punnyadt szag" jelenséggel találkoznak nap-mint nap: családtagjaik fellélegezhetnek!

Univerzális és hordozható, így bárhol használhatjuk, persze a használati leírás szerint csak belső, zárt teret ajánlják, de mi a nyitott garázsban is eredményeket értünk el, és még egy nagyszerű felfedezés: az autórádiónk USB csatlakozójáról is gond nélkül üzemel. Nyaraláskor nagyon jól jön, amikor belépünk a szállásunkra, s nem éppen rózsaillatú szobát kapunk, akkor egyszerűen meg tudjuk oldani a dolgot.

DSC_0799

A terméket a Conrad.hu áruház forgalmazza 2.990 Ft-os fogyasztói áron, melyet megvásárolhatunk közvetlen a weboldalukon. Tesztünkkel mi is csak a hatékonyságot tudjuk bizonyítani, így érdemes mindképpen beszereznünk egy ilyen légfrissítőt.

ajanlott

Köszönjük a Conrad.hu áruháznak, hogy a terméket a rendelkezésünkre bocsájtotta!

02

Írta: Teszt delmaster