V1200 Platinum tápegység a Cooler Mastertől

2014. május 06. Kocsis Bence

A házak, hűtési megoldások, perifériális eszközök piacvezető gyártója és fejlesztője, a Cooler Master,a mai napon bemutatja a díjnyertes V sorozatú tápegységek legújabb tagját a V1200 Platinum-ot,

Az erős és stabil V szériás tápegységek alapjaira épülő V1200 új szintre emeli a sorozat teljesítményét, hiszen a Platinum minősítés 93%-os hatásfokot garantál 50% terhelés mellett. A V1200 egy 135mm-es FDB halk ventilátort kapott, amelyet egy új auto/hibrid egyszerűsített kapcsoló megoldás segítségével, a felhasználó válthat a különböző hűtési módok között. Ezek között megtalálható a teljesen halk működési mód is, amely beállításainak köszönhetően a biztonságos határon belül tartja a hőmérsékletet. A V1200 Platinum kiváló kimenő feszültség stabilitást biztosít és a teljes feszültség ingadozást képes 1% alatt tartani, amely a DSP rendszerekkel ellátott tápegységek esetében is kimagasló érték. A 12 PCI-E 6+2 tűs csatlakozónak köszönhetően akár 4 utas SLI/XFire rendszereket is képes kiszolgálni. Bár a V1200 kiemelkedően stabil alapokra épül, amely hosszú idejű működésre lett tervezve, a felhasználók kényelmének érdekében 7 éves hosszú idejű garancia periódussal kerül forgalomba.

V1200_1

A V Sorozatú tápegységek fejlesztésekor a legfőbb szempont a legjobb minőség volt. A Cooler Master kiemelt figyelemmel válogatta és vizsgálta azokat a szempontokat, amelyek alapján a nagy hatásfokú és stabil V Sorozatú tápegységek kifejlesztésre kerültek. A működési stabilitás magába foglalja a kiváló hatásfokot, akár alacsony terhelésen, így túlteljesítve a tipikus 80 Plus Gold és Platinum tápegységek alapértelmezett értékeit. Egy egyedüli és nagy teljesítményű sín platform vezeti a teljes V Szériás tápegységek teljesítményét, kimagasló feszültség stabilitással, hullám szabályozással és teljesítménnyel. A jobb minőségű alkatrészek amelyek magukba foglalják a japán elektrolitot és szilárd kondenzátorokat, egyedi PCB érintkezőket és a minőségi 42mm-es transzformátorokat. Mindezek a kiváló minőségű alkatrészek teszik a V Sorozatú tápegységeket a kategória legjobbjaivá.

V1200_3

Gyakran figyelmen kívül hagyott funkció, hogy a V sorozathoz tartozó tápegységek premium kategóriás 135mm-es Folyadék Dinamikai Csapágyazású (Fluid Dynamic Bearing (FDB)) ventilátort kaptak. Ez a csapágy típus kimagasló teljesítményt nyújt alacsonyabb zajkeltés és hosszabb élettartam mellet. A valós adatok azt tükrözik, hogy a V sorozathoz tartozó tápegységek hihetetlenül halkak még teljes terhelés esetén is, valamint mindig hűvösek.

V1200_2

Ha az egyszerű felhasználhatóságról kell szót ejtenünk, akkor mindenképpen meg kell említenünk a teljes modularitást, és a lapos szalagkéábeleket. Ezek megadják a lehetőséget a felhasználóknak, hogy minél kisebb helyen, sokkal jobban menedzselve rejthessék el, illetve használhassák fel a kábeleket, így időt és helyet takaríthatnak meg, valamint a konfiguráció szellőzése is jobbá tehető.

Támogatja a negyedik generációs Intel Core Desktop processzorok C6/C7 teljesítmény állapotokat és segíti a processzort a C0 (aktív) állapotból a C7 (Deep Power Down Mode) állapotba jutását, a maximális energiamegtakarítás érdekében.A V sorozat 700W, 850W, 1000W és 1200W modellekből áll. Az ár és az elérhetőség régiónként változhat.

A V1200 ajánlott végfelhasználói bruttó ára -86 900 HUF körül várható.

V1200_4

Írta: Kocsis Bence