valos-versenyzesi-elmeny-a-zsebedben-real-racing-3/2013/03/19

Valós versenyzési élmény a zsebedben: Real Racing 3

2013. március 19. Bordás Dávid Android

Van okos telefonotok? Szeretitek az autós játékokat? Szeretitek a szimulátorokat? Akkor itt a játékotok, Real Racing 3.

Gondolom sokan szerettek autókázni. Ki GTA-ban ki Forza szinteken. Szóval ki így, ki úgy, de persze az sem mindegy milyen platformon. Forza és Grand Turismo sincs telefonokra, viszont az EA átültette a szimulátor élményt telefonokra. Ez lett annó a Real Racing. Az első két része is sikert aratott, de az fejlesztők, név szerint a Firemonkeys, új szintre akarták emelni az élményt.

[caption id="attachment_24294" align="aligncenter" width="300"]Screenshot_2013-03-19-17-47-15 a Real Racing 3 főmenüje[/caption]

Ezt véleményem szerint jól csinálták. Nagyon jó szórakozást nyújt a játék és sokáig el lehet vele kockulni. Én egy Samsung Galaxy SIII mini segítségével keltettem életre a játékot, de így sem csúnya a grafika. Sőt rég láttam ilyen szép autós játékot telókon. Szóval a látvány ha nem is egy csodaszép, de elfogadható és egy erősebb telefonon valószínűleg még szebb. A kinézet után a remek hangok fogtak meg a játék első másodpercében. Ritkán hallok licencelt zeneszámokat handheld versenyzősökben, de itt ezek is egy lapáttal rátesznek az élményre. A zene letaglózása után pedig el is indultam az első versenyemen. Ott az autók hangjába már nem szerettem bele ennyire. Szép szép csak nincs annyira kidolgozva, de ez így is nagyon szép teljesítmény.

[caption id="attachment_24295" align="aligncenter" width="300"]Screenshot_2013-03-19-17-48-48 a kidolgozott belső nézet[/caption]

A hangok élménye pedig a játékélményre, a vezetésre vezetett rá, ami szintén egy nagyon jó része a játéknak. Többfajta vezetési rendszert választhatunk és emellett a vezetési segédletekkel is machinálhatunk, amit akár közvetlen a verseny megkezdése előtt megtehetünk. A giroszkópos irányítás nagyon élvezetes, bár tud meglepetést okozni néha. Viszont annak ellenére is jó az irányítás.

[caption id="attachment_24296" align="aligncenter" width="300"]Screenshot_2013-03-19-17-50-15 és a külső[/caption]

A játék maga változatos és sokrétű emellett igencsak el lehet vele bíbelődni. Meglehetős mennyiségű dolog kapott benne helyet, mint pálya, mint versenymódozat és természetesen kocsik tekintetében is. A pályák is és a verdák is licenceltek, így még jobban érvényesül a real szó. Silverstone-tól Indianapolis-ig és vissza sokfajta pályán megfordulhatunk, egy mezei Ford Focus-tól egy Nissan GT-R GT1-esig mindenféle szuper és versenyautóval, a sima körversenytől a drag futamokig. Emellett a játék nagymértékben épít a social gaming-re vagyis játsz a haverjaiddal online és küzdjetek egymás ellen és a világ ellen. Megoszthatod az eredményeidet és kocsivásárlásaid és még a Facebook-kal is összekötheted újabb lehetőségekért.

[caption id="attachment_24297" align="aligncenter" width="300"]Screenshot_2013-03-19-19-06-43 akár ekkor is állítható a segédlet[/caption]

De most jön a feketeleves. Említettem az új élményt. Az új dolog az nem más mint, hogy ingyenes a játék. De. Ezzel az jár együtt, hogy a mikrotranzakciót erőltetik. Igen ezt az EA-től már megszokhattuk. De nagyon tud irritálni egy-két helyen. A játékban kétfajta pénzt gyűjthetünk. R$-t és Gold-ot. Az R$ a játékbeli pénz, a Gold pedig a fizetős tartalom. Eddig nem is lenne gond a játékkal, mert ez a rendszer jól van kitalálva. Vegyél aranyat, hogy jobb cuccokat vásárolhassa a kocsidba, mint a többiek. Vagy, hogy előbb legyen elérhető egy-egy pályacsomag esetleg egy-egy autó. megjegyzem van olyan autó, amit csak Gold-ért vásárolhatunk. De ez a marketing része. A kocsik néha javításra szorulnak néhány verseny után és nem csak a külső sérülések miatt. Ez jó ötlet, hogy időnként az olajat is cserélni kell, de akkor az vagy ne tartson ilyen sokáig vagy ne kelljen ilyen sűrűn. Ugyanis ez veszi el néha az ember kedvét a játéktól, hogy várj 3 percet (nem vicc tényleg ennyit), hogy a kocsidban olajat cseréljenek. Az ember fia menne a következő versenyre, de még olajat kell cserélni és az nem egy kattintás és kész, mint egy normál játékban, hanem tényleg ki kell várnod a lejárati időt. Persze ez is meggyorsítható aranyak felhasználásával. Tehát ha pörgősen játszani akarsz vegyél aranyakat.

Összességében egy nagyon kellemes játék a Real Racing 3, de a buta várakozós megoldás lerontja kicsit. Értem én, hogy real, de ennyire nem kellene.

Értékelés: Grafika: 90% Hangok: 90% Játékmenet: 85% Szavatosság: 85%

Összpontszám: 87%

Írta: Bordás Dávid

Hasonló bejegyzések: