corsair-hs70-wireless-headset-teszt/2018/06/17

Corsair HS70 Wireless Headset teszt!

2018. június 17. Kocsis Bence Hangeszközök

A Corsair a HS50 sztereó headset sikerén felbuzdulva - bár a HS60 is elég népszerű volt -  a gyártó tovább gondolta már meglévő megoldását és némi extrát belepakolva elkészítette HS70 headsetjét. Az újdonság alapvetően megegyezik a HS50-el, viszont már vezeték nélküli módon igyekszik kiszolgálni a felhasználók kényelmi igényeit, emellett virtuális 7.1 hangzás is elérhető az esetében.

A csomagolás, a jól megszokott fekete / sárga színösszeállítás. A HS70 Headset dobozában megtaláljuk a dokumentációt, a garancialevelet, valamint a levehető mikrofont, az USB-s vevőegységet és kapunk egy USB  / micro USB töltő kábelt is.

A HS70 headset külsőre kimondottan tetszetős, letisztult forma , nincs benne semmi hivalkodó, de ez persze igény kérdése, nekünk nagyon tetszett.

A nagyméretű, ovális fülkagylók nagyon kényelmesek, kimondottan jól szigetelnek, így a kívülről érkező zajokból szinte semmit sem lehet hallani. A gyártó ebben az esetben nem szövetborítást használt a párnák anyagának, mely ugye a szivacsos (mely memóriahabos kivitel) részt veszi körül, hanem műbőr a jellemző. Ennek ellenére nem éreztük használat közben a kényelmetlen érzést, ami esetleg hosszabb próbálkozás után elvárható lett volna. Meg kell említeni, hogy ez a fülpárna például a Void Pro headsethez képest - melyet ugyancsak kipróbáltunk - sokkal jobban illeszkedik, ezáltal a már említett zajszigetelés sokkal hatékonyabb, a párna nem mozog a fülön, de nem ad kényelmetlen érzetet.

.

A pánt fémből készült, de párnázott, esztétikusan varrott borítást kapott, ami nagyon jól mutat. Ez a borítás kényelmessé teszi a használatot, melyre még egy lapáttal rátesz az a tény, hogy a pánt és a fülpárna rész távolsága állítható, így kipuhatolhatjuk, melyik az a távolság, amely számunkra a legnagyobb kényelmet nyújtja.

A  headseten találunk hangerő szabályzó, bekapcsoló gombot, USB töltőkábel csatlakozóját, mikrofon bemenetet és természetesen nem maradhatott le a töltöttséget visszajelző LED sem, mely villogással hozza tudomásunkra, hogy lassan fel kellene tölteni.

A HS70 hangminősége lenyűgözött bennünket. Ami a legtöbb fejhallgatóból hiányzik, az itt adott. Tiszta hangzás jellemző a HS70-re és ami az erőt illeti, az is teljesen rendben van, ez pedig valljuk be nem kimondottan jellemző a játékra szánt fejhallgatók esetében. A HS70 két darab 50 mm-es átmérőjű neodímium mágnessel ellátott hangszórót kapott, melyek 32 Ohm-os impedanciával rendelkeznek és 20 Hz- 20 kHz közötti frekvencia tartományt fednek le 111 dB érzékenységgel.

A mikrofon lenémítható, de akár le is vehető, ami tovább növeli a kényelmi érzetet, ha épp nincs rá szükség. Ez a mikrofon egy irányból érzékeli a hangokat és 100 Hz - 10 kHz frekvenciatartományban dolgozik 40 dB érzékenységgel. Maga a mikrofon egy elég rugalmas megoldás, az iránya könnyedén állítható, olyan közel helyezhetjük a szánkhoz, ahogy az kényelmes.

.

A HS70 2,4 Ghz-es frekvencián kommunikál a mellékelt USB-s vevőegységgel. A gyártó adatai alapján a 330 gramm súlyú headset akár 16 órát is képes működni egyetlen feltöltéssel. Ha arra kerülne a sor, hogy egy online autóverseny, vagy egy csata közben merülne le, akkor a mellékelt USB töltőkábel segítségével gyorsabb működésbe hozható. A vezeték nélküli működési távolság nagyjából 12 méter, ami több, mint elegendő úgy gondolom.

Specifikáció:

  • Elérhető színek: karbon, fehér
  • Kompatibilitás: PC, PlayStation 4
  • Hangszóró mérete: 50mm neodymium
  • Hangzás: Virtuális 7.1
  • Frekvencia: 2.4Ghz
  • Vezeték nélküli hatótávolság: 12 méter / 40 láb
  • Akkumulátor üzemidőe: max 16 óra
  • Frequencia tartomány: 20Hz – 20kHz
  • Impedancia: 32 Ohm @ 1kHz
  • Érzékenység: 111 dB (± 3 dB)
  • Mikrofon típus : egyirányú zajcsökkentés
  • Mikrofon impedancia: 2.0k Ohm
  • Mikrofon frekvencia tartomány: 100Hz – 10kHz
  • Mic érzékenység: -40 dB (± 3 dB)
  • Méretek: 155mm(L) x 100mm(W) x 205mm(H)
  • Súly: 330g
  • Garancia: 2 years

Szoftver:

Mint a fenti leírásban olvasható, a Corsair HS70 kompatibilis a PS4 konzolokkal (PS4 és PS4 Pro egyaránt) és a PC-vel. Utóbbi esetben lehetőségünk van a CUE szortver  - Corsair Urility Engine - használatára, mely az összes Corsair perifériát egyetlen programba integrálja. Így, ha már rendelkezünk Corsair Billentyűzettel, egérrel, egérpaddal, vagy headset állvánnyal, akkor már a telepítés sem szükséges.

Mivel nem egy RGB-s támogatással rendelkező fejhallgatóról beszélünk, ezért beállítások terén nem kapunk akkora szabadságot, mint pl. egy Void PRO RGB esetében, de azért komolyan belenyúlhatunk a hangszínbe és a már említett 2.0 és virtuális 7.1 között is váltogathatunk.

Természetesen kipróbáltuk a HS70-es headsetet a PlayStation 4 Pro konzolunkon is. A leírásban szereplő kompatibilitás valóban megvolt vezetékes és vezeték nélküli beállításnál egyaránt. A hangminőség a beállítási lehetőségek hiányának ellenére nagyon jó volt.

Tetszett:

  • kiváló minőség
  • elegáns dizájn
  • kiemelkedő hangminőség
  • magasfokú kényelem
  • nagy hatótávolság
  • eltávolítható mikrofon

Nem tetszett:

  • A fülpárna nem eltávolítható (tisztítás)

A Corsair HS70 egy kimondottan jól sikerült megoldás. A gyártó nagyon jól tette, hogy kicsit felturbózta a HS50 névre hallgató sztereó headsetet, melyhez ugyebár hozzápakolta a vezeték nélküli kialakítást és a virtuális 7.1 hangzás támogatását. A headset hangminősége kiváló, ha gamer eszközről beszélünk, hisz a magas és a mély hangok is lenyűgözőek és a párnák zajcsökkentése is nagyon jó lett. Kényelmi szempontból is teljesen rendben van a headset, hosszú órák után sem érzi azt az ember, hogy le akar szakadni a füle a párnák súlyától, szorításától. A levehető mikrofon újabb plusz pont és annak hangminőségére sincs panasz. Ami a HS 70 árát illeti, szerintem nagyon baráti, hisz 110 eurós ajánlott fogyasztói árcédulát kap, ami a hasonló tudású konkurensekhez képest kimondottan baráti.

A tesztképeken egy ST100 RGB headset állvány szerepelt, mely ugyancsak a CUE szoftver támogatását élvezi. Ez az állvány nagyjából 23 ezer forintos áron szerezhető be.

Írta: Kocsis Bence

Hasonló bejegyzések: