a-cooler-master-bemutatt-uj-tagas-midi-hazat-a-masterbox-5-ot/2016/07/07

A Cooler Master Bemutatt Új, Tágas Midi Házát, A MasterBox 5-öt!

2016. július 07. Kocsis Bence Gépház hírek

A Cooler Master a mai napon bemutattja az új midi házát, amely megfelelő megoldás lehet az átlagos, gamer és hobbi felhasználók számára. A MasterBox 5 egyszerű kialakítása és változtatható belső felépítése teszi könnyen szerelhető, bővíthető, vagy más konfigurációvá alakíthat megoldássá. A ház számtalan kábel elvezető csatornával, furattal és takaró elemmel rendelkezik, így a tápegység, valamint a meghajtókhoz és egyéb alkatrészekhez vezető kábelek könnyen elvezethetőek, így a rendszer letisztult és rendezett belső teret kaphat. A MasterBox 5 belső kialakítása könnyen változtatható a moduláris kiegészítőknek köszönhetően, amelyek eltávolíthatóak, elcsúsztathatóak, és áthelyezhetőek, ugyanakkor nagyobb high-end komponensek is elhelyezhetőek benne, amely lehet léghűtő, AIO folyadékhűtő, vagy akár DIY folyadékhűtő is.

“A MasterBox 5 segítségével bárki felébresztheti a benne szunnyadó PC összeszerelőt, így megalkotva és megtervezve egy olyan rendszert, amely megfelel az egyéni igényeknek, illetve kifejezi a felhasználó személyiségét, egyéniségét,” nyilatkozta Wei Yang, észak-amerikai termékmenedzser. “Ez a ház úgy lett megtervezve, hogy még több szabadságot adjon a komponensek elhelyezésénél. A MasterBox 5 esetében, te döntesz a belső kialakításról.”

main main(1)
.

A MasterBox 5 kialakítása és okosan elhelyezett tálca kivágásai pille könnyűvé teszik az összeszerelést és a bővítést. Az alaplapi kivágások ügyesen gazdálkodnak a hellyel, így akár E-ATX méretű alaplapok is használhatók. A bővíthető belső három extra hosszú, dual-slot grafikus kártya (410mm/16.2”) beszerelését teszi lehetővé, míg a bővíthető belső segítségével a folyadékhűtésből is a maximum hozható ki, hiszen a 360mm-es radiátorokat is támogatja, amelyek egyidőben, kényelmesen beszerelhetőek.

A moduláris belső kialakítás és az alaplapi tálca segítségével rugalmas felfogatási opciók is lehetségesek. Az eltávolítha SSD keretek és HDD tálcák áthelyezhetőek a házon belül. Az alaplapi tálcán elhelyezett hat kábel elvezető furatnak köszönhetően hátul és elöl is helyezhetőek el elemek, míg az alsó polc segítségével a HDD és SSD keret akár a tápegység mellé is szerelhető. Mutasd meg, vagy rejtsd el a tároló egységeket a kilenc SSD felfogatási  lehetőséggel, amelyekből négy hátul található. De a HDD keretet is eltávolíthatod az alaplapi tálcáról, így letisztult kialakítást kaphatsz, valamint több grafikus kártyát és DIY folyadékhűtőt is elhelyezhetsz.

pt06

Akár a léghűtést, akár az AIO folyadékhűtést, vagy a DIY folyadékhűtést kedveled, a MasterBox 5 kompakt, mégis tágas belső kialakítása segítségével a géped számára legjobb megoldást választhatod. A moduláris felépítés segítségével hely nyerhető, amely lehetőséget biztosít akár a nagyobb DIY hűtők beépítésére is, valamint támogatja négy 120mm-es ventilátor, vagy egy 360mm-es radiator beépítését is előre.

A MasterBox 5 feszegeti a határokat, hiszen a kompakt kialakítás ellenére leegszerűsíti az összeszerelési folyamatot. Egyszerű, intuitív, és flexibilis elhelyezést biztosít a komponenseknek és kábeleknek, így biztosítva a különböző kialakítások létrehozását. A ház olyan rejtett tulajdonságokkal is rendelkezik, mint a ventilator telepítés, amely megoldható az előlap eltávolítása nélkül is, a nagy bővítőkártya kivágások a könnyebb VGA beszerelésért, vagy a porszűrők a karbantartáshoz, illetve a hat kábel elvezető furat, amely segít bármilyen konfiguráció kialakításában. Egy szabadalmaztatott Stormguard™ is került a csomagba, amely egy, a perifériák megőrzésére speciálisan kialakított PCI bővítőhely takaró, így akár egy rendezvényen is biztonságban tudhatod a dolgaidat.

MasterBox 5 Black és MasterBox 5 Dual tone (Fekete és Fehér) július végén érkeznek Európába, az áruk pedig 22 900 Ft körül alakul, ÁFA-val.

Írta: Kocsis Bence