a-tp-vision-megerositette-a-freeview-play-erkezeset-a-philips-android-televiziokra

A TP Vision megerősítette a Freeview Play érkezését a Philips Android televíziókra

2020. március 16. Herczeg Balázs TV

A Freeview Play az Egyesült Királyság leggyorsabban növekvő tv-platformja, amelyet 2015-ben indítottak el. A platformnak ma már több, mint 7 millió felhasználója van.

A Freeview Play lehetővé teszi az élő és a rögzített tv műsorok megtekintését egy egyszerű kezelőfelület segítségével. A platformon 85 élő csatorna (köztük 15 HD), valamint 20 000 órányi igény szerinti tartalom érhető el a BBC iPlayer-től kezdve az ITV Hub, az All 4, a My 5, az UKTV Play, és CBS Catchup Channels Uk-n át egészen a Horror Bites-ig.

A TP Vision az Android TV egyik legerősebb és legsikeresebb partnerének számít, miután 2014-ben először vezette be a platformot, azóta pedig a Philips kínálatának közel 50%-át fedi le az Android TV - beleértve a prémium OLED és OLED+ készülékeket is, amelyeket a média, a fogyasztók és a kereskedelemi partnerek a legjobb tévé-készülékként tartanak számon.

A bejelentést követően gyártott Philips Android TV-k firmware-re alapméretezettként tartalmazza a Freeview Play alkalmazást. A 2019 során piacra került, vagy a felhasználók otthonaiban már használatban lévő Philips Android TV-k egy szoftverfrissítést fognak kapni, amely a felhasználóknak külön képernyőn megjelenő leírással fogja felkínálni a Freeview Play engedélyezésének lehetőséget a televízión. További információért a felhasználók kapcsolatba léphetnek a Philips.com oldalán elérhető ügyfélszolgálati munkatársainkkal.

Martijn Smelt, a TP Vision európai piacának marketingvezetője a következőt nyilatkozta a Freeview Play Philips Android TV-kbe való integrálásával kapcsolatban: „A Freeview Play hozzáadása az utolsó kellék ahhoz, hogy magabiztosan kijelenthessük, hogy a Philips Android TV készülékek kínálják legátfogóbb csomagot az Egyesült Királyság területén. A független tesztek is bizonyítják, hogy kép-, és hangminőség, valamint formatervezés tekintetben mi vezetjük a piacot, továbbá ehhez külön kiegészítésként szolgál a felhasználók által is kedvelt Ambilight technológia.”

A Freeview Play platform üzemeltetéséért felelős Digital UK stratégiai és üzleti fejlesztési igazgatója, Simon Hunt a következőt tette hozzá: „Már alig várjuk, hogy a Philips TV bevezesse a Freeview Play szolgáltatás támogatását az okos TV-sorozataikba, beleértve a csúcskategóriás OLED TV-ket is. A Freeview Play tartalom tükrözi a brit nézetet, a Phillips TV elkötelezettsége pedig tovább igazolja a platform népszerűségét és a rendelkezésre álló tartalom minőségét.”

Írta: Herczeg Balázs

Főszerkesztő-helyettes, hardver teszter