a-tp-vision-uj-fejhallgatoval-es-hangprojektorral-bovitette-ki-a-nemregiben-ujrainditott-premium-termekcsaladjat-a-fidelio-sorozatot

A TP Vision új fejhallgatóval és hangprojektorral bővítette ki a nemrégiben újraindított prémium termékcsaládját, a Fidelio sorozatot

2020. szeptember 07. Kocsis Bence Periféria hírek

A TP Vision nemrégiben újból bevezette a Philips Fidelio márkanevet a X3 fejhallgatók megjelenésével, amelynek kínálatát a három újabb prémium termékkel bővíti ki. A 2020 végén megjelenő Philips Fidelio L3 egy fület teljesen befedő ANC-s fejhallgató, valamint két nagy teljesítményű hangprojektor, a B95 és a B97.

A Philips Fidelio L3 egy teljes fület körbe-párnázó ANC fejhallgató, valamint a B95 és B97 hangprojektorok 2020 utolsó negyedévében jelennek meg a prémium termékcsaládot kibővítve

Az új termékek osztoznak a Philips Fidelio azon elvén, hogy a lehető legjobb egyensúlyt kínálják a kiemelkedő hangteljesítmény, a prémium kivitelezés minősége és a formatervezés között, ezzel biztosítva a legjobb felhasználói élményt.

  ​Az új modellek mindegyike hordozza a Philips Fidelio termékek klasszikus jellemzőit: egyedi alkatrészeket és fejlett technológiákat tartalmaznak a maximális hangteljesítmény érdekében, amelyet kombinálták az európai tervezéssel és a kiváló összeszerelési minőséggel, valamint a hiteles forrásból származó prémium anyagok használatával.

  Philips Fidelio B97 hangprojektor

  A Philips Fidelio B97 egy vékony, 7.1.2-es többcsatornás hangprojektor, amely dedikált Dolby Atmos Elevation hangszórókat tartalmaz és támogatja a Philips Fidelio Surround-on-demand technológiáját.

  A Surround-on-demand technológiának köszönhetően a B97 két levehető vezeték nélküli hangszóróval rendelkezik, amelyek bal és jobb csatornaként is tudnak működni, amikor a fő hangprojektorhoz csatlakoznak, vagy használhatók dedikált bal és jobb surround hangszórónként, ha a szoba más pontjára kerülnek elhelyezésre, így valóban magával ragadó mozis hangélményt kínál.

  A B97 rendszer összesen 17 hangszóróból áll. Mindkét levehető hangfalban egy-egy ovális hangszóró található és a fő hangprojektorhoz csatlakoztatva további jobb és bal oldali csatornákkal is szinkronizálható a lejátszásuk. További két hangszóró ezek mellett kifejezetten a középcsatornáért felelnek.

  A hangprojektor konfigurációban hat 19 mm-es lágy-kupola magassugárzó is található, melyekből kettő előre és egy oldalra lett elhelyezve, mindezek pedig a levehető hangfalakba kerültek beépítésre. A fő hangsugárzóban további két oldalirányú magassugárzó lett elrejtve, amelyek csak akkor válnak aktívvá, ha a levehető hangszórókat eltávolítják.

  A teljesen magával ragadó hangzás érdekében a B97 irányított, 2,5 hüvelykes Doby Atmos Elevation membránokkal is rendelkezik. Emellett a 8 hüvelykes mélynyomót egy külön vezeték nélküli ládába helyezték el, amely a 35 Hz-es alsó értékű hangokat is képes lejátszani. A B97 emellett hatalmas, kiváló teljesítménnyel rendelkezik, a fő rendszer esetében ez 500 W, mígy a mélynyomónál 240 W.

  A legkiválóbb minőségű, magával ragadó, 3D moziélmény érdekében támogatja a Dolby ATMOS és a DTS:X rendszereket, továbbá a B97 a Philips Sound egyike az első olyan termékeknek, amelyek IMAX Enhanced tanúsítvánnyal rendelkezik.

  Az egyszerű csatlakoztathatóságot két HDMI 2.1 garantálja, amelyek támogatják az eARC-t és a 4K-t. A B97 egyaránt képes a Bluetooh-on és az Apple AirPlay-en keresztüli zenelejátszásra. Továbbá a hangprojektor a Philips vezeték nélküli otthoni hangrendszerek termékcsaládjába tartozik, így támogatást biztosít a multi-room lejátszáshoz a Play-Fi technológiával.

  A Philips Sound applikáció segítségével a rendszer üzembe helyezése és kezelése rendkívül egyszerű, emellett egyaránt támogatja a Google Assistant-et és az Amazon Alexát.

  Philips Fidelio B95 hangprojektor

  A Philips Fidelio B95 Soundbar a B97 kisebb testvére 5.1.2 csatornával és a Surround-on-Demand technológia támogatása nélkül.

  A B95 összesen 14 hangszóróval rendelkezik, köztük öt 19 mm-es lágy-kupola magassugárzó - három előre- és a kettő oldalra irányított elhelyezéssel -, valamint három pár 1 és 3,5 hüvelykes ovális membránok, amelyek a mély- és a középtartományért felelnek, továbbá két irányított Dolby Atmos Elevation egység is beépítésre került.

  A rendszer a hangszórókat dedikált bal, jobb és középső csatornákra osztja, hogy a lehető legnagyobb terű és magával ragadóbb hangzást biztosítsa valódi tisztasággal. A mély hangokért egy 35 Hz-es alsó értékkel rendelkező vezeték nélküli mélysugárzó felel, amely 8 hüvelykes membránnal lett felszerelve. A fő rendszer teljesítménye 450 W, a mélysugárzó esetén pedig 240 W.

  A legkiválóbb minőségű, magával ragadó, 3D moziélmény érdekében támogatja a Dolby ATMOS és a DTS:X rendszereket, emellett pedig a B95 a Philips Sound egyike az első olyan termékeknek, amelyek IMAX Enhanced tanúsítvánnyal rendelkezik.

  Az egyszerű csatlakoztathatóságot két HDMI 2.1 garantálja, amelyek támogatják az eARC-t és a 4K-t. A B95 egyaránt képes a Bluetooh-on és az Apple AirPlay-en keresztüli zenelejátszásra. Továbbá a hangprojektor a Philips vezeték nélküli otthoni hangrendszerek termékcsaládjába tartozik, így támogatást biztosít a multi-room lejátszáshoz a Play-Fi technológiával.

  A Philips Sound applikáció segítségével a rendszer üzembe helyezése és kezelése rendkívül egyszerű, emellett egyaránt támogatja a Google Assistant-et és az Amazon Alexát.

  Philips Fidelio L3 ANC fejhallgató

  Az L3 fejhallgató a kiváló hangteljesítmény, a kivételes passzív és aktív zajcsökkentés, valamint a luxus kivitelezés egyedülálló kombinációja.

  A kiváló hangteljesítményt a nagy méretű, 40 mm-es egyedi hangszórók nyújtják, amelyek egy egyedülálló, háromrétegű konstrukciót tartalmaznak: egy TPU (csillapító anyag) réteggel, amelyet két PEEK réteg ölel körbe (a csúcskategóriás fejhallgatókhoz leggyakrabban használt polimer).

  A membrán teljesítményét a merev hangszóróházhoz optimalizálták a rétegek vastagságának testre szabásával, így a teljes hangtartományban megfelelő csillapítással rendelkezik a fejhallgató. Nagy erőfeszítést tettek a kiváló passzív zajszigetelés biztosítására a kiváló memóriahabok és a puha, bőrrel borított fülpárnák gondos kiválasztásával.

  A Philips Fidelio L3 egy négy-mikrofonos hibrid ANC rendszerrel rendelkezik, így a lehető legmagasabb szintű zajszűrést nyújtja anélkül, hogy megváltoztatná a fejhallgató lejátszásának késleltetését és zeneiségét függetlenül attól, hogy a funkció be- vagy ki lenne kapcsolva.

  A megbízható csatlakozásért a Bluetooth 5.0 felel, a kivételes vezeték nélküli hangminőséget pedig a Qualcom aptX HD kodek garantálja. Az L3 lehetővé teszi a nagy-felbontású audiolejátszást a mellékelt eltávolítható audiokábel segítségével. Egy extra beépített mikrofon a háttérhangok szűrésére szolgál, ezzel biztosítsa a hívások fogadása során a kristálytiszta hangminőséget. Mint minden Philips Fidelio terméknél, az európai formatervezés kulcsfontosságú elem, az L3 pedig ehhez méltóan pedig már elnyerte a 2020-as Red Dot Design díjat.

  Az L3 tervezésénél a rendkívüli kényelemre és a luxus érzésre is összpontosítottak, amelyet a felelősségteljes forrásból származó Muirhead bőr burkolat, a külső fém fejpánt és puha bőr borítású belső fülpárnák is bizonyítanak. A kör alakú, puha borítású fülpárnákat a jobb- kényelem és az akusztikai teljesítmény érdekében választották az ovális forma helyett - amelyeket egy nyitott alumínium tartókeretre illesztettek rá, követve ezzel a korábban bemutatott X3-at, amely nagyban meghatározta az új Philips Fidelio termékek dizájnelveit.

  Az érintőpanelnek köszönhetően könnyedén kezelheted a fejhallgatód egyetlen húzás, érintés vagy nyomás segítségével. Alternatív megoldásként az gombnyomásos-asszisztens lehetővé teszi a Google Assistant használatát.

  A L3 hosszú akkumulátor-élettartamot kínál 35 órás üzemidővel, - 30 óra az ANC működése esetén - az USB-C gyorstöltés pedig lehetővé teszi azt, hogy egyetlen 15 perces töltéssel akár 6 órás használatot biztosítson.

  Írta: Kocsis Bence

  Hasonló bejegyzések: