aranyelet-2x4/2016/11/29

Aranyélet - 2x4

2016. november 29. Teszt Matt Sorozat

A mostani rész során igen nagy előrelépések történtek a cselekményben és bár volt az epizódban egy-két gyengébb jelenet, most sem sikerült csalódni a készítőkben.

A történet eddig elég lassan csordogált előre, de most sok mindent megtudtunk és az írók elég észrevehetően fel kezdték vezetni a végjátékot is. Megtudtuk pontosan mi történt Attila és a többiek múltjában, mindezt olyan képsorok által elmesélve, amit nem láthatunk túl gyakran magyar sorozatban. Az ütközéses jelenet, majd Attila és Endre beszélgetése az égő roncs előtt az egész sorozat egyike legjobbja lett számomra, ez pedig leginkább a színészeknek és a rendezésnek köszönhető. Abba mondjuk bele tudnék kötni, hogy ha Gál Feri bent égett a kocsiban mért nincsenek rajta égésnyomok, vagy, abba hogy a fenébe élte túl azt, hogy felrobbant az autója miközben benne ült, de mivel a kamera nem mutatott végig mindent, feltételezzük azt, hogy ő kimászott ez idő alatt.

formatfactoryformatfactoryser_7716

Tehát ha technikailag nem is, dramaturgiailag több mint rendben volt a jelenet.

Ami leginkább zavart az epizódban az Mira további szenvedése. Én megértem őt, még sajnálom is, de lassan sok lesz már, hogy 4 rész óta csak szenved a képernyőn. A sírásós jelenetnél meg konkrétan elröhögtem magam amikor elkezdett esni az eső. Ideje lenne máshogyan is kivennie a részét a karakternek a cselekményből.

formatfactoryformatfactoryser_5545

Ez egyébként Jankára is igaz, aki eddig mindvégig csak asszisztált és félek, hogy nem fog több szerephez jutni, pedig lenne benne potenciál. A kedvenceim, Hollós és Márk viszont még mindig remekelnek, nálam egyértelműen ők a sorozat legjobb karakterei. Attiláról már korábban kifejtettem, hogy mi a problémám, de most azt tapasztaltam, hogy ő is fejlődött és kezd egyre szimpatikusabbá válni.

formatfactoryformatfactoryser_9100

Kiemelném még a képi megoldásokat is, ami talán a sorozat egyik legjobb pontja, az operatőri munkára egy panasz nem lehet. Nem tudom, hogy több pénzből készült-e a második évad, mint az első, de számomra határozottabban jobbnak tűnik a 2. évad látványvilága az elsőhöz képest.

Egy egészen kiemelkedő részt kaptunk a 4. rész képében, lássuk mit tartogat az évad második fele.

Írta: Teszt Matt