az-asus-bemutatta-a-legujabb-zenbook-13-ux325-es-zenbook-14-ux425-modelleket

Az ASUS bemutatta a legújabb ZenBook 13 (UX325) és ZenBook 14 (UX425) modelleket

Az ASUS bemutatta a ZenBook 13 (UX325) és a ZenBook 14 (UX425), két új generációs, 13,3 colos és 14 colos, ultrahordozható laptopjait, melyek a ZenBook Classic sorozat tagjai.

A ZenBook 13 és a ZenBook 14 a korábbi generációnál sokkal keskenyebbek és könnyebbek. A ZenBook 13 mindössze 1,07 kg, és mindkét modell csupán 13,9 mm vékony, viszont ez az egyedi, ultrakeskeny kialakítás is biztosítja az átfogó I/O funkciókat, ideértve a normál méretű HDMI és A típusú USB portokat, illetve a Thunderbolt™ 3 USB-C® portot és a microSD-kártyaolvasót. Ezek a világ legvékonyabb, 13,3 colos és 14 colos laptopjai, melyek ilyen átfogó és sokoldalú csatlakoztathatóságot biztosítanak1.

A kompakt, négyoldali NanoEdge kijelző 90 %-os képernyő-készülékház arányt biztosít a lenyűgöző látványért, kifejezetten alacsony energiaigényű, 1 wattos kijelző opcióval2, mely maximalizálja az akkumulátoros üzemidőt. A felhasználói élmény is teljesen megújult, integrált ASUS NumberPad 2.0, akár 22 órás akkumulátoros üzemidő3, új, széltől szélig terjedő billentyűzet-kialakítás, ErgoLift zsanér mechanizmus, és IR kamerák a gyors arcfelismerés érdekében. A ZenBook 13 és 14 két kifinomult új színben érhető el: Fenyőszürke (Pine Grey) és Lila köd (Lilac Mist).

A legújabb 10. generációs Intel® Core™ processzorral hajtott, max. 32 GB RAM-ot használó ZenBook 13 és ZenBook 14 igazán megkönnyíti a többfeladatos munkavégzést, a termelékenységet és a szórakozást. Akár 2 TB PCIe® 3.0 x4 SSD-k és a legújabb WiFi 6 (802.11ax) egészítik ki a műszaki tulajdonságokat a kiváló, teljes körű teljesítmény érdekében.

Időtlen szépség, könnyű hordozhatóság

A legújabb ZenBook Classic sorozat két képernyőméretben érhető el. A gyakran utazók számára az ultrakönnyű, 1,07 kg-os ZenBook 13; míg a nagyobb kijelzőt kedvelők számára a karcsú ZenBook 14 áll rendelkezésre. Mindkét modellt a zavartalan hordozhatóságot szem előtt tartva terveztük, kompakt és elegáns, fém készülékházuk csupán 13,9 mm vékony. A ZenBook 13 és 14 elképesztően energiahatékony, akár elképesztő, 22 órás akkumulátoros üzemidőt is biztosíthatnak egyetlen feltöltéssel, ami azt jelenti, hogy a töltőt otthon is hagyhatod, hogy kevesebb súlyt és kiegészítőt kelljen cipelned. A ZenBook 13 és 14 kiváló választás a mai, utazásokkal tarkított életstílushoz.

A stílusos kialakítású ZenBook 13 és 14 modellek két időtlen színben érkeznek. A fényes árnyalatú fenyőszürke (Pine Grey) nyugodt, békés hatású. Professzionális bölcsességet tükröz, az ikonikus ZenBook körkörösen szálcsiszolt külsejének különleges, eltolt verziójával. A Lila köd (Lilac Mist) a csúcskategóriás luxus lágy érintését hordozza magában. Elegáns és modern, lenyűgöző és kifinomult, ez a pazar matt árnyalat kiválóan illik a klasszikus ZenBook körkörösen szálcsiszolt külsőhöz.

Páratlan I/O

A ZenBook 13 és a ZenBook 14 újradefiniálja, mi lehetséges egy ultrakeskeny laptopban: ezek kategóriájuk legkeskenyebb laptopjai a világon, melyek páratlan I/O funkciókat kínálnak. Mindkét laptop csupán 13,9 mm vékony, de egyedi módon mégis tartalmaznak egy normál méretű HDMI-t és A típusú USB portokat, két gyors Thunderbolt 3 USB-C portot, valamint egy microSD-kártyaolvasót az egyszerű mobil-adatátvitel érdekében: Jelenleg nincs más 13,3 colos és 14 colos laptop, amely ilyen keskeny kivitelben kínálja mindezen I/O portokat.

A két Thunderbolt 3 USB-C port — kényelmes, megfordítható kialakítású csatlakozóival — támogatja a gyorstöltést, akár két 4K UHD külső kijelző csatlakoztatását a vizuális munkaterület kibővítéséhez, és az akár 40 Gbps adatátviteli sebességet az ultragyors adatátvitelhez.

A ZenBook 13 és 14 támogatja az új ASUS USB-C Easy Charge funkciót⁵, mely lehetővé teszi a kényelmes feltöltésüket a standard USB-C töltők széles választékával. Az USB-C Easy Charge használatával a felhasználók élvezhetik az ultragyors feltöltést bármely USB-C Power Delivery tanúsítvánnyal rendelkező töltővel, például a mellékelt 65 wattos töltővel, vagy lassabban is tölthetik a készüléket, ha a fali aljzat nem érhető el, ekkor a légitársaságok töltőit, hordozható töltőt vagy powerbanket használhatnak. Az USB-C Easy Charge-nak köszönhetően megszűnik a hosszú utazások alatti frusztráció, és nem kell aggódni amiatt, hogy a célhelyen nem áll rendelkezésre megfelelő áramforrás.

Ergonomikus dizájn

A ZenBook 13 és ZenBook 14 fényes és kristálytiszta négyoldali NanoEdge kijelzője keskeny kávát kapott, amelyek 90 %-os képernyő-készülékház arányt biztosítanak a még lenyűgözőbb megtekintési élményért. Az opcionális, alacsony energiaigényű, 1 wattos kijelző elképesztő, 450 nites fényerőt biztosít, miközben maximalizálja az akkumulátoros üzemidőt.

Az új, széltől szélig terjedő ergonomikus billentyűzet-kialakítás növeli a billentyűk méretét, így még kényelmesebb gépelési élményt nyújt. Továbbá extra helyet bocsát rendelkezésre a hasznos funkcióbillentyűk számára a billentyűzet jobb oldalán. A maximális gépelési kényelem érdekében a precíziós tervezésű ErgoLift zsanér automatikusan az optimális gépelési pozícióba dönti a billentyűzetet, amikor felnyitod a fedelet. Ez a mozdulat helyet biztosít a laptop alatt, ezzel extra hűtési légáramlatot generálva.

Az egyszerű adatbevitel érdekében rendelkezésedre áll a hatékonyságnövelő ASUS NumberPad 2.0. Ez a kétfunkciós érintőpad integrált LED megvilágítású, normál méretű numerikus billentyűzettel: az érintőpadon lévő ikon megérintésével kapcsolhatod be- vagy ki a NumberPadet.

A felső kávában elhelyezett integrált infravörös (IR) kamera gyors és egyszerű jelszó nélküli, arcalapú bejelentkezést tesz lehetővé a Windows Hello funkcióval. Gyenge megvilágítás esetén is működik, így a ZenBook 13 és 14 hozzáférése bármilyen környezetben egyszerűen és gyorsan elvégezhető.

Hihetetlen teljesítmény

A ZenBook 13 és ZenBook 14 a legújabb, 10. generációs Intel Core processzorok energiáját használja — egészen a Core i7 sorozatig. Ezek a processzorok az előző generációnál gyorsabb, simább és válaszkészebb teljesítményt garantálnak, az akár 32 GB-os nagysebességű RAM-juk átsegíti a felhasználót a napi feladatokon.

A laptopok esetén akár a leggyorsabb SSD-k is elérhetőek, az akár 2 TB PCIe® 3.0 x4 SSD-k garantálják a gyors rendszerindítást és a szinte azonnali alkalmazásbetöltést. A legújabb WiFi 6 (802.11ax) használatával élvezheted a vezeték nélküli sebességet, amely a WiFi 5-nél 3-szor gyorsabb, 4-szer nagyobb hálózati kapacitást és akár 75 %-kal alacsonyabb késleltetést biztosít.

Akár dolgozz, alkoss vagy csak szórakozz, az új ZenBook 13 és 14 mindent könnyebbé tesz!

ELÉRHETŐSÉG

Az ASUS ZenBook 13 (UX325) és ZenBook 14 (UX425) várhatóan augusztusban kerül itthon piacra.

További tájékoztatásért, kérjük, keresd fel a helyi ASUS képviseletet.

Írta: Herczeg Balázs

Főszerkesztő-helyettes, hardver teszter

Hasonló bejegyzések: