az-asus-republic-of-gamers-bejelenti-a-rog-phone-5-sorozat-megjeleneset

Az ASUS Republic of Gamers bejelenti a ROG Phone 5 sorozat megjelenését

2021. március 11. Herczeg Balázs Telefon

Az ASUS Republic of Gamers (ROG) ma bejelentette a ROG Phone 5, a ROG Phone 5 Pro és a ROG Phone 5 Ultimate modelleket, a világ legfejlettebb gamer okostelefonok legújabb és legerősebb generációját. A ROG Phone 5 sorozatot a vezető Qualcomm® Snapdragon™ 888 5G-s mobil processzorral láttuk el, mely fejlett 5G-s kommunikációt és prémium Qualcomm Snapdragon Elite Gaming™ funkciókat kínál, így biztos lehetsz a győzelemben. 

A fejlett GameCool 5 hűtőrendszer az Armoury Crate-ben található, teljesen új teljesítménykezelővel bármilyen játék helyzethez maximális teljesítményt biztosít. A rendkívül gördülékeny és válaszkész képek érdekében a ROG Phone 5 sorozatot Samsung 144 Hz / 1 ms AMOLED HDR10+ tanúsított kijelzővel láttuk el, mely iparágvezető 300 Hz-es érintési mintavételi aránnyal és ultra alacsony 24,3 ms-os érintési késleltetéssel büszkélkedik.

A hatalmas, 6000 mAh-ás akkumulátornak köszönhetően a gamerek hosszabban tudnak játszani a ROG Phone 5 sorozattal és a telefon egy 65 wattos HyperCharge adapterrel érkezik, mely a lehető legrövidebb idő alatt tölti fel az akkumulátort.

A ROG Phone 5 sorozat folytatja a ROG gamereknek megalkotott dizájnjának filozófiáját a ROG Vision-nel, mely egy soha nem látott hátlapi mátrix kijelző — kizárólag a ROG Phone 5 Pro és a ROG Phone 5 Ultimate modelleken érhető el — mely személyre szabható animációkkal jelzi a különböző rendszer- és játékon belüli eseményeket.

Jelentősen javult az úttörő és páratlan AirTrigger 5 vezérlőrendszer, emellett az erőteljes GameFX audio rendszer szintén frissült, hogy magával ragadóbb hangot nyújtson neked.

Merj győzni

A ROG Phone 5 sorozat kihasználja a legújabb vezető Snapdragon 888 hatalmas erejét, melyet iparágvezető 5G-s, AI gaming és kamera technológiás innovációkkal láttunk el. A Snapdragon Elite Gaming lehetővé teszi a gamereknek, hogy kihasználják az ultragördülékeny játékmenet által biztosított erőt a lehető legmagasabb HDR minőségben, asztali szintű teljesítménnyel. Emellett bemutatja a Qualcomm Game Quick Touch technológiát, melynek köszönhetően a játékosok 20%-kal jobb érintési

válaszkészséget és alacsonyabb késleltetést tapasztalhatnak. A lenyűgöző, akár 35%-kos grafikus és 25%-kos CPU teljesítmény2 növekedéssel még a leg energia igényesebb 3D-s mobilos játékok is gördülékenyen futnak kimaxolt beállítások mellett.

A maximális kitartott teljesítmény érdekében a ROG Phone 5 sorozat GameCool 5 hűtőrendszere optimális termikus szerkezettel rendelkezik, központosított CPU-val, melyet a CPU mindkét részén megtalálható, két részre választott akkumulátorral láttunk el. A magasabb fokú termikus hatékonyság érdekében ez biztosítja, hogy a CPU által generált hő egyszerre távozzon a készülékház mindegyik sarkába és szegletébe. Az újraformált 3D-s gőzkamrás hűtőrendszer és a számos grafit lap szintén hozzájárulnak a hő eszközön keresztül történő egységes eloszlatásához, így lecsökken a középen felgyülemlett hő.

A teljesen átalakult AeroActive Cooler 5 most hihetetlenül nagy mennyiségű levegőt szív be és fúj ki a telefon közepén — pont ott, ahol a CPU elhelyezkedik — így lenyűgöző mértékben, 10°C-kal csökkenti a CPU hőmérsékletét.

Az Armoury Crate teljesen új teljesítménykezelője most rendelkezik az X móddal, számos rendszer profillal, hogy még több teljesítmény beállítást és teljesítményhangoló eszközt nyújtson a gamereknek, így azonnal az adott feladathoz tudják igazítani a telefont.Emellett a ROG Phone 5 Ultimate a világ első okostelefonja, mely 18 GB-os LPDDR5 RAM-ot használ, ezzel drámaian növelve az általános játék teljesítményt, egy következő szintre emelve a felhasználói élményt.

Merész megjelenés

A ROG Phone megkülönböztető jellemzője már a kezdetektől az élvonalbeli kijelző volt és a ROG Phone 5 sorozat folytatja ezt a hagyományt. Iparágvezető 300 Hz-es érintési mintavételi aránnyal és 144 Hz / 1 ms-os, Samsung AMOLED kijelzővel büszkélkedve rendkívül gördülékeny játékélményt nyújt neked, ultra alacsony érintési késleltetéssel. A vezető képfeldolgozó vállalattal, a Pixelworks®-szel együttműködésben hangoltuk, így a rendkívüli képeket tovább fokozza a páratlan, Delta-E <1 színhelyesség, az új, always-on HDR technológia, mely javítja a nem-HDR képeket, és a képernyő, melyet a legkeményebb Corning® Gorilla® Glass Victus™ üveg véd. A ROG Phone 5 sorozatot a tartósságra és a győzelemre terveztük.

Merj játszani

A bekapcsolt képernyő idő és a hatalmas, 6000 mAh-ás akkumulátor élettartamának meghosszabbítása érdekében a ROG Phone 5 sorozatot új szoftver optimalizálásokkal és energiahatékony mechanizmusokkal optimalizáltunk, ideértve a felső töltési korlátot, egyenletes töltést, és a továbbfejlesztett időzített töltést. Emellett passzív energiatakarékos mechanizmusok korlátozzák az inaktív alkalmazásokat, és akár 67 %-kal nagyobb energiamegtakarítást garantálnak. A ROG Phone 5 sorozat folyamatosan optimalizálja önmagát a legjobb energiahatékonyság érdekében, bármire is használd épp.

A gyorstöltést a mellékelt 65 wattos HyperCharge adapter biztosítja, így a gamerek a lehető  leggyorsabban kezdhetnek ismét játszani.

Innovatív ROG Vision:

A ROG Phone 5 Ultimate és a ROG Phone 5 Pro mindenkinek a figyelmét felhívja az exkluzív ROG Vision-nel, mely egy olyan úttörő hátlapi mátrix kijelző, melyet még soha nem láttál telefonon. A ROG Phone 5 Pro egy színes ROG Vision kijelzővel rendelkezik, míg a ROG Phone 5 Ultimate egy monokróm verzióval.

A ROG Vision számos menő animációt tud megjeleníteni, melyek megmutatják neked, ha a telefon éppen tölt, ha bejövő hívásod van, vagy ha aktiválva van az X mód. A telefon tulajdonosok személyre szabott animációkat is létrehozhatnak, hogy még személyesebb legyen a telefon.

Gamereknek tervezve

A ROG Phone 5 sorozat középpontjában a teljes vezérlés áll és a rendkívül fejlett AirTrigger 5 vezérlőrendszerrel a gamerek most akár négy különböző módon léphetnek interakcióba ROG Phone 5 telefonjukkal, mely páratlan játékvezérlést nyújt. Az AeroActive Cooler 5 két kiegészítő fizikai gombbal is rendelkezik, hogy eredeti konzolos játék élményt tudjon nyújtani neked.

A ROG Phone 5 eddig még soha nem látott módon 10 különböző mozgásvezérlést támogat, így a gamerek könnyedén ki tudják választani a játékodhoz illő mozdulatokat. A versenyautós játékokban például forgathatják a telefont, hogy kormányozzanak vagy előre is tolhatják, hogy gyorsítsanak. A játék vezérlése még soha nem volt ilyen könnyű.

A ROG Phone 5 Pro és a ROG Phone 5 Ultimate rendelkezik továbbá innovatív, rejtett hátlapi érintőérzékelőkkel, melyeket L2/R2 trigger funkcióval láttunk el, ugyan úgy, mint a konzolos kontrollerek esetében. Ezek az ultrahangos érzékelőkkel is együttműködnek, az AeroActive Cooler 5 gombjai és mozgásvezérlői teljes vezérlést biztosítanak neked a tökéletes játékélmény érdekében.

Az igazán kiegyensúlyozott sztereó hang effektusok érdekében a ROG Phone 5 sorozatban található GameFX audiorendszer most szimmetrikus, 7-mágneses dupla hangszóróval rendelkezik. Az audio szakértő, Dirac-kal együttműködésben optimalizáltuk, így a közvetített hang meg fogja ragadni a felhasználó minden érzékét és egy másik világba fog repíteni. Rendelkezik továbbá egy 3,5 mm-es fejhallagó jack csatlakozóval és egy hi-fi szintű ESS DAC-kal a tökéletes audio feldolgozás érdekében.

Az AudioWizard audio hangoló alkalmazás szintén teljesen átalakult, hogy különböző hangzásbeli stílusokhoz, beleértve a játékot, mozit és zenehallgatási beállításokat, tudja optimalizálni a hangot. A ROG Phone 5 sorozatban megtalálható GameFX hangja kristálytiszta játékon belüli hangeffektusokat és erőteljes hangteret biztosít a gamereknek, melyről még álmodni se mertek egy telefonon.

A ROG Phone 5 sorozat kedvéért a legnépszerűbb játékokkal álltunk össze, hogy különböző téma csomagok sorozatát nyújtsuk a tulajdonosoknak eszközük kedvenc karakterekkel és képernyőkkel való személyreszabása érdekében. A gamerek tartalmat oszthatnak meg, beszélgethetnek és interakcióba léphetnek a ROG Connect-en keresztül, mely egy a ROG Phone 5 sorozatba épített online közösség.

ELÉRHETŐSÉG

Az ASUS ROG Phone 5 még márciusban elérhető lesz itthon, a Pro és Ultimate modellek pedig később érkeznek. További tájékoztatásért, kérjük, keresd fel a helyi ASUS képviseletet.

Írta: Herczeg Balázs

Főszerkesztő-helyettes, hardver teszter

Hasonló bejegyzések: