az-fsp-bemutatta-az-agv-es-az-amr-akkumulatortoltoit

Az FSP bemutatta az AGV és az AMR akkumulátortöltőit

A járvány jelentősen megváltoztatta az emberek életmódját. A lakosság fogyasztási szokásainak változása az e-kereskedelem és a szállítmányozási piac gyors növekedéséhez vezetett. A logisztikai feldolgozás hatékonysága a vállalkozások tulajdonosainak egyik legfontosabb tényezőjévé vált. Ezenkívül a negyedik ipari forradalom korában az intelligens gyárak széles körben alkalmazzák a munkaerő helyettesítésére szolgáló gépeket, ezáltal növelve a termelés hatékonyságát és pontosságát. Ezért az önvezető járművek (AGV) és az autonóm mobil robotok (AMR) iránti igény jelentősen megnövekedett a piaci elvárásoknak megfelelően.

Az AGV és az AMR készülékek zavartalan működésének biztosítása érdekében az akkumulátorok és a töltők stabilitása alapvető szerepet játszik. Az FSP kifejlesztett egy 600 W-os töltőt (FSP600-1UAC01), amely a bemeneti feszültségek teljes tartományának megfelel, továbbá 50,4 V-58,8 V kimeneti feszültséggel és 10 A kimeneti árammal rendelkezik. A termék korszerű megjelenéssel és kompakt méretekkel rendelkezik, mindössze 202*132*69 mm/2,2 kg.

Ezenkívül az eltérő AGV/AMR készülékekhez az FSP különböző megoldásokat is biztosít:

  1. Fedélzeti töltők: IP65 víz- és porálló minősítés; CAN bus kommunikációs interfész
  2. Külső töltők: IP54 víz- és porálló minősítés; kézben fogható fogantyús kialakítás; CAN bus kommunikációs interfész

A CAN bus kommunikációs interfész megkönnyíti a szoftverfrissítést és lehetővé teszi az akkumulátor működési adatainak rögzítését, valamint az anomáliák jelentését is.

Az FSP legnagyobb előnye a több mint 400 fős kutatás és fejlesztési személyzetben és a közel 30 éves tápellátási készülékek gyártása során szerzett tapasztalatában rejlik. Az FSP képes az eltérő igények alapján egyedi szolgáltatásokat biztosítani. Ellentétben a piacon elérhető, azonos teljesítményű töltőkészülékekkel, az FSP600-1UAC01 lehetőséget biztosít a töltési feltételek beállítására. Ez lehetővé teszi a töltési feszültség/áram, a zárszerkezetek/vezetékek és a töltési görbék testreszabását, ezzel megfelelve az eltérő AGV és AMR igényeinek. Az FSP továbbá egyaránt rendelkezik 300 W-os és kisebb teljesítményű e-bicikli töltőkkel, valamint 400 W-os vagy nagyobb teljesítményű ipari töltőkkel is.

Írta: Herczeg Balázs

Főszerkesztő-helyettes, hardver teszter

Hasonló bejegyzések: