d23-megvan-a-dumbo-premierdatuma-csuszik-a-mulan/2017/07/16

[D23] Megvan a Dumbo premierdátuma, csúszik a Mulan!

2017. július 16. Bibók Richárd

A Walt Disney Studios elnöke, Alan Horn a D23-on tartott előadásán "elővette" a stúdió zsebnaptárát és elárulta, hogy mikor érkezik a Dumbo élőszereplős feldolgozása, melyet Tim Burton rendez. Valamint azt is, hogy nem tudják/tudták tartani a Mulan 2018 november 2-ára kitűzött premierdátumát, így kénytelenek voltak elcsúsztatni azt.

Habár korábban is készültek már élőszereplős Disney feldolgozások, az igazi löketet az élőszereplős A szépség és a szörnyeteg világraszóló sikere adta. A bevételi mutatók egyértelműen előrevetítették, hogy a stúdió most kiüríti a borospincét (elnézést a Vasember kikacsintásért), hiszen biztosan megtérülő befektetésekről van szó.

A Dumbóhoz leszerződtetett színészgárda egyébként izgalmasnak ígérkezik (hát még 15 évvel ezelőtt mennyire impozáns lett volna...): a filmet Tim Burton rendezi, aki már neki is állt az előkészületeknek Londonban, Colin Farrell egy özvegyet alakít majd, aki a címszereplő elefánttal köt jó barátságot (a szerepre eredetileg Will Smith-t kérték fel, de ő az Aladdint választotta), Eva Green egy cirkuszi artistát, Danny DeVito a porondmestert, Michael Keaton pedig a cirkuszt, és vele együtt Dumbót is felvásároló gonosz karaktert formálja meg. A filmet egyébként szinte pontosan két évvel a Szépség és a szörnyeteg sikere után mutatják be, hiszen a hivatalos dátum: 2019. március 29.

[caption id="attachment_75839" align="aligncenter" width="582"]burton
Ismerős a mozdony?
[/caption]

Mivel a Mulan csúszásban van, és nem tudják garantálni a készítők a 2018. november 2-ai megjelenést, ezért a Disney erre az időpontra hozta előre a Niki Caro rendezésében készülő Diótörő élőszereplős változatát. 2019-re van még két szabad időpontja a stúdiónak, így a fogadóirodáknál mindössze arra lehet fogadni, hogy a Mulan 2019. november 8-án vagy december 20-án jön.

Írta: Bibók Richárd