egy-het-mustra-utan-disney

Egy hét mustra után: Disney+

2022. június 26. Kocsis Bence Mozi

Június 14-én új streaming szolgáltatás kezdte meg újtát Magyarországon, a Disney+, melyen számtalan sorozat és mozifilm érhető el. Már induláskor több mint 900 film, 800 sorozat és körülbelül 150 saját gyártású tartalom volt nézhető. A szolgáltatáson keresztül nézhető tartalmak alapvetően a Disney, Pixar, Marvel, Start Wars, National Geographic és Star kategóriába lettek besorolva. Utóbbi kategória a korábban említettekbe nem tartozó tartalmak tárháza.

A Disney kategóriában minden olyan animáció, vagy mozi megtalálható, melyet érdemes lehet megnézni, valóban nagy a kínálat. Ha gyerek van a családban már ezért a kategóriáért megérheti ez az előfizetés.

A Pixar kategóriában természetesen a Pixar által készített tartalmak érhetők el. Verdák, Hihetetlen család, Szörny Rt., Lecso, Toy Story, Némó nyomában, Wall-E, Merida a bátor és még sok sok tartalom került fel a kínálatba. 

A Marvel kategória egy komoly kínála. Azoknak, akik szeretik a szuperhősös filmeket és nem elfogultak a DC felé, ajánlatos a Disney+ beszerzése. Bosszúállók, Thor, Vasember, Amerika kapitány, Fekete párduc, Fekete özvegy, A galaxis őrzői, Marvel kapitány, Doctor Strange, Hangya, csak hogy a mozikat említsem. És még ott vannak a sorozatok a teljesség igénye nélkül: Wandavízió, A SHIELD ügynökei, Carter Ügynök, Örökkévalók, Loki, Sólyomszem. 

A STAR WARS kategória egy valódi szentély a STAR WARS rajongók számára. Baljós árnyak, A klónok támadása, A Sith-ek bosszúja, Egy új remény, A birodalom visszavág, A Jedi visszatér, Az ébredő erő, Az utolsó Jedik, Skywalker kora, Zsivány egyes, Solo, ami a mozikat illeti. A sorozatok között is lehet szemezgetni, hisz elérhető a Mandalóri, Boba Fett könyve, Obi-Wan Kenobi és a kedvelt animációs változatok. 

Egyébként a menü kimondottan informatív, mobil eszközön, PC-n és televízión egyaránt. A tartalmakról számos információt tudhatunk meg, mint például előzetes, stáblista, emellett egyes tartalmaknál elérhető az IMAX Enhanced funkció is, ami a egyes jeleneteknél elérhetővé teszi az 1,90:1 képarányt, így a teljes képernyőn követhetjük a filmet, fekete sávok nélkül. Ami az elérhető minőséget illeti, 4K UHD a maximum, emellett a Dolby Atmos is támogatott, természetesen megfelelő eszköz megléte esetén. A legjobb minőség esetén nagyjából 7,7 GB adathasználattal kell számolni óránént, ha okos TV-ről mozizunk. Webböngésző és mobileszköz használata esetén 1080p az elérhető felbontás. 

 Találunk fenn a National Geographic által készült tartalmakat összegyújtő kategóriát is, melyekben a természet és a vadon kerül főszerepbe egy kis történelemmel megfűszerezve. A kategóriában található tartalmak segítségével bejárhatjuk a világot, új helyeket, új embereket megismerve, legyen szó híres túrázókról, vagy a mozivásznak sztárjairól. 

A STARS kategóriában minden mást megtalálunk, ami a fenti kategóriákba nem tartozik bele. Rengeteg sorozat és mozi kapott helyet itt, mint a Grace klinika, Így jártam anyátokkal, Modern család, Buffy a vámpírok réme, Angel, The Orville, The Walking Dead, 24, X-akták, Született feleségek, Castle, Gyilkos elmék, Szökés, satöbbi, satöbbi. Filmek között is komoly a paletta. Egy helyen megtaláljuk az Alien és Predator filmeket. A Terminator szériából sajnos csak a Sötét végzet került fel eddig, de bízunk benne, hogy bővül a paletta. A kategória tartalmazza még az Árok, Avatar, Mentőexpedíció, Armageddon, Majmok bolygója című filmeket, de még hosszú percekig sorolhatnánk. 

Ami a Disney+ felületében nagyon tetszik, az az átláthatóság, a keresési lehetőség és a saját lista megléte. Ami iszonyat bosszantó - remélhetőleg majd hozzáadásra kerül - , hogy nem láthatóak az érkező tartalmak, mint például a Netflixen. Ami az árat illeti, a havidíj 2490 forint, de ha egy évre előfizetünk, akkor a 12 hónapot 10 hónap áráért megkapjuk. A tartalom komoly, az ár is nagyon kedvező, így megfontolandó az előfizetés. További infókat a szolgáltatás oldalán találtok. 

Írta: Kocsis Bence

Hasonló bejegyzések: