erkezik-a-zajszurovel-ellatott-audiotechnica-msr7-az-ath-msr7nc/2016/09/28

Megjelent a zajszűrővel ellátott AudioTechnica MSR7: Az ATH-MSR7NC

2016. szeptember 28. Herczeg Balázs Hi-Fi

Az ATH-MSR7 fejhallgatók óriási sikere után az Audio-Technica elorukkolt az új, aktív zajszűrővel felszerelt változattal, az ATH-MSR7NC-vel. A továbbfejlesztett verzió nem ismer kompromisszumot: legyen szó akár az aktív, akár a passzív módról a részletgazdag, valósághű hangzás és a legmodernebb aktív zajszűrő technológia összefonódása semmiféle zavart nem okoz a páratlan hangminoségben.

A gyártó a kialakítás során gondosan ügyelt rá, hogy a mikrofon és az akusztikus nyílás egymással 90º-os szöget zárjon be, így a két mód között minimális lett a hangzásbéli eltérés.

Az ATH-MSR7NC megújult, 360°-os gömbkarakterisztikával és zajszűrő adottságaival hatékonyan zárja ki a nem kívánt háttérzajokat, ezzel fokozza a szórakoztató, magával ragadó élményt. Egyetlen, négy órás feltöltés után 30 órán át kitart az akkumulátor - ez azt jelenti, hogy a zenerajongók soha nem maradnak kedvenc dallamaik nélkül, még a hosszú ideig tartó utazások és üzleti kiküldetések alatt sem.

Az ATH-MSR7NC kialakítása igyekszik az órákig tartó zenehallgatáshoz maximális kényelmet biztosítani. A lágy memóriahabos fülpárnák kellően szorosan illeszkednek és biztosan ölelik körül a fület. A burkolat formája pontos lenyomata a fülünknek, ez kényelmessé teszi fejhallgató viselését és elősegíti a legmélyebb hangtartomány teljes értékű leképzését. Több irányba forgatható, mindenki könnyedén és gyorsan megtalálja a számára legkényelmesebb pozíciót a viseléséhez.

Ennél a modellnél a díjnyertes ATH-MSR7 fejhallgatók professzionális hangzásbéli technológiáját használták fel, az ATH-MSR7NC-t szintén a nagyfelbontású audio felvételek valósághű megszólaltatására fejlesztették ki. Legfontosabb alkotórésze a 45mm-es „True Motion" nagy felbontású (Hi-RES) Driver. Az extra könnyű tekercs és a precíziós membrán alkalmazása lehetőséget teremt a gyors válaszidőkre anélkül, hogy torzítás lépne fel, így könnyed, részletgazdag és egyben pontos hangzást produkál.

Az ATH-MSR7NC dinamikus hangzásáért a Dual-layer Air-Control technológia felel. A külső burkolat réteges felépítésű, anyagát tekintve alumínium és magnézium keveréke, mely könnyű és mégis merev, ezzel megakadályozza a nem kívánatos vibrációk kialakulását, amelyek rontanának a hangzáson. A réteges konstrukció mellett a „Triple-venting Acoustic Airflow" dizájn 3 db precízen elhelyezett nyílása biztosítja a megfelelően szabályozott légáramlást, ez tovább tökéletesíti és gazdagabbá teszi a fejhallgató hangját.

Az ATH-MSR7NC kiegészítői hasznosak lesznek azok számára, akik gyakran utaznak. Ilyen például az USB töltőkábel, a védőtok, amely utazás közben megóvja a készüléket és a repülogép adapter, amelynek segítségével a felhasználók élvezhetik az utasok szórakoztatására szolgáló fedélzeti eszközök műsorait is. A szett tartalmaz két darab 1.2 méteres széthúzható kábelt. Ezek közül az egyik vezetékbe integrált mikrofonnal és vezérlővel van ellátva az okostelefonon való zenehallgatáshoz.

Robert Morgan-Males, az Audio-Technica marketing igazgatója így fogalmazott:

„Az audio technológia szakterületén elért kiemelkedő teljesítményeinkre alapozva mindig arra törekszünk, hogy az adott termékkategórián belül a lehető legkiválóbb hangminőséget kínáljuk. A zajszűrővel felszerelt fejhallgatók hangminoség tekintetében általában megalkuvásra kényszerítenek, hiszen hallható a különbség a passzív és az aktív mód között. Az új ATH-MSR7NC modellnél viszont igyekeztünk a lehető legkisebbre csökkenteni az eltérést. Úgy tűnik ezt sikerült megvalósítanunk, a kettő között alig van észlelhető különbség. Akár zajszűrő opciója miatt, akár a nagy felbontású felvételek valósághű hangjának élményéért választják, ezzel a fejhallgatóval a zenerajongók mindkét üzemmódban élvezhetik a gazdag, részletes és kiegyensúlyozott hangzást."

Forrás: Audio-Technica Hungary

Írta: Herczeg Balázs

Főszerkesztő-helyettes, hardver teszter

Hasonló bejegyzések: