funyirora-fel-lawn-mowing-simulator-ps5-teszt

Fűnyíróra fel - Lawn Mowing Simulator (PS5) teszt

2022. április 14. Uszkai Dávid Konzol

A szimulátorok korát éljük az elmúlt pár évben, szinte mindenre kitaláltak (vagy ha nem akkor épp most találják ki és fejlesztik le) már legalább egy játékot, legyen szó teherautóról, buszról, repülőről, állatmenhelyről és még nagyon sok másról. Ezeknek a játékoknak egy része sajnos eléggé egy kaptafára készül, a legtöbbjük ugyan azt a gagyi grafikát, fizikát kapja meg, amit a kiadók megpróbálnak n+1-edjére is eladni a játékosoknak, csak nagyon kevés köztük az olyan szimulátor ami tényleg ráfekszik a minőségre. Szerencsére most az utóbbi kategóriába tartozó játékot van lehetőségem bemutatni és ahogy azt már a cikk címéből mindenki sejtheti, a szimulátor láz nem kerülte el a fűnyírókat sem, szóval így született a Lawn Mowing Simulator. A játékot mi PS5-ön teszteltük, melyhez ezúton is köszönjük a tesztpéldányt a kiadónak.

És hogy miről is szól a játék? Alapvetően a játék elején egy saját fűnyíró céget indítunk és mindenféle megrendeléseket teljesítünk, egyiket a másik után, hogy ezzel „hírnevet” építsünk és persze minél több pénzt szerezzünk. Az elején egyedül kezdjük a játékot, de ahogy bővül a kis cégünk, úgy korszerűsíthetjük a különböző gépeket és a helyiségeket, ami után új alkalmazottakat is felvehetünk a céghez. Ez persze azt is jelenti, hogy ezzel több megbízást is tudunk teljesíteni ami tovább növeli a cégünk értékét és ez így megy szépen tovább…

És végül is el is mondtam a játék lényegét… persze azért nem ennyire egyszerű a helyzet, a különböző területeken különféle akadályokat találhatunk, amiket a munka megkezdése előtt el kell távolítanunk, másképp megsérülhet a fűnyírónk, illetve ezután azt is el kell döntenünk, hogy épp milyen stratégiát alkalmazva fogjuk lenyírni a füvet. Ugye, hogy máris nem hangzik olyan egyszerűen?

A karrier mód mellett van egy kihívás mód is, ahol különböző feladatokat kell elvégeznünk mindenféle nehezített körülmények között. Ezek teljesítésével szintén nagy gyakorlatra tehetünk szert. A többi platformon különböző DLC-k is elérhetők – egyelőre PlayStation-ön még nem, ami különböző új helyszíneket ad hozzá a játékhoz.

Sajnos ez a játék sem használj ki a PS5 nyújtotta DualSense funkciókat és a vizuális látvány is hagy azért kivetni valót maga után – bár még mindig messze jobb mint a különböző társai. A karakter modellek szintén nem a legrészletesebben kidolgozottak, de ahogy az a The Ascent tesztünknél is a helyzet volt, itt is azért sokat javult a játék a legelső megjelenés óta.

Összegzés: 

Ha egy kihívásokkal teli, de mégis pihentető játékot keres az ember, akkor a Lawn Mowing Simulator a legtökéletesebb játék a számára. A játék elején azért nagyon oda kell figyelni, hogy indítjuk el a saját vállalkozásunkat és milyen munkákat vállalunk el. Mindennek ellenére viszont igazán élvezetes játékot sikerült összehoznia a fejlesztőknek, egy mesés brit parkokkal és kertekkel teli környezetben ami szintén megdobja az összérzetet. Ha egy mondattal kéne összegeznem a teljes játékot az a következő lenne: Fűnyírás még sose volt ennyire élvezet és függővé tevő.

Írta: Uszkai Dávid

Hasonló bejegyzések: