genesis-holm-300-rgb-jol-felszerelt-gamer-asztalt-teszteltunk

Genesis Holm 300 RGB - Jól felszerelt gamer asztalt teszteltünk

2023. szeptember 26. Kocsis Bence Egyéb / Perifériák

A gamer asztalok nagy előnye a normál asztalokkal szemben a testreszabhatóság és a helytakarékosság, emellett egyre több megoldás rendelkezik telefon töltővel és USB Hub-bal, hogy megkönnyítse a felhasználók dolgát. Na és ne feledkezzünk el az RGB élményről, ami manapság valóban gamer-ré tesz egy terméket.

A GENESIS palettája folyamatosan bővül gamer asztalok terén eltérő méretekkel és felszereltséggel. A gyártónak köszönhetően mi is hozzájutottunk egy asztalhoz, mely a HOLM 300 RGB nevet viseli. Összeszereltük, kipróbáltuk és most be is mutatnánk neketek, hátha kedvet kaptok a megvásárlására, persze az is lehet, hogy pont ezzel az irománnyal vesszük el a kedveteket, bár utóbbit nem hinném. 

Amikor valaki gamer asztal után néz, több szempontot is figyelembe kell vennie. Ebben az esetben a méret valóban lényeg, a szélesség és mélység sokat számít, hisz rajtunk múlik, hogy az asztallapra mennyi minden fogunk felpakolni. A GENEISIS HOLM 300 RGB 120 x 60 cm-es asztallappal rendelkezik, ami a kisebb méretű, helytakarékos gamer asztalok jellemzője. Magassága 75 cm, ami ebben az esetben nem állítható, így számolnunk kell ezzel a ténnyel.

Az asztalhoz egy csomagban kapjuk meg a szükséges csavarokat, a csavarhúzót és a távirányítót, mellyel a kereszttartóra felszerelt RGB LED-et tudjuk állítani.

Az asztalhoz jónéhány kiegészítőt kapunk, mellyel komfortosabbá és esztétikusabbá varázsolhatjuk a kinézetet. A készlet tartalma egy irattartó, melyet az asztallap alá szerelhetünk fel, melybe olyan dolgokat pakolhatunk, melyek az asztalon hátráltatnának bennünket a játékban, vagy akár munkában. 

Kapunk egy amolyan kábelrendező megoldát, melyet ugyancsak az asztallap alá szerelhetünk fel, segítségével az elosztót, vagy összekötegelt kábeleket az asztallap alatt tarthatjuk, nem kell őket a földön hagyni. Ez esztétikailag is jó dolog, ráadásul, ha meguntuk volna a "gémerkedést" és takarításra adnánk a fejünket, akkor nem kell a földről elpakolni. 

A készlet tartalma egy pohártartó, egy kontroller állvány és egy headset tartó. Biztos sokan szenvednek attól a problémától, hogy a pohár az asztalon ácsorog, a headset ott hever az asztal szélén és a kontollert sem tudjuk játék után hova tenni. Ezek az apróságok elősegítik a rendezettséget, nagyon hasznosak tudnak lenni. Ami nagyon jó dolog, hogy adott esetben eltérhetünk az összeszerelési útmutatótól és ezen kiegészítők pozícióját variálhatjuk. 

Az asztallap egy kimondottan pofás megoldás. Mint már említettük, 120 x 60 cm-es méretekkel rendelkezik, de szélei lekerekítettek, a szék felőli oldalon befelé ívelt, a monitor mögötti rész pedig kapott egy bevágást, ami kábelrendezésnél nagyon jól jön. Két eszköz is került az asztallapra. Az egyik egy USB HUB, mely három darab USB 3.0 portot kapott, valamint találunk egy vezeték nélküli telefon töltőt is, mely kimondottan hasznos kockák és munkában elmerültek számára, hisz nem kell a telefon töltőhöz futkozni. Az asztalon találunk még egy vaskos Genesis matricát is, bár ebben az esetben jobban örültünk volna egy nyomtatásnak, vagy hasonlónak. Középre helyezett monitornál ugyanis akadék, ha nem használjuk a monitor állványt.  

A minődégi MDF-ből készült asztallap és az asztal oldalsó része is karbon látszatát keltő vasalt fóliát kapott. A vasalás kimondottan jól sikerült, hosszabb mustra után sem indultak meg a szélek, pedig sokat tettünk érte, hogy megtörténjen. Ezen a téren piros pont a gyártónak. Az USB HUB és a vezeték nélküli töltő akár igény szerint fel is cserélhető, ami nagyon hasznos tud lenni, ha picit zsúfoltabban szeretnénk berendezni az asztalt. 

Az asztal összeszerelése nem igényel túlzott ügyességet. Minden komponens meg van számozva, ahogy a csavarok is. Az összeszerelési útmutató - bár elég pici grafikákat tartalmaz - rávezet bennünket a helyes megoldásokra. Összeszerelés során semmiféle összeférhetetlenséggel nem találkoztunk. A csavarok nem szorulnak meg a furatokban, a komponensek jól illeszkednek. Ha szépen sorban megyünk, követjük az útmutatót az ügyesebbek akár egy fél óra alatt is összerakhatják az asztalt, kibontott, előkészített állapotból. 

Mivel a csavarhelyek rejtettek ezért nem feltétlenül szükséges minden tartozékot felhasználni, de azért a kis irattartó és a kábelrendezéshez hasznos kosár ferszerelése javasolt. 

Ha egy monitorral rendelkezünk és a monitor magassága nagyobb tartományban állítható, akkor érdemes felhasználni a kiegészítő állványt. hisz alatta rengeteg hely válik elérhetővé, akár egy satelite sugárzó számára is. Alapvetően ez a HOLM 300 RGB alap kinézete. 

A kontroller tartó, a headset tartó és a pohártartó mind-mind hasznos kis kiegészítők, de ahogy fentebb említettük ezek is opcionális tartozkékok, átvariálhatók és igény esetén le is hagyhatók. Ha például azt szeretnénk, hogy a kontroller tartó ne az asztal belső részén legyen, hanem a jobb vagy bal kezünknél, akkor egyszerűen csak áttesszük. 

A végeredmény egy kompromisszumok mellett testreszabható gamer asztal, ami nagyon stabilan áll a lábain. Az asztallap 60 kg-os terhelésre lett szabva, míg a monitor állványra 12 kg-os monitort pakolhatunk fel. az asztallábak gumitappancsokat kaptak, ami megakadályozza az , hogy az asztal elmozduljon, vagy mozgatás során a padlón sérüléseket okozzon. 

Megnéztük az asztalt 1 monitoros összeállításban. Egy állítható magasságú monitorral nagyon jól néz ki és alá is pakolhatunk. Amint a képen látható, bőséges hely marad minden számára. Mivel egy 120 cm széles asztalról van szó, gépház felhelyezése nem javasolt. 

Azok számára, akik két monitorban gondolkodnak is lehetséges az asztal használata, de akik 27 hüvelykes kijelzőkben gondolkodnak, vagy akár 3 monitoros összeállítást szeretnének, inkább a HOLM 510 RGB javasolt, természetesen a hangszóró tartók eltávolításával, amit persze nyom nélkül tudunk megtenni. 

A végére maradt a világítás, amit az asztal kereszttartójára felragasztott RGB LED szoolgáltat, amit a mellékelt távirányítóval tudunk testreszabni. Tövv szín közül választhatunk, állíthatjuk a fényerőt, illetve effekteket is kapcsolhatunk. 

Összegzés:

A GENESIS HOLM 300 RGB egy 120 x 60 cm-es lappal szerelt, nem állítható magasságú asztal. A megmunkálásba nem tudunk belekütni, a karbonos dizájn nagyon jól néz ki. Az összeszerelés kimondottan könnyű és az asztal nagyon stabilnak mutatkozott a használat során. A Genesis HOLM 300 RGB nagyjánól 60-65 ezer forintért szerezhető be, ami ilyen fellszereltséggel nagyon jónak mondható. Az asztalba nem igazán tudunk belekötni, talán a kábelrendező terén lehetett volna még egy picit javulni, egy teljes hosszúságú hátsó sín sokat dobott volna és 1-1 kábeltartót is el tudtunk volna képzelni a lábakon, valamint hátul, a gépház felőli oldalon mindenképp. 

Írta: Kocsis Bence

Hasonló bejegyzések: