kreativ-volt-a-sony-a-playstation-5-logojaval-kapcsolatban

Kreatív volt a Sony a PlayStation 5 logójával kapcsolatban

2020. január 08. Kocsis Bence Konzol hírek

A tegnapi napon lezajlott a Sony sajtó konferenciája a 2020-as CES-en. Természetesen a nagy durranást a PlayStation 5-el kapcsolatos hírek jelentették, de előtte Jim Ryan a Sony Interactive Entertainment elnöke megosztott a nagyközönséggel néhány érdekes számadatot. 

A PlayStation 4 megjelenése óta 106 millió eszközt értékesítettel és 1,15 milliárd játékot adtak el. Még a mai napig 103 millió aktív felhasználó van ami figyelemre méltó szám. Ami még érdekesebb, hogy több, mint minden harmadik eladáshoz tartozik egy PS PLUS előfizetés is, hisz ez a szám 38,8 millió. Fontos megemlíteni még a kiegészítők terén a PlayStation VR egységet, melyből 5 millió darab talált gazdára. 

Ezek után jöttek a PlayStation 5-tel kapcsolatos információk, melyek közül a legfontosabbak voltak az ultragyors SSD használata, a személyre szabható kontroller, a 3D hangzás támogatás és au Ultra HD Blu-Ray lejátszó.

Ezek után jött a várva várt bejelentés, ugyanis a Sony leleplezte az új generációs konzol logóját. Nagy meglepetésre nem kellett számítani, szerintem senki nem várt a PlayStation 2-höz hasonló színes logót, a legtöbben inkább a PlayStation 3 és 4 jól bevált és megszokott kinézetét preferálta és így is lett, hisz a Sony egyszerűen a 4-es számot lecserélte egy 5-ösre. 

A PlayStation 5 egyébként még az idei évben novemberben fog a boltok polcaira kerülni , nagyjából 500 dolláros áron, AMD ZEN 2 processzorral AMD Navi grafikus egységgel és 8K-s támogatással.  

A konferenciáról készült felvétel megtekinthető a Sony youtube csatornáján:

Írta: Kocsis Bence

Hasonló bejegyzések: