magyaros-flipper-zen-pinball-hd/2013/03/12

Magyaros Flipper: Zen Pinball HD

2013. március 12. Bordás Dávid

Gondolom sokan szeretitek a klasszikus játékokat. Ez is ilyen és van egy különlegessége, magyarok csinálták.

Ebben a rovatban még nem sok Androidos játékot láthattatok. Itt az ideje az első érkezésének. Hazai vonatkozású, így kezdésnek pont jó.

Emlékeztek még a Windows XP alatt futó alapjátékokra? Ha igen akkor biztos, hogy ismernetek kell az ottani flipper játékot. Mennyit játszottam azzal, mikor még nem volt internet vagy később mikor egyszerűen csak feladta a kábeles net a harcot. Azóta sok víz lefolyt a Dunán és a technika is fejlődött, így már ilyen élményeket akár telefonunkon is átélhetünk. Na nem a netmentes életet, hanem a flipperjáték csodáját. A Zen Studios úgy döntött meg is csinálja nekünk ezt, ráadásul ingyen.

Screenshot_2013-03-12-10-50-50

Igaz a csavar ott van a játékban, hogy egy pálya ingyenes a többiért kell kiperkáni azt a nagyon kemény 500 jó magyar forintot. Azután plusz flipper asztalok érhetők el különféle kivitelben. A microtranzakció a mi fejlesztőinket is utolérte. De ettől függetlenül az az egy pálya, ami rendelkezésünkre áll az is tökéletes egy kis unaloműzésre egy-egy helyzetben, de a hangsúly a kis szón van, vagyis 1 pálya 1 pálya, amin egyszerre nem játszunk sokat, így megunható és az újrajátszási faktort is csökkenti. Egyedül még az achievementek segítenek rajta, de abból nagyon kevés van. Viszont androidos telóval más nem nagyon jöhet szóba, ha flipperre vágyunk.

A játék az xboxos verzió telefonra átültetett változata persze egy kis grafikai butítással. Persze manapság már a telefonok hardverei sem egyformák, így lehet itt is állítani a grafikai minőséget. Én egy Samsung Galaxy SIII mini segítségével teszteltem a játékot és szépnek mondható a játék.

Screenshot_2013-03-12-10-51-46  

A játékmenetet valószínűleg nem kell senkinek elmagyarázni, egy egyszerű pinball játékról van szó csak gombok helyett a képernyő megfelelő oldalát tapogatjuk a golyó visszaütése végett. Sok és különféle bónuszt ad a játék, melyekkel a pontjaink nagymértékben nőhetnek és a ponttáblázatok elejére ugorhatunk és barátaink előtt is kérkedhetünk teljesítményünkkel a játékba épített rendszeren keresztül.

Screenshot_2013-03-12-10-52-27  

A hangok is kielégítő mértékben tökéletesen megkomponáltak. A zenei világ a hasonló játékokhoz hasonlóan a különbözőfajta asztalokkal egybehangzó és természetesen a legnagyobb mértékben hasonlít a valódi flipper gépek hangi világához. Ezt a világot nem csak hangok, hanem a képi világ és a játékélmény is tökéletesen visszaadja.

Akinek van Android rendszerű telefonja vagy tabletje és minimum 4.0-ás ICS-t futtat, annak nyugodt szívvel ajánlhatom a letöltését és kipróbálását is, én sok pozitív visszajelzést kaptam azoktól, akiknek ajánlottam a kipróbálását remélem Ti is élvezni fogjátok, ha nekimerészkedtek a kipróbálásnak.

Értékelés: Grafika: 80% Hangok: 80% Játékmenet: 75% Szavatosság: 60%

Összpontszám: 70%

Írta: Bordás Dávid