road-maintenance-simulator-ps5-a-virtualis-kozutkezelo-teszt

Road Maintenance Simulator PS5 - a virtuális közútkezelő teszt

2022. május 02. Uszkai Dávid Konzol

Hiánypótló szimulátort kaptunk az Aerosoft és a Caipirinha Games jóvoltából, ami nem más mint a Road Maintenance Simulator. Igen jól olvastátok! Végre, elérkezett az idő, hogy ti is kipróbáljátok magatok közutasként, ha mindig is vonzott a téma és szeretted volna kipróbálni milyen lehet a különböző útkarbantartási munkálatokon dolgozni akkor ez a te játékod! A játék a legtöbb platformra megjelent, így PC-n, Xbox-on és PlayStation-ön is narancssárga ruhába pattanhatunk! Mi a játékot PlayStation 5 konzolon teszteltük.

Azért ez nem mindennapi húzás volt a fejlesztők részéről, a fűnyírószimulátor tesztünkben már említettem is, hogy a szimulátorok korát éljük az elmúlt pár évben, erre tett még egy lapáttal az idén áprilisban megérkező Road Maintenance Simulator, ami meglepő módon nem csak PC-re, hanem az összes többi platformra is megjelent ami igazán kuriózumnak számít ebben a műfajban.

Izgatottan vágtam bele így hát a mókába, hisz engem személy szerint mindig is érdekelt a közutasok munkája, úgyhogy kíváncsian vártam milyen feladatokat bíz rám a játék. Itt azért fontos azt leszögezni, hogy a fejlesztői gárda egy németországi csapat, ami egyúttal azt is jelenti, hogy minden a németországi szituációt tükrözi, a helyszínek, az autók, a táblák, minden.

Feladatokból pedig nincsen hiány, a játék fő módjába 30 különböző küldetés került be, melyeket egy nyíltvilágú térképen kell elvégeznünk. A küldetéseket mindig a központban kapjuk meg, innen indul minden küldetés, és itt kell kiválasztanunk a nekünk megfelelő autót és céleszközöket. A küldetések lépésről-lépésre mennek, kezdve az egyszerűbb feladatokkal, haladva az egyre komplexebbek felé amik akár több járművet és logisztikát is igényel.

Örömmel láttam, hogy számos autó közül is válogathatunk, különböző teherautók amik pl. közlekedési jelzéseket tartalmazó táblákat szállítanak, van aszfaltozó autó, úthengerig, szemétszedőn át minden… Ami a grafikát illeti, a játékot az Unreal Engine hajtja meg, igazából nem túl részletgazda maga a környezet, ezzel szemben a különböző autók és eszközök nagyon jól meglettek dizájnolva, úgyhogy az összkép kicsit vegyes, de ezt a játékot szerintem senki se a grafikájáért játszaná, hanem magáért az élményért – és ez szerintem így is van jól, elvégre tényleg ez egy rétegjáték olyanoknak akik szeretik ezt a műfajt.

A küldetések változatosak és élvezetesek, viszont a játékban nem nagyon van ennél több, ha kijátszotta az ember akkor valószínűleg tovább is áll, ugyanis ez a játék tipikusan a közútkezelői pálya iránti érdeklődést hivatott egy kicsit csökkenteni de semmi több, valószínűleg azért nem ez alapján a játék alapján fogja valaki ezt a szakmát választani. Ennek ellenére jó élmény volt belelátni mit is csinálnak a közútkezelők Németországban, milyen eszközöket használnak, milyen kihívásokkal küzdenek meg nap mint nap. Nem a legizgalmasabb játék, de legalább figyelemfelkeltő és érdekes, téma iránt érdeklődőknek pedig kötelező darab! 

A játék megvásárolható dobozosan a különböző boltok polcain, illetve a digitális áruházakból is. 

Köszönjük a tesztpéldányt a kiadónak! 

Írta: Uszkai Dávid

Hasonló bejegyzések: