szeptemberben-lehet-esedekes-a-geforce-rtx-3000-sorozat-piaci-startja

Szeptemberben lehet esedékes a Geforce RTX 3000 sorozat piaci startja

2020. június 16. Kocsis Bence Videokártya hírek

A koronavírus helyzet miatt teljesen fejére állt a világ, hisz a már tervezett megjelenések - legyen szó akár mozifilmekről, akár műszaki cikkekről - elcsúsznak. Ugyanez a helyzet a számítógépes / konzolos játékoknál és a hardvereknél is. Azok a hardverek amelyek nem kaptak megjelenési dátumot, csak a találgatás maradt, mint például az NVIDIA új grafikus kártya sorozata esetében is. A megjelenés azonban egyre közelebb van, így az információk is egyre hitelesebbek és jobban fedik a valóságot, ahogy ez mindig is lenni szokott. 

A legújabb információk szerint az NVIDIA Ampere GPU-val szerelt új sorozata jelenleg DVT (Design Validation Test) szakaszban van. Ezek után júliusban lesz esedékes a működő minták legyártása, melyek aztán később EMI-n (Elektromágneses Interferencia Teszt) esnek át. Július végén / augusztus legelején lesz esedékes a PVT (Product Validation Test) , majd ezután jöhet a BIOS tesztelés. A Founder's Edition modellek gyártása augusztusban kezdődhet meg, míg a termék hivatalos bemutatója és az első független megjelenése szeptemberig kell várni. 


Ez az ütemterv még nincs kőbe vésve, könnyen változhat, de a szeptemberi start egyre inkább valószínű. Első körben a felsőkategória startját követhetjük majd figyelemmel, az RTX 3080 és RTX 3090 személyében, és a középkategória képviselői, az RTX 3070 és RTX 3060 ezután fog érkezni, bár egyes hírek arról számolnak be, hogy a közép és felsőkategória startja egybe eshet. 

Felbukkantak képek az RTX 3000 sorozat Founder's Edition modelljeinek hűtéséről, mely egy formabontó megoldás lesz, hisz visszatér az egy ventilátoros kivitel, kicsit felturbózott külsővel és jól átgondolt belső szerkezettel. Hogy pontosan mikor tudjuk megvásárolni a referencia modelleket azt pontosan nem tudni és még nem is beszéltünk a partnerek egyedi hűtéssel ellátott változatairól. 

Írta: Kocsis Bence