trust-urban-primo-powerbank-10000/2016/07/06

TRUST URBAN Primo Powerbank 10000

2016. július 06. Teszt delmaster Telefon

Folytatjuk a korábbi Powerbank tesztünket, melyben újabbnál újabb eszközöket mutatunk be. Ezúttal egy TRUST 10.000 mAh kapacitású, okostelefon méretű külső akkumulátorról számolunk be, mely a TRUST Urban termékcsoport tagja.

.

DSC_5421 DSC_5423 DSC_5422

.

Kezünkbe véve a fényes dobozt, láthatunk rajta mindenféle írást, amely a specifikációjára ad utalást. A termék képe mellett szerepelnek a legfontosabb információk, hátoldalán pedig a többnyelvű – köztük a magyar – leírás.

DSC_5424

A dobozt kibontva bliszterben találjuk a powerbankot, míg a csomag alsó részén két micro USB kábelt és egy leírást is kapunk, melyben a használat előtti fontos információk vannak rögzítve.

.

DSC_5425 DSC_5426
DSC_5427 DSC_5428

.

Hasonlóan a korábbi URBAN külső akkumulátorokhoz, a Primo 10000-nek is masszív, kék-szürke színű műanyag borítása van. Alakja kissé hasonlít egy oldalirányba behajtott mobiltelefon tartóra. A felső borításon találjuk az egyetlen gombot, majd alatta pedig a négyes skálában elhelyezkedő, kék színű LED állapotsort, ami a töltöttségi szintet mutatja. Alul a TRUST logó ékesíti még ezt a felületet. Ha megfordítjuk az eszközt, akkor a hátul az adattábláját olvashatjuk. Tovább vizsgálva az oldalsó élen megtaláljuk a két USB csatlakozót, amiből az egyik 5V 1A (5W), a másik 5V 2.1A (10W) teljesítményű. Erre a két USB portra azért van szükség, mert vannak olyan készülékek, melyek 1A áram mellett nem tölthetők (pl. iPhone, tablet …stb.), így az erősebb USB-portra csatlakoztatható. A kettő között megtaláljuk a gyári ragasztás alatt a microUSB portot, aminek nincs más szerepe, mint hogy ezen a dugaljon keresztül töltjük fel a powerbankot.

DSC_5431

A felső élen lehet még találni egy beépített LED-et, mely zseblámpa funkcióként szolgál, amennyiben hosszan nyomvatartjuk a fizikai gombot. A fényerő átlagosnak mondható; elegendő pl. az éjszakai „kulcs kereséshez” vagy ha az autóban egy esti bevásárlásnál meg szeretnénk világítani a csomagteret. Persze ez a funkció csak egy extra, ami hasznunkra válhat.

DSC_5437

A teljes feltöltés 7 órát vesz igénybe, melyhez az egyik mellékelt micro USB kábelt használhatjuk fel. Szükség van még továbbá egy áramforrásra, ami lehet számítógép, AC adapter, telefontöltő, de akár egy USB-s TV is. Feltöltést követően viszont +40 órát biztosít egy átlagos okostelefonnak, illetve +15 óra üzemidőt tablet számára. Ezek az értékek jónak mondhatók, de a gyakorlatban eltérhetnek a készülékek akku kapacitásának függvényében.

DSC_5432

A powerbankot úgy lehet bekapcsolni, hogy megnyomjuk a felső borításon található gombot röviden. Ekkor felfut a skálán a kék jelzés és az adott, aktuális töltöttséget mutatva máris üzemképes az eszközünk. A töltés befejeztével ismét megnyomjuk röviden a gombot, ekkor elveszi az áramot az USB portról; az eszközünk kikapcsol – tárolva az energiát későbbre -.

DSC_5435

A 10.000 mAh már egy nagy kapacitás, amivel többször is teljesen feltölthetjük lemerült mobiltelefonunkat. De nem csak tabletet, okostelefont tölt fel a powerbank, hanem minden olyan eszköz használható róla, ami USB csatlakozón tölthető: pl. MP3-lejátszó, akciókamera, fényképező akku …stb. Így a kirándulás alkalmával nincs szükség konnektorra, a sátrazás alatt teljes mértékben ellátja energiával az „áram éhes” eszközöket.

Trust-logo-3704443296-seeklogo.com

Köszönjük a TRUST-nak, hogy a terméket a rendelkezésünkre bocsájtotta!

Írta: Teszt delmaster

Hasonló bejegyzések: