ujabb-jatekos-egerek-erkeznek-a-cooler-master-kinalataba/2017/08/29

Újabb játékos egerek érkeznek a Cooler Master kínálatába

2017. augusztus 29. Ficsor Tamás

A gyártó nem egy, hanem két termékkel bővíti tovább a MasterMouse a kollekcióját, melyek a MasterMouse MM530 és MasterMouse MM520 nevet kapták. A két periféria különlegessége, hogy míg az előbbi a tenyeres, addig a másik a karmos fogásra van specializálva. Viszont mi az idei Computex-en kívül már találkoztunk ezekkel.

Az igazi CM fan valami okból azt érezheti, hogy ezeket a termékeket már látta. Az érzés kölcsönös, hisz a MasterMouse MM530 a CM Storm Mizar tovább fejlesztett / felújított változata. Jellemző rá a karcsú, ergonomikus vonalak és a két oldalt lévő mintás gumi felület. A 60,4 x 40,2 x 124,8 mm-es és 132,5 grammos MM530 ideális az FPS és/vagy RTS játékosok kezei alá. A gumi felületek tartósak és jó tapadást biztosítanak. Ugyan ez jellemző a PBT műanyag, kopásmentes burkolatra, mely a méltón kiálja a játékos keltette indulatokat.

A MasterMouse MM520 a Spawn felújított / továbbfejlesztett utódja. Jellemzője a telt, széles és ergonomikus vonalak, valamint a gyűrűsujj pihentető, mely hosszú távon nyújt kényelmet még a leghevesebb csaták közben is. A 78,5 x118 x 29,5 mm-es és 135 grammos MM520-at a gyártó inkább csak RTS körökbe gondolja. Szintén kapunk tartós műanyag borítást, bár csak a jobb oldalra. Illetve itt is tartós, kopásmentes PBT műanyagból épült fel a ház.

A különböző dizájnú kemény héjak alatt ugyan az a specifikáció található. A szenzor PMW3360 típusú, mely 100-12 000 DPI között gyárilag megadott értékekkel négy fokozatban állítható felbontással rendelkezik. Az optika max 250 IPS sebességig max 50 G gyorsulásig bír lekövetni. A géppel 1,8 m hosszú USB kábelen keresztül kommunikál 1 ms-os válaszidővel.

Természetesen a szoftveres testre szabhatóság nem maradt el, így például az 512 KB-os fedélzeti memóriának hála ont the fly módban tudjuk elmenteni a beállításainkat. A különféle opciók gyors feldolgozását pedig egy 32 bites ARM Cortex M0 egység teszi lehetővé. Az RGB megvilágítás sem maradt el, ahol például a CM vadonatúj logóját is 16,7 millió féle árnyalatban csodálhatjuk. Továbbá a DPI szinteket és az emelési magasságot is beállíthatjuk.

Az MM530 és az MM520 is 50 €-s áron lesz hazavihető.

További információkért látogass el a gyártó weboldalára.

Írta: Ficsor Tamás