a-cooler-master-bejelenti-a-mastercase-5-ot-es-a-pro-5-ot-freeform-technologiaval/2015/08/18

A Cooler Master Bejelenti A MasterCase 5-öt és a Pro 5-öt FreeForm technológiával

2015. augusztus 18. Kocsis Bence Gépház hírek

A Cooler Master bejelentette a MasterCase 5-öt és MasterCase Pro 5-öt, a világ első midi méretű házát amelyek lehetővé teszik a külső bővíthetőséget, amelyet a külön megvásárolható kiegészítők tesznek lehetővé. A Computex 2015-ön bemutatott, MasterCase egy új időszámítás kezdetét jelenti a termékek körében, amelyet a FreeForm Moduláris Rendszer tesz egyedivé, amely lehetőséget nyújt a teljes kontrollra a forma és a funkciók felett.

A helyzetről Mr. Raymen Wu, a globális marketing igazgató a következőképpen nyilatkozott: “A MasterCase az első képviselője az újhullámot képviselő termékek között, amely az egyedi FreeForm technológia felhasználásával készült, így gyakorlatilag végtelen lehetőséget teremt az egyedi gépek építésére. A bemutatás az új szlogennel egyszerre jött létre: ‘Make It Yours.’, egy új vezérelvet alakítottunk ki, ami a készítői szellemet helyezi előtérbe a termékeinkben és a közösségünkben egyaránt. A FreeForm az összes termékünkben meg fog jelenni a közeljövőben, így biztosítva azt, hogy minden felhasználó kifejezhesse a saját egyéniségét.”

A Cooler Master meghívott nyolc készítőt a Computex 2015-re. Az élet különböző területeiről érkeztek: művész, mérnök, dizájner, pro gamer, modder és VR fejlesztő. Egy közös dolog azonban mindannyiukban ott volt: a készítői szellem.

A MasterCase 5 lehetővé tette, hogy mindegyik készítő létrehozhassa a saját, egyedi számítógépét anélkül, hogy bármilyen kompromisszumot kellett volna kötniük, amely a saját egyéniségükre szabott. Az agresszív kinézetű játékos géptől az ízléses munkaállomásig és még a robotszerű bartender gépig, amely italokat is képes elkészíteni, a MasterCase 5 volt a platform, amelyet felhasználva megmutathatták a szenvedélyüket a világnak. Tudj meg többet ezekről a készítőkről: Meet the Makers

MC 5_11 MC 5_12 MC 5_13

Cooler Master MasterCase 5

.

A MasterCase 5 új utat mutat abban, ahogy a PC-ket tervezik, készítik és használják. Ennek az újragondolt felhasználásnak az alapja pedig a FreeForm technológia. FreeForm technology. A Cooler Master szeretné elérni, hogy a felhasználók teljes ellenőrzéssel rendelkezzenek afelett, ahogy a házuk kinéz és működik. A FreeForm olyan opciókat biztosít, amelyek segítségével megváltoztatható a ház külseje, de akár a belső szerkezete is megváltoztatható, mindezt egy midfi házba sűrítve. Ez a Cooler Master értelmezése a “forma követi a funkciót” elvnek. A MasterCase 5-ben a FreeForm segítségével egy házban különböző funkciók hozhatók létre, így a felhasználóknak szinte végtelen számú lehetőségük van a bővítésre, ahelyett, hogy le kellene cserélniük a már meglévő rendszerüket. Az egyedi Clip-and-Click panel és a FreeForm használatával a meghajtókeretek behelyezhetőek vertikálisan, vagy akár el is távolíthatóak. Ez a rugalmasság az, amely biztosítja, a többszörös konfigurációk egyszerű kialakítását, mint az otthoni szerver, folyadékhűtéses munkaállomás vagy játékos PC két meghajtóhelyes extra hosszú grafikus kártyával.

MC Pro 5_10 MC Pro 5_12
MC Pro 5_13 MC PRO_Side_package
Cooler Master MasterCase Pro 5
.

Két modell válik elérhetővé a bejelentés időpontjában: az alap MasterCase 5 és a fejlettebb MasterCase Pro 5. Az alap MasterCase 5 két felső fogantyúval és sima ajtóval érkezik, míg a MasterCase Pro 5 ablakos oldallappal, emelt, perforált felső panellal és plusz belső bővítési lehetőséggel érkezik. Amennyiben a felhasználó a későbbiekben a MasterCase 5-ről a Pro 5 változatra szeretne fejleszteni, megteheti, ha megvásárolja az ehhez szükséges kiegészítőket.

A MasterCase 5 és a MasterCase Pro 5 szeptember elején válik elérhetővé a kiskereskedőknél. Az ajánlott végfelhasználói ár 39 990 és 49 990 Ft körül várható.

A tartozékok listája és ajánlott fogyasztói áruk:
  • Side Window Kit 10.490 forint (MasterCase Pro 5 tartozék)
  • Top Cover Kit forint 7.190 (MasterCase Pro 5 tartozék)
  • 3.5” HDD Bracket 3-Bay 6.290 forint
  • 3.5” HDD Bracket 2-Bay 5.490 forint
  • 2.5” SSD Bracket 2.190 forint
   

Írta: Kocsis Bence