a-deepcool-bejelentette-tristellar-itx-szamitogephazat/2015/05/04

A DEEPCOOL bejelentette TriStellar ITX számítógépházát

2015. május 04. Kocsis Bence Gépház hírek

A Gamer Storm, a Deepcool high end-, a játékosok magasszintű kiszolgálásáért felelős márkája világszerte elérhetővé tette az extrém külsővel rendelkező TRISTELLAR számítógépházat.

A TRISTELLAR a a lehető legtávolabb van a hagyományos PC házak kinézetétől, hisz a fő komponensek három elszigetelt "kabinban" kerülnek elhelyezésre. A TRISTELLAR nemcsak elegáns külsejű a három darab V alakú kabinnak köszönhetően, hanem a hát hűtése is magas szintű annak köszönhetően, hogy a főbb, melegedő alkatrészek egymástól elszeparálva vannak beépítve.

TriStellar_02 TriStellar_03
.

A felső kabin a videókártya számára lett kialakítva, melyben 320 mm-es hosszúságú megoldás építhető be. A videókártya az alaplaphoz egy rövid PCIe hosszabbító segítségévwel kapcsolódik. Itt, a felső kabinban egy 90 mm-es ventilátor fújja ki a VGA által termelt hőt, mely mellett még három darab 2,5"-os SSD / HDD rekesz is helyet kapott SATA csatlakozási lehetőséggel.

Az egyik oldalsó kabin a mini-ITX méretű alaplap otthona, melyben egy 80 mm magas CPU számára van elegendő hely, de lehetőség van a 120 mm-es ventilátor helyen egy 120 mm-es AIO folyadékhűtés beépítésére is.

TriStellar_07 TriStellar_08
.

A tápegység számára a harmadik kabin ad otthont mely maximálisan 160 mm hosszú lehet. Itt még két darab 3,5"-os HDD rögzítőhely van, természetesen a SATA portok elérhető közelségben.

A 16 kg tömegű ház  előlapi panelén két darab USB 3.0 port, egy headset és mikrofon csatlakozó került elhelyezésre. Ára elég borsos, akik beleszerettek 399 dolláros ajánlott fogyasztói áron juthatnak hozzá.

 

Írta: Kocsis Bence