a-phanteks-bemutatta-enthoo-evolv-szamitogephazat/2014/09/16

A Phanteks bemutatta Enthoo EVOLV számítógépházát

2014. szeptember 16. Kocsis Bence Gépház hírek

A Phanteks bemutatta legújabb számítógépházát, mely teljesen alumínium külsőt kapott, mely matt fekete és "gleccser fehér" színben érhető el. A minimalista dizájn ellenére képes fogadni a high end PC alkatrészeket és teljes mértékben támogatja a micro-ATX és mini-ITX alaplapokat, miközben nagyméretű folyadékhűtéses radiátorok beszerelését teszi lehetővé.

A ház kialakításának köszönhetően a tápegység kábelei, a merevlemezek, meghajtók nem láthatók, mindössze az alaplap és a rajta elhelyezett hardverek figyelhetők meg az átlátszó oldallap mödül. Az esztétikáról a 4 szín közül választható háttérvilágítás gondoskodik, mely még jobban kiemeli az alkatrészeket.

GEPH_014_1g GEPH_014_2g
.

Az Nethoo EVOLV drop-N-Lock SSD kereteket tartalmaz, mely lehetővé teszi az SSD könnyű telepítését, emellett a kábelrendezők és a hátoldalon elhelyezett ventilátor csatlakozók is a kényelmet, az esztétikumot szolgálják. Az alsó HDD keret eltávolítható abban az esetben ha extrém méretű tápegység kerülne a házba, vagy esetleg egy folyadékhűtéses szivattyút szeretnénk oda betenni.

GEPH_014_4g GEPH_014_6g
.

A házban két kivehető porszűrő van elhelyezve, ami csökkenti a ház belsejének karbantartási igényét. Az Enthoo EVOLV tartalmaz két darab előre szerelt prémium Phanteks ventilátort, melyek kötül egy 200 mm-es PH-F200SP elől és egy 140 mm-es PH-F140SP hátul kapott helyet. A vízhűtés esetében nagy szabadságot élvez egy EVOLV házzal rendelkező felhasználó, hisz 3 helyre szerelhető 120 vagy 140 mm-es radiátor.

GEPH_014_7g GEPH_014_8g
.

Az előlapi I/O panel valójában nem is előlapi, hisz oldalt helyezkedik el, melyen két darab USB 3.0 csatlakozó, auudió ki/bemenet található, valamint itt oldalt, felül találjuk a power és reset gombokat is. A fekete színű Phanteks Enthoo EVOLV 119, míg a fehér modell 129 eurós áron lesz elérhető.

caseking

Írta: Kocsis Bence