az-msi-bejelentette-uj-eco-sorozatu-alaplapjait/2014/07/14

Az MSI bejelentette új ECO sorozatú alaplapjait

2014. július 14. Kocsis Bence Alaplap hírek

Az MSI bejelentette új, Intel alapú, ECO sorozatú alaplapjait. Az MSI ECO sorozatú alaplapjainak kulcsa a forradalmi PCB és szoftver tervezés, melynek köszönhetően nagyon alacsony fogyasztással rendelkezik. Az MSI három ilyen ECO modellt mutatott be, melyek az MSI H97M ECO, az MSI B85M ECO és az MSI H81M ECO. Ezek az alaplapok 100%-os teljesítményt nyújtva akár 40%-al kevesebbet fogyasztanak társaiknál. Az MSI ECO alaplapok támogatják a 4. generációs Intel processzorokat, emellett megbízható Gigabit LAN, SATA 6 Gb/s csatlakozó és USB 3.0 portok szerepelnek a felszereltségi listán.

Nem csak hatékonyak ezek az alaplapok, hanem stabilak is, hisz a Guard-Pro és Military Class 4 alkatrészek gondosan kiválogatott alkotóelemei az alaplapoknak.  Az energiahatékonyság nincs hatással a kompatibilitásra, hisz ezek az ECO jelzésű alaplapok nem csak az alacsony TDP-vel rendelkező processzorokat támogatják, hanem a nagyobb teljesítményű processzorokat. Ezek a modellek természetüknél fogva elsősorban az Intel S és T sorozatú energiatakarékos processzoraira lettek optimalizálva. A memória támogatás sem korlátozott, hisz a nagy sebességű modulok is használhatók, ugyanúgy, mint a nem energiatakarékos alaplapoknál.

Egy forradalmian új alkalmazás, az ECO Center Pro lehetővé teszi, hogy a ház ventilátorai, LED-jei, PCI csatlakozója, LAN portja, audió, videó portja leálljon, így erősen csökken az áramfelvétel. Az ECO Center Pro három előre beállított üzemmódja biztosítja a kényelmet, melynek során ECO, Lounge és szerver módok közül lehet választani.

image070

Az ECO gomb az alaplapon és a BIOS-ban is megtalálható. Az alaplapi ECO gomb megnyomásával az alapértelmezett ECO üzemmód töltődik be , miközben megkezdődik az energia megtakarítása, miközben a leggyakrabban használ funkciók nincsenek korlátozva.

Írta: Kocsis Bence

Hasonló bejegyzések: