az-x2-letisztult-megis-hivalkodo-szamitohephazat-mutatott-be/2016/08/24

Az X2 letisztult, mégis hivalkodó számítóhépházat mutatott be

2016. augusztus 24. Kocsis Bence

Az X2 bemutatta legújabb számítógépházát, mely az "Empire" nevet viseli. Az Empire egyszerre rendelkezik letisztult külsővel, de a formavilágának köszönhetően magára vonja a figyelmet. Az 50.5 x 22 x 53 cm-es méretekkel rendelkező ATX számítógépház szerkezete acélból, döntött elülső része pedig kiváló minőségű csiszolt alumíniumvól készült.

Az átlátszó, edzett üveg oldalap alatt a ház kimondottan puritán, szinte teljesen üres. A külső optikai meghajtóhely kimaradt és merevlemez kereteket sem találunk. Utóbbi oka, hogy a merevlemezek a tápegységet is eltakaró borítás alá és az alaplapi tálcára szerelhetők fel. A letisztult belsőt emellett a 2,5 cm vastag kábelrebdező biztosítja az alaplapi tálca és hátlap között, melyet számos kivágás segítségével érhetünk el.

x2_empire3

Kis méretei ellenére az Empire összesen 7 darab 120 mm-es ventilátort támogat, melyek a tápegység borításon, felül és hátul helyezhetők el. A gyártó egy 120 mm-es LED ventilátort szállít a házzal, mely RGB LED fényben tündököl.

A meghajtó keretek hiánya lehetőséget ad arra, hogy akár egy 400 mm hosszú hragikus kártyát is beszerlhessünk a gépbe, illetve akár többet is, hisz 7 PCI bővítőhely áll rendelkezésre. Léghűtéses processzor hűtőből nem ismerjük a maximális megengedett magasságot, de folyadékhűtés terén jól áll az Empire, hisz 120, 240, vagy 360-as radiátorral ellátott megoldásokat is használhatunk.

x2_empire2

A már említett csiszolt alumínium előlapon találunk két darab USB 3.0, két darab USB 2.0 és mikrofon, valamint headset csatlakozókat, valamint egy bekapcsoló gombot. Az X2 Empire szeptember 20-tól lesz elérhető 153 eurós ajánlott fogyasztói áron.

Írta: Kocsis Bence