hungarikum-neocore-games-interju/2013/12/21

Hungarikum - Neocore Games interjú

2013. december 21. Teszt Clarence

A kérdéseinkre Tóth Orsolya a Neocore Games PR & Community Manager-e válaszolt. Neki ezúton is köszönjük a segítségét.

Először is gratulálok a Rendszerigény.hu csapatának  nevében a Van Helsing sikeréhez.  A játék nagyon jól sikerült és ez meg is látszik az értékeléseken. Elég pozitív fogadtatásban részesült még a nemzetközi porondokon is.

Akkor jöhetnek is a kérdések :)

RI: Tervezve volt a második rész vagy inkább a sikeren felbuzdulva áltatok neki?

TO: Már a kezdetektől fogva trilógiának készült a The Incredible Adventures of Van Helsing, így a második rész természetesen tervben volt, csakúgy, mint a harmadik :) Nagyon örülünk a Van Helsing sikerének és megígérhetem, hogy a folytatásban még sokkal több humorral és csipkelődéssel találkozhattok majd.

1

RI: Mikorra várható a második rész? Ő is lesz Xbox-ra? Mikorra várható az első rész Xbox-ra?:)

TO: Először is szeretnénk az első részt Xbox-ra kiadni, mielőtt belemennénk abba, hogy mi lesz a trilógia többi részével a platformok vonatkozásában. Az első rész Xbox verziója jelenleg is fejlesztés alatt áll, de még nem tudunk konkrét dátumot mondani, csakúgy, mint a Van Helsing II esetében sem. Akkor jelenik majd meg, amikor elkészülünk vele, egy nappal sem előbb ;)

RI: Lesz-e összefüggés a két játék között? Gondolom lesz, de laza lesz a kapcsolat vagy komolyan össze fog függeni?

TO: Lesz összefüggés, igen, a második rész pont onnan folytatódik ahol az első rész abbamaradt. A sztori önmagában is megállja majd a helyét, így minden probléma nélkül játszható lesz a játék az első rész nélkül is, de persze lesznek olyan apró utalások, amik csak azok számára lesznek érthetőek, akik az elejétől kezdve részesei voltak ennek a történetnek. Több NPC is visszatér majd és több vicces szörny is, mint például Domovoy, akinek újabb arcait ismerhetjük majd meg a folytatásban. Ezen kívül, az első részben elindított és felfejlesztett karakterek átvihetőek lesznek mind a második, mind a harmadik részbe.

RI: Lesz-e nosztalgia helyszín? Pl. a Diabloban Tristram.

TO: A folytatás fő helyszíne még mindig Borgova, a gótikus noir hangulatú steampunk város, így lesznek ismerős helyszínek, ahová visszatérünk majd szörnyvadászunkkal és bájos kísérőjével. De persze csak módjával. Ilyen például a Helsing Lair, a főhadiszállásunk, amit az első rész második fejezetében találunk meg.

2

RI: Félek megkérdezni, de Lady Katarina ugye megmarad segítőnek?:)

TO: Nincs ok a félelemre, Lady Katarina nagyon fontos része a játéknak, így továbbra is mellettünk marad és folyamatosan szórakoztat minket a kalandjaink alatt. Emellett megtudhatunk majd néhány részletet is a vérengző kisasszony múltjából, az életéről és a haláláról.

RI: Mi a célotok a második résszel kapcsolatban? Nagyobb hangsúlyt kap-e valami (pl sztori) vagy megmarad ugyanennek a könnyed és pörgős lövöldének? A kérdés igazándiból arra irányul, hogy változtattok-e az arányokon? A VH 1 nagyon kicentizve futott a pörgős akció - mély sztori – jó humor - szórakoztatás tengelyen (ez már 4D :)) és ez úgy tűnik nagyon jó recept volt. Hasonlót várhatunk vagy lesz változtatás?

TO: Valóban jó kombó volt, de mégis úgy érezzük, hogy egy kicsit változtatnunk kell rajta, hogy jobban megtörjük a szüntelen vagdalkozás vagy épp lövöldözés monotonitását. Egy kicsivel mélyebb sztorit várhattok a folytatástól, ahol bizonyos döntések kihatással lesznek a történet későbbi részeire, több aktívan használható képességet a pörgősebb harcokért, valamint nagyobb szerepet szánunk a tower defense mini játéknak is, bár ezúttal csak választható formában, hogy senki ne érezze azt, hogy belekényszerítjük egy olyan műfajba, ami nem a szíve csücske :)

RI: Gondolkodtatok-e esetleg olyanon, hogy nagyobb háttérsztorit adni a karaktereknek? Most persze nem arra gondolok, hogy egy Elder Scrolls szintű „könyvtárat” hozzatok létre, de bizonyos achievementek elérésekor megnyílik egy karakter bio. Esetleg pár secret area után egy kis háttérsztori a VH világáról?

TO: A második részben leginkább csak Katarina hátterét bontjuk ki bővebben. Enciklopédia jellegű háttér információt, karakter bio-kat nem tervezünk beépíteni a játékba, mert bár biztosan van, aki szívesen olvasgatna utána a világnak, karaktereknek, szörnyeknek, szerintünk nagyon kevesen olvasnák el ténylegesen. Igyekszünk inkább majd a játék eseményeit felhasználva minél többet megmutatni egy-egy karakterből és ezen keresztül bepillantást engedni az ő kis világukba.

3

RI: Lesz-e új skill tree? Továbbra is csak két irányba lehet majd specializálódni? Tehát a harcos és lövész karakteren kívül? Esetleg egy varázslósabb?

TO: A Hunter kaszt számára továbbra is csak a harcos és a lövész skillfa lesz elérhető, természetesen bővített formában, igazodva a második rész kitolt szintlimitjéhez, viszont két új kaszt is indítható lesz a folytatásban, a varázslatokat használó Thaumaturge és a tébolyult tudományt hasznosító Arcane Mechanic. Ezek a kasztok egyébként az első részhez is megszerezhetőek, DLC formájában Steamen. Eredetileg nem terveztük új kasztok hozzáadását a játékhoz, hanem egy kaszton belül akartuk megteremteni a változatos fejlődési lehetőséget közelharcos és távolsági harcos formájában itt-ott egy kis varázslattal-tudománnyal megfűszerezve, de hát a community akarata győzött mindenek felett, ami végül is egyáltalán nem baj :)

RI: Mi fog még változni? Mire számíthatunk? Esetleg nagyobb multiplayer rész? Több karakter, több mód?

TO: Több multiplayer mód, több játszható kaszt, több aktívan használható képesség, több sztori, több tower defense, de csakis választható formában, vagyis ha nem tetszik, mehetsz kaszabolni helyette hagyományos akció RPG küldetésre. De lényegében ugyanazt a könnyed szórakozást várhatjátok a játéktól, amit az első rész is nyújtott.

4

RI: Megmarad-e a scenario mód?

TO: A terv az, hogy a scenario-k maradnak, igen, de mivel most már a kezdetektől fogva készülünk erre is, így egy jobban átgondolt, folyamatosan frissülő scenario várja majd a játékosokat. Bevezetjük a monster respawn-t is, így a már kipucolt területekre is vissza lehet majd menni tapasztalatot gyúrni és lootolni. Készülünk New Game+-szal is, de majd csak a trilógia utolsó része után, mikor az egész kaland újrajátszható lesz egy magasabb szinten.

RI: Azt látom, hogy eléggé odafigyeltek a játékosokra, a közösségi médiára. Nagyon sok a megosztás, amellyel ügyesen fel lehet mérni az igényeket és ötletelni is lehet. Ez megmarad-e a második résznél? Tehát egy erős játékos bázist  szeretnétek kialakítani vagy inkább csak szórakoztatnátok?

TO: Nagyon szeretnénk egy erős játékos bázist kialakítani, igen. És szeretnénk tartósan szórakoztatni őket a scenario frissítésekkel, újabb többjátékos módokkal a kooperatív mód mellett és a trilógia záró epizódja utáni New Game+ kialakításával. Mindez elég új nekünk, de igyekszünk felnőni a feladathoz :)

5

RI: A VH-n kívül gondolkodtok-e más játékon, esetleg más platformon? Pl. Androidos tabletekre vagy iPadekre játékok? Mi a jövő? Persze csak az a része, amiről mi – játékos társadalom – is tudhatunk.

TO: Dolgozunk egy Van Helsing tower defense spinoff-on is, ami a Van Helsing: Deathtrap nevet kapta. Az első Van Helsing sikerén és a tower defense mini-game népszerűségén felbuzdulva úgy döntöttünk, hogy készítünk ebből egy különálló játékot, de ez a projekt még eléggé gyerekcipőben jár, így sok mindent még nem tudok mesélni róla :)

RI: Köszönjük az interjút. Ezúton kívánunk Nektek Kellemes Karácsonyt és Boldog Új Évet!

A Steam téli leárazás keretein belül pedig most kedvezményesen 7,49 EUR-ért vásárolható meg a Van Helsing első része itt. Mindenképpen jó vétel, így csak ajánlani tudjuk. A fa alá ugyan nehéz elhelyezni, de ez ne állítson meg senkit:)

Kellemes Karácsonyt Mindenkinek!:)

Írta: Teszt Clarence